VS breidt HP omkoping probe

De Amerikaanse regering heeft haar onderzoek verbreed naar mogelijke omkoping door Hewlett-Packard betaald om te helpen het een lucratief contract in Rusland vast te leggen.

Banking;? CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie, veiligheid, de Hyperledger Project groeit als gangbusters; CXO; ANZ Bank tech executive dek shuffle, Banking, Visa om te testen blockchain systeem voor internationale overschrijvingen geld

Ambtenaren in de VS, Duitsland en Rusland hebben onderzoek verricht naar beschuldigingen dat de huidige en voormalige werknemers van HP die zich bezighouden met omkoping, verduistering en belastingontduiking in verband met een zakelijke deal tussen Hewlett-Packard ISE GmbH, een voormalig HP Duitse dochteronderneming, en de office hoofdofficier van justitie in Rusland, volgens een SEC-document ingediend door HP op donderdag (zie Toelichting 16 in het kader van Rusland GPO en Onderzoeken).

Volgens de aantijgingen, de HP dochteronderneming betaalde steekpenningen in totaal $ 10.900.000 aan een contract $ 44.500.000 die zich uitstrekt 2001-2006 het opzetten van een IT-netwerk voor het kantoor van de Russische openbare aanklager te winnen. Op zoek naar de transactie, die bekend staat als de Russische GPO deal, het ministerie van Justitie en de Securities and Exchange Commission proberen om te bepalen of HP overtreden van de Foreign Corrupt Practices Act, die specifiek betrekking heeft op steekpenningen betaald aan buitenlandse overheidsfunctionarissen. Maar nu de FBI bereiken buiten hun eerste onderzoek terug tot 2000.

Voor meer informatie over dit verhaal, lees regering breidt HP omkoping sonde op deze website News.

? CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie

De Hyperledger Project groeit als gangbusters

ANZ Bank shuffle tech executive dek

Visa om te testen blockchain systeem voor internationale overschrijvingen geld