Ubuntu, Shuttleworth & rolling releases

Canonical, Ubuntu Linux ‘s moederbedrijf, heeft een ambitieus plan met een kort tijdsbestek: Eén besturingssysteem voor computers, smartphones, tablets en tv’s in het begin van 2014. Een probleem met dit is hoe krijg je er snel genoeg en één antwoord ; rollen releases, heeft ontwikkelaars verstoren. Nu, Canonical en Ubuntu-oprichter Mark Shuttleworth heeft een nieuw voorstel over hoe om te gaan rollen releases.

Deze kwestie van het rollend releases, waar de grote veranderingen en verbeteringen zo spoedig mogelijk worden vrijgegeven aan de gebruikers, in combinatie met Canonical gericht op deze komende platforms en op de Unity-interface, heeft echt irriteerde sommige Ubuntu programmeurs. Nog zo Jonathan Riddell, de teamleider van Kubuntu, de Ubuntu-versie die KDE gebruikt voor de interface, zei in een Muktware interview, “Canonical heeft heel wat bijdragen aan Ubuntu Desktop verstoord door af te stappen van de integratie-community gemaakte software zoals Gnome en de ontwikkeling van hun eigen land. terwijl dat minder van een warm fuzzy gevoel voor degenen onder ons die houden van community-gemaakte software heeft, kan ik ze niet kwalijk nemen. Apple en Google hebben Bug No. 1 opgelost (Microsoft heeft het grootste marktaandeel), terwijl niemand maar toch heeft gekregen in de buurt van het gebruik van community-gemaakte software. Dus het is heel redelijk om te verhuizen naar een nieuw model. ”

En, hoe wordt dit nieuwe model gaat werken? Nou, Shuttleworth stelt

Onze end-user community zullen beter worden bediend door een hogere kwaliteit LTS [Long Term Ondersteuning] releases die extra krijgen, bevatte update gedurende de eerste twee jaar van hun bestaan ​​(dat wil zeggen, zolang ze zijn de nieuwste LTS). Updates naar de LTS in elk punt versie kunnen zijn

2. Vermindering van het bedrag van de release management, en de duur van de steun, voor de tussentijdse releases.

Zeer weinig eindgebruikers zijn afhankelijk van 18 maanden ondersteuning voor interim-releases. Het voorstel is om de ondersteuning voor interim-uitstoot terug te brengen tot 7 maanden, waardoor constante steun voor degenen die blijven op de laatste voorlopige invrijheidstelling, of alle ondersteunde LTS releases. Onze werkhypothese is dat de laatste voorlopige invrijheidstelling wordt gebruikt door mensen die betrokken zullen zijn, ook al is tangentiaal, in het maken van Ubuntu, en LTS releases zullen worden gebruikt door degenen die louter consumeren.

3. Het aanwijzen van de punt van ontwikkeling als een Rolling release.

Voortbouwend op de huidige Daily Quality praktijken, aan het uiteinde van de ontwikkelversie algemeen bruikbaar als een ‘dagelijkse driver’ voor ontwikkelaars die willen Ubuntu vooruitgang te volgen zonder significant risico met hun primaire laptop te maken. We zouden de tbc-vragen om te beoordelen of het de moeite waard het veranderen van ons archief naamgeving en beheer conventies, zodat een release, zeggen ‘helemaal klaar,’ blijft de tip vrijlating, zodat er geen noodzaak om te ‘upgraden’ als releases daadwerkelijk worden gepubliceerd. We zouden PPA ontwikkelaars aan te moedigen om de rand vrijlating te richten, zodat we niet de collectie ‘extra’s’ over interim-releases fragmenteren.

Shuttleworth is niet verkondigen dat dit is hoe het zal zijn. Hij wijst voorzichtig uit dat dit “een nieuwe stroman voorstel.” Let op – dit is nog maar een voorstel. Ik zal de TB vragen om te reageren op deze ene, omdat het beide elementen analyse team Rick’s en feedback van de bredere kringen bevat.

 verhalen

? OpenOffice is dood. Lang leve LibreOffice

Onetime MS Office challenger OpenOffice: We kunnen stilgelegd als gevolg van afnemende steun

Toevoeging van nieuwere kernels als opties (niet ongeldig voorafgaande kernels). De originele LTS kernel worden ondersteund voor de volledige duur van de LTS, zou tussentijdse kernels ondersteund worden tot de volgende LTS, en de volgende LTS kernel worden ondersteund op de voorafgaande LTS voor de duur van deze lts ook. De kernel team moet een meer gedetailleerde update stroman voorstel om de TB [Technical Board] langs deze lijnen te bieden;. Optioneel nieuwere versies van de grote, snel bewegende en belangrijk platform componenten. Bijvoorbeeld, tijdens de levensduur van 12.04 LTS wij bieden als optionele updates nieuwere versies van OpenStack, dus het is altijd mogelijk om 12.04 LTS met de nieuwste OpenStack in te zetten in een ondersteunde configuratie, en upgrade naar nieuwere versies van OpenStack in bestaande wolken zonder upgraden vanaf 12.04 LTS zelf;. Vereiste upgrades naar nieuwere versies van het platform componenten, zolang deze geen belangrijke API’s [Application Programming Interfaces] te breken. Zo weten we dat de 13.04 Eenheid is veel sneller dan de 12.04 Eenheid, en het zou mogelijk en waardevol zijn om het backport als een update.

Ubuntu Linux-ontwikkelaar ruzies gaan publiek; Als Ubuntu wil om te slagen op tablets en smartphones, moet de game te wachten stoppen, Mark Shuttleworth: Ernstige mensen zeggen Ubuntu is beter dan Windows 8 op tablets; Ubuntu smartphones komt naar twee regio’s in oktober; Ubuntu Touch klaargestoomd voor 20 + smartphones en tablets

Enterprise Software;? OpenOffice is dood. Lang leve LibreOffice; Open Onetime MS Office challenger OpenOffice:? We kunnen stilgelegd als gevolg van afnemende ondersteuning; Cloud, Red Hat is van plan nog steeds op dat de OpenStack vennootschap; opslag; Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip

? Red Hat is van plan nog steeds op dat de OpenStack bedrijf

Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip