Tips voor zijn gemeenschap evangelist voor uw startup

Hoeveel tijd heeft men te besteden aan “evangeliseren” hun product? Een typische vraag als dit zou atypische reacties zoals krijgen

– “. Als je een startup bent, je bent constant evangeliseren uw product”; – “Als een startup, moet men eten, slapen, leven en ademen hun product.”; – Er is soms ook dit: “Je don ‘ t nodig hebt om uw product te evangeliseren als het een echt goede en lost rea

Maar als er zo veel product startups ontstaan ​​in India, wordt het soms een uitdaging om deze vragen te beantwoorden

– Waar vind ik evangeliseren mijn product, -? Waar moet ik aan mijn doelgroep; – Hoe ga ik over netwerken met de juiste mensen, -? En nog belangrijker, hoe kan ik ervoor zorgen dat ik met hen effectief?

Die werkte in een soortgelijke rol eerder, zou ik willen richten op hoe een “community” evangelist betekent niet alleen deel uit te maken van de verschillende sociale kanalen 24 door 7. Het is meer over de vaststelling van een gerichte aanpak dat gebouw omvat, beheren, en netwerken binnen gemeenschappen in het opstarten van het ecosysteem van India. Het gaat niet alleen om sociale, maar ook over sociale + Offline!

Dus hier zijn een paar tips over hoe je beter zou kunnen worden op het werk, als je als gemeenschap evangelist voor de opstart van je werkt …

Houd een oogje op de gesprekken die mogelijk relevant zijn voor u – zowel online als offline.

Op het online front, zou de gemakkelijkste optie natuurlijk om tools zoals, Twazzup, Social Mention en Twitter Geavanceerd zoeken gebruiken. Gebruik tools zoals Commun.it, Bottlenose, etc. om gesprekken te controleren binnen uw streams. Als u besteden of budget toegewezen, kiest u tools zoals Radian 6 of SM2.

Offline “luisteren” zou lastiger zijn, maar een goede manier is om een ​​oog voor gesprekken in de openbare ruimte te houden, terwijl je op reis bent of in kranten, radio, of gebeurtenissen die u bij te wonen. Je zou kunnen krijgen om de painpoints mensen praten over dat uw product is bedoeld om op te lossen te luisteren. Je zou verbaasd staan ​​hoeveel briljante ideeën te komen door alleen maar te luisteren naar “echte mensen” die er zijn.

Zodra luisteren geeft u een inzicht in wat voor soort gesprekken gebeuren in uw product ruimte, praat dan met hen over de zaken die voor hen.

Proberen vast te stellen wat zijn de painpoints waarmee zij worden geconfronteerd en dienovereenkomstig converseren. Ik herinner me een van mijn gesprekken tijdens een bijeenkomst met een van de oprichters van een reis opstarten. Hij was gewoon te praten over de aard van de functies zijn product aanbieden en wat zijn product zullen allemaal over. Ik heb niet echt herinner me de naam van het product zelfs.

Aan de andere kant Ik herinner me praten met Rohan Dighe, oprichter van ViralMint, over hoe bedrijven in de, e-commerce ruimte; zijn “worstelen om sociale couponing geven en campagnes een virale aanpak” en het merk ViralMint heeft een recall voor mij.

Start-Ups, Deakin Uni, Ytek kick off machine learning algoritme onderzoek voor de simulatie opleiding; E-commerce; Flipkart en Paytm worden direct rivalen, het instellen van het podium voor de e-commerce strijd; Start-Ups,? Waarom de Chinese India’s Hike bode in een getransformeerd ? eenhoorn en wat WhatsApp kunnen leren, e-commerce; Uber lijdt $ 1.2b halfjaar verlies: Aangeven

Luisteren is de sleutel

Uw klanten zullen altijd praten over painpoints en passie punten. Met hen en niet simly prediken wat je te bieden hebben. Spreken van de passie punten, een van de meest gepassioneerde mensen die kunnen helpen het woord zou bloggers zijn, dus praat met hen over hun passie punten, zullen ze erachter te komen van uw product, en misschien zelfs herzien als ze willen.

Sunil Urs, oprichter van Fenopix, voelt dat bloggers zijn een van de beste evangelisten voor merken. Hij voegt eraan toe dat het stimuleren van de gebruikers in-app te delen en bekijk het product helpt.

Wanneer u een community evangelist voor een product, je bent een merk zelf.

Als een merk, ervoor zorgen dat je persoonlijke interesse in de ruimte te nemen en erover te praten. Het delen van uw meningen op verschillende platformen is erg belangrijk. Geef uw citaten op diverse blogs, artikelen en columns gast in blogs en artikelen van de producten in uw ruimte.

Talk passie punten, geen producten

Ga spreken op verschillende conferenties en onconferentie. Laat de #barcamps niet vergeten. Ze zijn net zo fundamenteel als elke conferentie die u op wilt spreken.

Gebruik diverse fora, zoals stackoverflow, hackerstreet, headstart newtork, opstarten zaterdag startup weekend groepen, LinkedIn groepen, en de verschillende Web forums van de onderwerpen van uw product ruimte.

Laat je digitale voetafdruk overal. Gebruik tools zoals Flipboard, pols, feedly, stromingen, en op een dagelijkse basis aandeel inhoud relevant binnen uw merk aan uw publiek op verschillende gemeenschappen, met uw commentaar.

Maar dat ook betekent niet dat je alleen praten over alleen uw product onderwerp. Het is altijd goed persoonlijk te zijn. Als je alleen maar praten over één onderwerp, zal iedereen zone uit op een gegeven moment in de tijd.

Gewoon omdat je in de aangesloten economie of een wereld ‘social media’ te leven, vergeet niet dat er een fysieke wereld die er zijn. Veel oprichters en CEO’s zeker bij te wonen deze gebeurtenissen. Als marketeer, community evangelist, kijk of je ook kunt bijwonen.

Hou Meetup, Lokale Tweetups, startup gebeurtenissen u in de wijk, worden op gezette tijden aan de Barcamps, hackathons en startup weekend evenementen. Dit is een deel van uw gemeenschap en krijg inzicht in de ruimte.

Bovendien, het bijwonen van conferenties, beurzen, de VN-conferenties specifiek voor uw product domein, bijvoorbeeld, e-commerce en retail conferenties als u een e-commerce opstarten. Probeer uit te vinden gebeurtenissen die niet overdreven duur of zijn gratis, maar het belangrijkste is het relevant zijn waar je uiteindelijk niet verspillen van je tijd, geld en energie.

Bouw je merk

Evenementen bij te wonen – fysiek / virtueel

Wees er altijd!

Bhaskar Krishnamoorthy, oprichter van Cavintek genoemd: “Het bijwonen van beurzen en het hebben van een stand is een andere krachtige manier die we onlangs begonnen te wagen in, maar dit kost geld en voor een-boot vastgebonden bedrijf als Cavintek, identificeren van de juiste toon om een ​​stand hebben wordt lastig. We schrijven ook artikelen en whitepapers om het vertrouwen te winnen bij onze doelgroep. ”

Dat lijkt een geweldig idee ook.

Dit is een belangrijke en het belangrijkste aspect van een gemeenschap evangelist. Gewoon omdat je niet beschikt over een seminar bij te wonen hebben betekent niet dat je niet praten en interactie met de mensen die al zijn aangesloten op je. Zorg ervoor dat u in contact met hen te houden.

Zorg ervoor dat u helpen iedereen, zelfs als het niet is gerelateerd aan uw product of iets te maken heeft met uw merk. Mensen herinneren zich altijd mensen die helpen. Denk aan de Heineken “man” die enkel werd ingehuurd om goed te zijn? Dus doe dat als en wanneer de gelegenheid zich voordoet.

Dit waren enkele van mijn standpunten op het zijn dat een betere gemeenschap evangelisten en ik hoop dat ze helpen. Als u nog meer ideeën te delen, laat het me weten. Zou het leuk vinden om te weten wat je te zeggen hebt.

Deakin Uni, Ytek kick off machine learning algoritme onderzoek voor de simulatie training

Flipkart en Paytm worden direct rivalen, het instellen van het podium voor de e-commerce battle

Waarom de Chinese India’s Hike boodschapper hebben omgevormd tot een eenhoorn en wat WhatsApp kunnen leren

? Uber lijdt $ 1.2b halfjaar verlies: Aangeven