Social media kunnen ‘gratis’, maar het kost zeker een hoop te beheren

Social media marketing wordt vaak genoemd als een bijzonder kosteneffectief instrument voor kleine bedrijven.

Zelfs zo, 36 procent van de kleine en middelgrote bedrijven (MKB) besteden gemiddeld $ 845 per maand op instrumenten of cloud-diensten voor het beheer van hun social media-accounts, volgens een nieuw onderzoek gesponsord door Vocus.

Een andere 32 procent van de ondervraagden namens Vocus zeiden dat ze besteden $ 1.000 of meer op social media management, terwijl 22 procent zijn het uitbesteden van deze functies aan iemand anders (het bedrag van de investering werd niet gegeven in de materialen die ik beoordeeld voor dit bericht) .

Het gemiddelde aantal instrumenten door de kleine en middelgrote bedrijven gebruikt om te gaan met sociale media accounts is drie, terwijl de sociale media-activiteiten vertegenwoordigen ongeveer 25 procent van de respondenten totale marketing mix, blijkt uit de gegevens.

Het onderzoek, uitgevoerd door Duct Tape Marketing heeft een fout verhouding van +/- 4,9 procent.

“Wat ik heb te merken meer en meer is er eindelijk deze aanvaarding dat sociale media is niet alleen niet weg, het is een essentieel onderdeel van de marketing mix en de echte uitdaging is nu om erachter te komen hoe het te integreren in de totale online en offline marketing aanwezigheid, “zei John Jantsch, marketing consultant en bedenker van Duct Tape marketing.

Hier zijn een aantal andere bevindingen van het onderzoek

– 76 procent van de respondenten gebruikt verwijzing verkeer naar hun website of e-commerce platform als het belangrijkste middel van het meten van de effectiviteit van sociale media

– 87 procent gelooft dat social media is “enigszins bruikbaar” zijn of “geholpen een geweldige deal

– 40 procent zijn gericht op een klein, maar zeer betrokken publiek

– Voor 91 procent van de respondenten, de meest voorkomende gebruik van social media is het delen van informatie

Persoonlijk, $ 845 per maand lijkt veel te besteden voor een bijzonder kleine bedrijven of eenmansbedrijven. Maar als je bedenkt waar anders dat geld zou kunnen gaan – krantenadvertenties, flyers en dergelijke – evenals de hoge potentiĆ«le impact van social media betrokkenheid, de investering heeft meer zin.

GoDaddy koopt WordPress management tool ManageWP

Video: 3 waardevolle tips van bekende tech ondernemers

Video: 3 tips voor het huren van Millennials

nieuw business model van Microsoft voor Windows 10: betalen om te spelen

MKB; GoDaddy koopt WordPress management tool ManageWP, MKB; Video: 3 waardevolle tips van bekende tech ondernemers, MKB; Video: 3 tips voor het huren Millennials, Enterprise Software, nieuwe business model van Microsoft voor Windows 10: betalen om te spelen