SAP houdt van Eclipse en widgets (en Flex)

SAP DemoJam is een wedstrijd voor SAP-klanten, partners en medewerkers te pronken met hun bizarre ‘spullen.’ Inzendingen voor DemoJam hoeft alleen maar te houden aan vier eenvoudige regels

Een zeer geheimzinnig panel van alpha geeks beslist welke van de vele deelnemers naar beneden worden whittled de laatste zes en krijgen in de voorkant van 2.500 collega’s op TechEd aan te tonen. De winnaars worden geselecteerd door het publiek met een “applaus-o-meter. ‘ winnaar van dit jaar was Regina Sheynblat die werkt voor SAP op haar bloeden rand, opkomende technologie├źn groep aka Imagineering. Regina toonde een Eclipse omgeving genaamd ‘Foundation’, die ontwikkelaars in staat stelt om eenvoudig te bouwen enterprise widgets die verbinden met SAP back-end systemen zoals NetWeaver.If je een ontwikkelaar bent, dat is ernstig cool stuff omdat het tijd en geld bespaart.

Aan het DemoJam after party, demonstrator na demonstrator bleek uit het echte leven Flex apps. Sirko Pelzl van Apollogic toonde een Flex-gebaseerde distributie systeem dat helpt Phillips business managers een beter beheer van de wholesale-verkoop informatie-omgeving. Sirko toonde een scenario waarin een manager gemakkelijk prijzen kunnen veranderen, maar voor het plegen van de catalogus, de veranderingen gaan door de authenticatie procedures bedrijfsproces

Flex werd gekozen omdat het verbetert de ervaring van de eindgebruiker door het verminderen van het aantal muisklikken nodig om wijzigingen aan te brengen. Dit klinkt misschien triviaal, maar in situaties waarin de gebruiker moet honderden prijzen in real time te werken, dit maakt een enorm verschil usability.

Matthias Zeller, group product manager voor Adobe Flex legde uit dat de populariteit komt voort uit drie belangrijke kenmerken

Dat is indrukwekkend. Ik was veel meer onder de indruk van de passie waarmee deze geeks gaan over het zoeken naar oplossingen voor moeilijke problemen en hoeveel ze willen een aantrekkelijke gebruikerservaring te maken. Alles wat ze nu moeten doen is communiceren die effectief aan de ‘pakken’ die controles te snijden en we zullen zien een ommekeer in de manier waarop zij betrekking heeft op het bedrijfsleven.

Dat moet nog gebeuren.

Cloud computing groeit op, een API in een tijd

Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Raspberry Pi raakt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel

Adobe reanimeert NPAPI Flash voor Linux na 4 jaar stasis

Geen PowerPoint, moet leven running code; Hebben business value; Zes minuten in lengte

Flex geeft de eindgebruiker een veel rijkere en “voor de hand liggende ervaring, indien de toepassing training aanzienlijk wordt verminderd; Verbetert de productiviteit van ontwikkelaars door het aanbieden van een grote bibliotheek van out-of-the-box user interface componenten; Flex is de browser en OS agnostic dus geen vereist code tweaken voor gebruik tussen de verschillende eisen van de klant.

Wolk, Cloud computing opgroeit, een API in een tijd, Developer, Google koopt Apigee voor $ 625.000.000, hardware, Raspberry Pi vliegt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel; Veiligheid; Adobe reanimeert NPAPI Flash voor Linux na 4-jaar stasis