SAP getipt om Ultradata uit Kiwibank bump

Kiwibank is klaar om haar core banking platform, oorspronkelijk gebouwd om bouwfondsen ondersteunen te vervangen door nieuw systeem van globale gigant SAP.

De wijziging wordt getipt om oplopen $ 100 miljoen, maar de bank is niet van te voren een aankondiging commentaar, die naar verwachting later deze week.

Aan het begin van vorig jaar, CEO van de Nieuw-Zeelandse regering-eigendom Kiwibank, Paul Brock, zei dat de bank was gericht op de IT-infrastructuur om te gaan met de groei en regelgeving.

“Het is te vroeg om te zeggen of en wanneer we wijzigingen aan onze core banking-systeem kunnen maken,” zei hij.

Twee jaar eerder de bank gekozen om te verblijven met zijn bestaande systeem, ontwikkeld door Ultradata.

Nu lijkt het erop, de verandering is ingeschakeld en een contract met de Duitse softwaregigant SAP zal naar verwachting worden geïnkt.

De voorzitter van Kiwibank het moederbedrijf NZ Post, Sir Michael Cullen, vertelde een parlementaire comité vorige week een leverancier zou binnenkort bekend gemaakt worden. News website Stuff is de rapportage van bronnen in de industrie kantelen SAP als de gekozen provider.

Kiwibank, dat 850.000 klanten heeft, werd gelanceerd in 2002.

Cloud software maker Coupa bestanden voor $ 75.000.000 IPO

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Wolk, Cloud software maker Coupa bestanden voor $ 75.000.000 IPO, Enterprise Software;? TechnologyOne tekenen AU $ 6,2m deal met de landbouw; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro