SAP en SaaS – enkele verduidelijkingen

TechMarketView liep een stuk vandaag over SAP en haar SaaS (software as a service) producten / initiatieven. Toen ik het artikel las, ik dacht dat dit zou niet juist zijn. Ik was vooral in de war door deze paragraaf

SAP’s vlaggenschip mid-market SaaS-aanbod, Business ByDesign, in september ’07 aangekondigd, is gericht op het winnen van nieuwe klanten. Het heeft tot nu toe gekost honderden miljoenen euro’s te ontwikkelen, maar is nog steeds zeer veel in testfase. Het nieuwe initiatief is grotendeels gericht op bestaande klanten. strategische sourcing, expense management en CRM – – compatibel en interoperabel met een in-house ERP-systeem zullen er nieuwe functionaliteit.

Business ByDesign werd een paar jaar geleden ingevoerd en het was een zeer dure ontwikkelingsinspanning voor SAP. Deze productlijn is bedoeld voor middelgrote bedrijven, ook. De productlijn is echter nog steeds een beetje in gecontroleerde uitrol hoewel als SAP heeft nog veel werk te doen is in twee gebieden: de multi-tenancy aspecten van het product wat werk moet net als de economie en de samenstelling van het kanaal ecosysteem om deze producten te implementeren.

Toen ik de geciteerde paragraaf lees hierboven, ik dacht dat ik had een aantal belangrijke dialoog re missen: Business ByDesign. Dus, ik belde Mike Prosceno bij SAP om me te helpen te begrijpen wat er veranderd met deze productlijn.

Het blijkt dat verwees het initiatief om aan het eind van de Business ByDesign commentaar is niet verwant aan Business ByDesign. Het lijkt erop dat SAP is het ontwikkelen van SaaS-mogelijkheden aan te vullen functionaliteit in zijn Enterprise (denk R / 3) productlijn. SAP zal verhuizen naar de cloud bepaalde functies / mogelijkheden (bijv., Employee self-service), die goed werken in een cloud-omgeving.

Inspanningen om de uitrol van Business ByDesign versnellen zijn nog aan de gang, maar deze zijn afzonderlijke initiatieven dan die waarnaar wordt verwezen in dit verslag. Met betrekking tot de nieuwe initiatieven, kunnen deze een goede zaak voor SAP zijn. Cloud-based oplossingen zijn niet alleen warm, maar kan nodig zijn als SAP is te blijven weren nieuwere concurrenten zoals Salesforce, NetSuite, Intacct, etc. Savvy lezers zal uiteraard beseffen dat sommige van deze concurrenten zijn niet nieuw voor SaaS. Sommige van deze SaaS-firma’s zijn rond voor een decennium geweest. Dat is natuurlijk, roept de vraag: “Zijn SAP SaaS initiatieven op tijd?” Dat is een ander blog post ….

IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen

Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

Data Centers, IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen, Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, datacenters, Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen, Data Centers; Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren