Samsung Galaxy S4 Review

De; Samsung Galaxy S III, was de treffer telefoon van 2012, en het blijft een van de meest populaire toestellen van de eerste helft van 2013. Samsung is het rijden deze golf met de Galaxy S4 zijn. Fysiek lijkt op zijn voorganger, de S4 bouwt voort op gesture- en op beweging gebaseerde functionaliteit van de S III en heeft een absoluut top-notch technische specificatie. Maar Samsung heeft toegevoegd alle nuttige extra’s, of zijn de nieuwe functies gewoon duur frivoliteiten?

Ontwerp; De Galaxy S4 kan lijken op de S III, maar dat is geen slechte zaak wat ons betreft. De dunne frame, gebogen randen en karakteristieke fysieke home-knop zijn allemaal aanwezig en correct, en om ons dat ze er zo goed als ze deden op de S III. De Galaxy S4 afmetingen en het gewicht zijn vrijwel identiek aan zijn voorganger: 69.8mm breed en 136.6mm diep en 7.9mm dik en 130 gram versus 70.6mm door 136.6mm door 8.6mm en 133g. De S4 scheert uit een kleine hoeveelheid van de breedte, dikte en het gewicht, maar toch weet te proppen in een iets groter scherm – 5 inches over de diagonaal ten opzichte van 4.8in. de S III. Het gaat gewoon om te laten zien wat voor een jaar van ontwikkeling kan doen in termen van proppen componenten in een chassis.

Knop ontwerp is zeer vergelijkbaar met die van de S III ook. De power-knop is aan de rechterzijde van het chassis (zie hierboven), de headset-aansluiting is op de top, het volume rocker is aan de linkerkant en de power connector op de juiste ergonomische locatie op de bodem. Er zijn kleine verschillen tussen de twee toestellen, met de S4 sportieve een langere volume knop, maar tenzij je de S4 en de S III naast elkaar, zoals wij deden, u zult waarschijnlijk om ze te spotten.

De Galaxy S4’s 5in. scherm is een van de opvallende kenmerken. De combinatie van een 1920-voor-1080-pixel resolutie (441ppi) en Super AMOLED technologie maakt het ziet er fantastisch uit. Het is licht, helder, scherp en prachtig leesbaar.

Andere toestellen met grote, hoogwaardige schermen kunnen gemakkelijk worden gebruikt, zelfs voor tekst-zware taken zoals e-boek te lezen, maar de Galaxy S4 is weergaloos in dit verband dankzij de totale omvang en duidelijkheid. Het spreekt ook vanzelf dat het scherm van de S4 is ideaal voor video kijken.

Een van onze favoriete smartphones van 2013, de; Sony Xperia Z, ook sport een 5in. 1920-by-1080-pixel scherm, terwijl de Editors ‘Choice-winnende 4.7in;. HTC One; deze resolutie in een 4.7in knijpt. display. Hoe dan ook de Galaxy S4 heeft de voorsprong op hen beiden.

Net als de Galaxy S III, de S4 accepteert een microSIM, die zit onder de backplate, samen met de microSD opslag uitbreidingsslot. De backplate is het deel van het fysieke ontwerp dat we vinden minst acceptabel: Op de Galaxy S III, het is dun (extreem dun in feite), en zijn grote omvang liet ons in angst daadwerkelijk vast te klikken in twee. Dat gezegd hebbende, de achterplaat is stijf genoeg wanneer bevestigd op zijn plaats.

Samsung is niet vast te houden met de rubberen contra dat sommige fabrikanten van handsets te gebruiken, dus er is een gladde, gladde afwerking van de achterkant van het apparaat. Gezien de Galaxy S4 grootte, kunnen mensen met kleinere handen enige bezorgdheid over het grijpen van het apparaat.

Kenmerken; Een mogelijke teleurstelling over de Samsung Galaxy S4 is de processor. Niet dat er iets mis is met de quad-core 1,9 GHz Qualcomm Snapdragon 600, ondersteund door 2 GB RAM-geheugen, dat is snel en zuinig met energie. De teleurstelling is dat het Verenigd Koninkrijk de acht-core 1,6 Hz processor die oorspronkelijk werd geopperd niet krijgen.

Samsung Galaxy S4 (zwarte mist)

Onze review-exemplaar had een bescheiden 16 GB intern geheugen, en niet dat alles was voor gebruiker toegankelijk: out of the box slechts 8,5 GB was toegankelijk. Handset makers het algemeen geeft u de totale hoeveelheid opslagruimte liever het beschikbare bedrag, dat iets van een openbare terugslag heeft aangewakkerd in dit geval. Minstens kunt u de interne opslag van de S4 is breiden met een relatief goedkope microSD-kaart – een functie die universeel beschikbaar is niet deze dagen.

De Galaxy S4 draait de nieuwste 4.2 versie van Android, overlain met Samsung’s TouchWiz user interface, die meer verfijnd met elke iteratie is geworden. Het toestel ondersteunt LTE, HSPA + en quad-band GPRS / EDGE, samen met 802.11a / b / g / n en – net als de HTC One – de nieuwste high-speed 802.11ac standaard. Je krijgt ook Bluetooth 4.0, NFC en HDMI-uitgang via de MHL-compatibele Micro-USB-poort. Ook als de HTC One, de S4 ondersteunt infrarood, met een sensor boven het scherm dat gebruikt kan worden voor de afstandsbediening van tv’s en andere consumentenelektronica apparatuur via Samsung’s WatchON app.

De belangrijkste achteren gerichte camera heeft een 13-megapixel resolutie, terwijl de front-facing een is een 2-megapixel-eenheid, beide zijn kan schieten 1080p HD-video. Er is een goed aanbod van opnameprogramma’s, en u kunt met beide camera op hetzelfde moment in Samsung’s Dual Shot modus, die het voorste camera’s zet in een klein frame in de hoofdafbeelding. We hebben geen idee waarom Samsung denkt dat dit nuttig zou kunnen zijn. Sound & Shot, waarmee je audio opnemen naast uw foto’s, heeft meer potentieel.

In feite zou je kunnen denken dat Samsung’s ontwikkelaars zat in een brainstorm bijeenkomst om te komen met functies die zij in de Galaxy S4 zou kunnen brengen – en besloot om te gooien in een ieder. Het bereik en het aantal functies is enorm, en voor sommige mensen kan het overweldigend lijken. Anderen, natuurlijk, zullen genieten van de verscheidenheid aan eten.

Futiel gebaren;? De S4 vol met gesture controls en de nabijheid van functies, waarvan sommige van twijfelachtige nut. Neem Smart Scroll, bijvoorbeeld: in theorie dit maakt gebruik van de camera aan de voorkant te ‘kijken’ je ogen en blader door webpagina’s of e-mail, afhankelijk van waar je zoekt. Niet voor ons, het deed er niet – de vingers zijn prima voor scrollen.

Er is ook Smart Pause, die video afspelen stopt wanneer u uw blik afwenden van het scherm. Dit werkte voor ons, en is een veel praktischer en nuttig idee. Ondertussen Smart Rotatie is terug in de rijken van de onnodige: het maakt gebruik van de camera aan de voorkant om de oriëntatie van uw gezicht te detecteren en draait het scherm. We vinden automatische schermrotatie prima, bedankt.

Air Gebaren: We zullen nog één van de vele herhalingen van deze klasse van functie te vermelden. U zwaai je je hand over de sensor boven het scherm om dingen zoals scroll webpagina’s te doen, inkomende oproepen of bladeren door foto’s te accepteren. Individuele functies kunnen worden in- en uitgeschakeld, zodat u kunt aanpassen wanneer het actief is. Dit werkte goed voor ons, en hoewel het een beetje een gimmick, we liever vond het gebruik ervan.

Er zijn tal van vooraf geïnstalleerde apps, en degene die we vooral willen is S Translator. Het doet een leuke baan van het vertalen van de gesproken of getypte woord tussen een groot aantal talen. Buitenlandse restaurant menu’s hoeft een probleem nooit meer.

Samsung krijgt in op de gezondheid en fitness boom, en de Galaxy S4 heeft een app simpelweg genaamd S Health. Dit is een relatief basisconditie app die een stappenteller bevat, kan calorie-inname te volgen als je input data handmatig, en kan u helpen uw training snelheid te meten. Het kan verbinden met externe apparaten, en het zal interessant om te zien of Samsung zelf kan carve out een niche in deze competitieve gebied. De Galaxy S4 heeft een ingebouwde barometer, thermometer en vochtsensor, ongetwijfeld met het oog op de toekomst ‘outdoors’-stijl ontwikkeling.

Voor al deze luxe voorzieningen, een relatief eenvoudig Daarnaast steekt voor ons. Samsung heeft gebruik gemaakt van het grote scherm om een ​​rij van het aantal toetsen te plaatsen boven de on-screen QWERTY-toetsenbord. Dit is een leuke functie en laat zien dat soms de eenvoudigste functies te verbeteren bruikbaarheid het meest.

Een veel voorkomend probleem met een nieuwe high-end smartphones is een slechte levensduur van de batterij. Maar we zijn blij te kunnen melden dat de Galaxy S4 doet vrij goed op dit punt: we waren in staat om gebruik te maken van een dag uit het 2,600mAh batterij te krijgen op een matig intensief gebruik patroon dat veel mobiele web inbegrepen. Dat gezegd hebbende, zodra we serieus gebruik van GPS, de batterij nodig een mid-middag power boost.

Conclusie; Sommige van de Galaxy S4-nabijheid gebaseerde functies voelen als pure pluis, en zal ongetwijfeld worden uitgeschakeld door veel gebruikers. Met dat in het achterhoofd, zal het interessant zijn om te zien hoe Samsung’s nieuwe vlaggenschip handset tarieven in de markt. Zal de S III blijven enorm populair te zijn en overtreffen de duurdere S4? De laatste heeft ongetwijfeld een specificatie, maar draagt ​​ook een groot aantal functies dat veel mensen gewoon niet gebruiken. Samsung heeft genoeg gedaan hier om de S4 hoge prijskaartje te rechtvaardigen? We zijn niet zo zeker van.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop