Oracle: Google was lui op Android

In weerleggingen hebben Oracle’s advocaten geprobeerd om kenbaar te maken dat Google was lui en het nemen van de gemakkelijke uitweg door het gebruik van Java API’s bij het ontwikkelen van Android.

Oracle begonnen met zijn weerlegging geval in de eerste fase van de Oracle-Google-proef in het weekend.

Op dit punt, de argumenten Oracle’s komen neer op het volgende: Google was lui in het ontwikkelen van Android, en wilde de hoogste omzet terugkeer mogelijk is, dus dat is de reden waarom het gebruik van de 37 Java API’s bij vraag in deze copyright rechtszaak.

Nou, niemand bij Google zal ontkennen dat ze wilden Android om geld te verdienen – hoewel ze misschien dansen rond hoe succesvol Android, om zijn gezicht te redden in de voorkant van de jury is geweest.

Oracle leidde met een videoclip van de afzetting van senior financieel analist van Google voor Android, Aditya Agarwal, op 8 april 2011.

Het punt van de clip, die liep voor minder dan een minuut en een half alleen maar om de getuige te identificeren aan de jury en krijgen een vraag uit, was heel duidelijk. Toen hem werd gevraagd, Agarwal bevestigd dat Android is enorm winstgevend.

Dat is niet precies breaking news, maar Oracle heeft de ambitie op dit punt was duidelijk uit de get-go. In feite, Oracle nodig heeft om vast te houden aan deze strategie wanhopig in de loop van de komende dagen, na een spanning gevulde uur waarin voormalig Zon CEO Jonathan Schwartz bijna hun hele zaak getorpedeerd door te zeggen dat de Java API’s waren niet vrij te gebruiken zonder een licentie.

juridische team van Oracle kan een korte comeback met de hulp van Sun mede-oprichter Scott McNealy, wiens getuigenis is eigenlijk een deel van het weerwoord hebben gemaakt, maar als gevolg van plannen van conflicten, verscheen hij terwijl Google haar zaak was nog presenteren. Tijdens zijn tijd op de stand, McNealy’s getuigenis wezen tegengesproken alles Schwartz zei, dat de jury vrij verward over wie te geloven zou hebben verlaten.

Bovendien, Oracle herinnerde Dr Mark Reinhold, chief architect van het Java-platform groep bij Oracle, die al op 18 april een keer getuigde voor Oracle.

De opvoeding van het feit dat er enige discussie over het gebruik van de term “blauwdruk” om te verwijzen naar API’s is geweest, Oracle advocaat Michael Jacobs vroeg Reinhold als dit een accurate beschrijving.

Reinhold stond bij het gebruik van de term blauwdruk voor API’s te beschrijven, uit te leggen dat “het hele punt van de Java-gemeenschap proces is om het ontwerpen van blauwdrukken, zodat bedrijven concurreren implementaties kunnen ontwikkelen”.

Google raadsman Bruce Baber geprobeerd om dit te weerleggen, vragen Reinhold dat de API-specificatie men niet vertellen hoe de code te schrijven.

Apple; Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september; mobiliteit; gratis iPhone 7 aanbod van T-Mobile vraagt ​​upfront kosten en veel geduld, de iPhone; Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië

Reinhold toegegeven dat het niet doet.

Reinhold getuigenis werd ook gebruikt om een ​​andere één van de punten Oracle’s duidelijk te maken: Google nam de gemakkelijke uitweg in de ontwikkeling van Android.

Op de vraag of een ontwikkelaar heeft al een goede API ontwerp, en als de uitvoering van een bestaande API ontwerp is meer werk, Reinhold legde uit dat het een “relatief gemakkelijker job” en “het is bijna altijd minder ‘werk.

Het sluiten van de verklaringen van zowel Oracle en Google zullen naar verwachting starten op maandag. Daarna zal de jury de tijd om een ​​uitspraak beraadslagen voor het copyright deel van het proces.

Rechter Alsup voorspelde woensdag dat de jury waarschijnlijk alleen duurt ongeveer een dag en een half tot een besluit te komen, maar hij waarschuwde dat ze kan duren tot een week.

Op vrijdag, de rechter voegde een waarschuwing aan beide juridische teams over het krijgen van bewijsmateriaal op tijd: “Toen de zaak aan hen, de zaak is in hun handen – ook bij het maken van de beslissing”.

Via de website

Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september

T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone

? M2M markt stuitert terug in Brazilië