Xiaomi betreedt laptop markt met Mi Notebook Air

De Mi Notebook Air is Xiaomi’s eerste laptop.

Apple; Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september; mobiliteit; gratis iPhone 7 aanbod van T-Mobile vraagt ​​upfront kosten en veel geduld, de iPhone; Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië

Een snelle Google-zoekopdracht voor “Xiaomi” en “Apple” geeft een hint naar hoe de Chinese fabrikant ten opzichte van de Amerikaanse tech gigant wordt ervaren: “Xiaomi Apple kloon ‘,’ Xiaomi Apple copycat,” en “Xiaomi Apple ripoff” zijn gerelateerd zoekopdrachten die worden voorgesteld voor de gebruikers op zoek naar meer informatie. Met zijn eerste laptop, Xiaomi is het niet waarschijnlijk dat deze verenigingen te werpen op elk moment snel.

Xiaomi heeft de eerste plaats in China teruggewonnen, zoals Huawei duwt voorsprong op Apple.

Het bedrijf heeft zojuist aangekondigd dat de lange-gerucht, dat het niet-zo-coyly de Mi Notebook Air heeft genoemd. Als dat een beetje zoals Apple’s MacBook Air klinkt, dan is een snelle blik op de laptop zal weinig twijfel waar Xiaomi heeft verzameld inspiratiebron voor de Mi (die zich bezighoudt op het bedrijf Mi merk uit de Apple iPhone 6 Plus concurrent, de Mi Note) vertrekken . Hoewel het beschikt over een 12,5-inch versie in plaats van een 11-inch model, zowel dat de configuratie en de 13,3-inch editie zijn duidelijk schatplichtig aan de MacBook thin-and-light esthetische, met een gewicht van minder dan 3 pond en het meten van minder dan 0,6 inch dik.

Natuurlijk, net als bij de smartphones, Xiaomi kunnen ‘lenen’ de blikken van Apple-apparaten, maar kan de software niet op hen. De Mi Notebook Air dus geleverd met Windows 10, en heeft fatsoenlijke specs om het uit te voeren. De kleinere Mi maakt gebruik van een Intel Core m3 processor, 4 optredens van RAM-geheugen en een 128 GB solid-state drive, terwijl de 13,3-inch broertje is voorzien van een Core i5-6200U CPU, het dubbele van het RAM-geheugen en opslag, en een Nvidia GeForce 940MX graphics. De 12,5-inch Mi Eeks meer levensduur van de batterij, maar: 11,5 uur tegenover 9,5 uur voor de 13,3-inch Mi.

Het enige grote verschil tussen Xiaomi en Apple’s producten is de prijs. Dankzij zijn budget vriendelijke aanbod, Xiaomi is een leider in de Chinese telefoonmarkt, en misschien wel geholpen te dwingen Apple om de begroting iPhone 5c creëren. Ook de Mi Notebook Air modellen onderbieden MacBook prijzen, met de 12,5-inch versie komen op ongeveer $ 525 en de 13,3-inch smaak beginnen bij $ 750. Merk op dat deze zijn benaderingen, omdat het bedrijf zal het vrijgeven van deze nieuwe laptops alleen in China te beginnen op 2 augustus.

Hoewel het niet uitgesloten dat de Xiaomi Mi Notebook naar andere markten zou kunnen brengen, zijn er geen plannen om het te verkopen in gebieden buiten China. Het bedrijf doet verkopen sommige producten in de Verenigde Staten, zoals hoofdtelefoons en set-top boxes, maar niet de telefoons. Voorzichtige rechtszaken in landen die minder tolerant ten opzichte van octrooi-inbreuk zijn, kon Xiaomi dezelfde beslissing te maken met zijn laptops, hoewel er waarschijnlijk manieren om ze te exporteren vanuit Azië zal zijn. Bekijk onze deskundige hands-on ervaring met de Mi Notebook Air als je wilt zien wat er zou kunnen missen van onze kusten.

Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september

T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone

? M2M markt stuitert terug in Brazilië