Windows XP Media Center Edition review

Tenzij je van plan bent om een ​​nieuwe pc te kopen, houden geen rekening met Microsoft’s Windows XP Media Center Edition – gelanceerd in oktober vorig jaar in de VS en als gevolg van dit najaar in Europa – gewoon nog niet. Deze versie van Windows XP Professional, die op afstand bedienbare audio, video, live-tv en de mogelijkheid om live-tv opnemen op de PC levert, is te vinden alleen voorgeïnstalleerd op bepaalde pc’s – althans, voor het moment. U zult genieten van Media Center als u een van deze nieuwe all-in-one pc’s nodig heeft voor uw kleine studentenflat, laten we zeggen, maar Microsoft moet uit te werken een paar ruwe kantjes voor deze editie is goed voor iedereen.

In de praktijk, Media Center Edition (MCE) kunt u een infrarood afstandsbediening gebruiken om tv, muziek, dvd’s afspelen en foto-diavoorstellingen op uw pc. Technisch gezien is de OS augmentaties omvatten slechts een set van application controls en interface-elementen gebouwd op de kern van Windows XP Professional, met eenvoudigere navigatie conventies en – nog belangrijker – de mogelijkheden voor uw pc te gebruiken netwerkfuncties zoals Remote Desktop Protocol ( RDP) om muziek en video te distribueren naar andere systemen in uw huis en naar draagbare apparaten.

Zoals de eerste generatie software, MCE levert over wat je zou verwachten: het voegt geen nieuwe mogelijkheden om Windows, gewoon een andere manier van toegang tot de oude. En op dit moment, het is ook strak gebonden aan hardware. Om de volledige ervaring te krijgen, moet je een PC uitgerust met een recorder (PVR) kaart personal video en een afstandsbediening.

Media Center Edition is deels een verbeterde besturingssysteem (zoals XP Tablet Edition), en deels een toepassing die draait onder Windows XP. Media Center opent als een apart venster waar je de controle van de verschillende entertainment-onderdelen van uw hardware. Als het venster Media Center wordt gemaximaliseerd, ziet het er niet veel op Windows, hoeft u niet het Windows-menu Start of het bureaublad, zie bijvoorbeeld. MCE biedt een start menu wanneer u voor het eerst start het (op zijn zogenaamde splash screen) die u gebruikt om toegang te krijgen tot de belangrijkste functies: Mijn tv, Mijn muziek, Mijn afbeeldingen, Mijn video’s, spelen DVD en instellingen. U kunt navigeren door elke module met de muis als je wilt of gewoon gebruik maken van de afstandsbediening. Als u MCE een minimum te beperken, je bent in duidelijke oude Windows XP. Het is een beetje desoriënterend om verschillende interfaces die op een enkel systeem, maar het is zinvol als u uw taken duidelijk tussen computing en entertainment te verdelen.

De My TV-module is zeker de meest interessante. Door middel van het, kunt u live TV kijken, ofwel volledig scherm of in een venster, kijk door de programmagids van de beschikbare shows, schema toont voor het opnemen en afspelen van opgenomen programma’s (á la TiVo). U kunt ook aansluiten op uw kabel descrambler op uw pc door middel van deze module, en setup duurt ongeveer even lang als het opzetten van een schotelantenne – 30 tot 45 minuten, als je bedreven bent. MCE loopt u door het selecteren van de juiste externe instellingen voor het regelen van uw decoder, dan is het vinden van de juiste kabel lineup om te downloaden in de Program Guide.

In Europa zal de Program Guide info worden geleverd door Broadcasting Dataservices. Program Guide kunt u de advertenties surft, terwijl een show speelt in een hoek van het scherm. Mijn TV is zeer makkelijk te gebruiken, bijvoorbeeld voor het plannen van de opname van een heel seizoen van een show duurt ongeveer twee drukken op een knop op de afstandsbediening. De software maakt het ook mogelijk om live TV pauzeren, en snel vooruit door de gebufferde file. Als een personal video recorder oplossing, Mijn tv werkt goed, maar het is ook minder feature-rijke dan standalone spelers zoals TiVo.

De rest van de aanvragen Media Center zijn zeer eenvoudig, en dat is prima als je het navigeren bent via de afstandsbediening. Maar deze eenvoudige programma’s maken het ook moeilijk om gewoon te gaan zitten door de kamer en vegeteren – de hele doel van passief vermaak. Elke keer als je er bij neervalt in een schijf, bijvoorbeeld, of het nu een dvd of audio, krijg je de standaard Windows ‘Wat wil je dat ik doe met deze schijf?’ dialoog, die je hebt te maken met een op uw pc. Je moet heen en weer lopen, tenzij je Windows vertelt om alles te lanceren in MCE – maar dat, op zijn beurt, wordt vervelend als je in Windows werkt omdat er niets zal lanceren binnen Windows zelf.

Zelfs het afspelen van muziek wordt te ingewikkeld onder MCE. Bijvoorbeeld, My Music kunt u uw afstandsbediening gebruiken om muziek te spelen, wat geweldig klinkt op het oppervlak te kiezen. Maar eerst moet je de moeizame taak van het toevoegen van al uw digitale bestanden naar de Windows Media Player-bibliotheek en ervoor te zorgen dat het spoor tags zijn schoon te voltooien. Zo moeten alle volksmuziek worden geëtiketteerd als Folk – niet folk akoestische of folk rock – of je zult eindigen met veel verschillende playlists, omdat MCE ze niet de manier waarop WMP blik kunnen aggregeren. Zelfs als je eenmaal alle muziek correct heeft toegevoegd, zal MCE niet laat je playlists met de afstandsbediening te maken – geen rij Beethoven, Mozart en Prokofiev, tenzij ze de enige klassieke kunstenaars in je collectie, bijvoorbeeld. Je moet afspeellijsten in Media Player eerst bouwen. Erger nog, als u uw afstandsbediening te gebruiken om te klikken, laten we zeggen, de Buy CD schakel in Mijn muziek, u zult worden gegooid uit het MCE milieu en in uw browser – dus je kunt niet omdat uw afstandsbediening won houden winkelen vanuit uw luie stoel ‘t werk in de normale Windows-interface.

Wij verwachten dat Microsoft deze lastige hoeken vast te stellen in de toekomst – inderdaad, veel van het voordeel van MCE ligt in zijn potentieel. Bijvoorbeeld, we wachten voor de aankoop links die blijven binnen de MCE-omgeving, voor een eventuele couch potato-shopping. Derden kunnen applicaties toe te voegen aan de MCE start menu, en we hopen dat ze zullen want dat zou betekenen meer robuuste versies van de basistoepassingen op een bepaald punt. Bovendien zijn sommige van de waarde van MCE ligt in het vermogen om een ​​bestaand systeem upgrade te gebruiken, die niet kan op dit moment.

Op dit moment, MCE komt met een heleboel van hardware bevestigd. Voor kleine flats, speelruimtes voor de kinderen, of zelfs als een lobby kiosk, een systeem met MCE heeft alleen zin als de live en opgenomen tv-ondersteuning zijn van essentieel belang voor u. Dat is op dit moment de enige echte waarde ten opzichte van Windows XP. Houd uw oog op MCE, dat wel. Toekomstige versies kunnen alleen maar beter worden.

Britse bedrijven van plan in te voeren Media Center-pc’s dit najaar onder andere: HP, Elonex, Evesham Technology, Hi-Grade, Mesh, Packard Bell, PC World, Time en Toshiba.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop