Windows Server-gebruikers krijgen nu OpenStack wolken op Ubuntu bouwen

Jonathan Bryce, uitvoerend directeur van de OpenStack Foundation, gelooft dat de toekomst behoort aan hen in een bedrijf die niet alleen de OpenStack cloud, maar de open source methode en de hyper-versnelde tempo van IT veranderen kan omarmen.

Bij een oogopslag grafiek helpt bij de doelstelling van de juiste cloud storage oplossing; Zes business-class cloud storage services:? Welke is geschikt voor u, Microsoft enterprise primer op Windows Azure netwerken, SaaS en de cloud: Een primer voor IT-professionals

Canonical zegt dat het werken met Microsoft op de software die nodig is ingevuld voor Windows Server te draaien op de top van OpenStack en Ubuntu.

Het bedrijf achter de Debian-gebaseerde Linux-besturingssysteem is de beschikbaarheid van gevirtualiseerde drivers die het mogelijk maken Windows gast besturingssystemen te draaien op KVM hypervisors en vervolgens in de OpenStack cloud computing-platform aangekondigd.

De virtio stuurprogramma’s zijn ontworpen om de prestaties van een gast-besturingssysteem draait op een Ubuntu en OpenStack cloud optimaliseren, aldus het bedrijf in een blogpost. Ze zijn beschikbaar voor alle huidige Server-edities van Windows, waaronder Windows 2008R2, Windows 2012 en Windows 2012R2.

“Dit stelt bedrijven in staat met een grote Windows Server footprint om OpenStack clouds bouwen op Ubuntu, maar houden hun gast-OS en workloads onaangetast”, aldus Canonical cloud product marketing manager Sally Radwan.

Canonical’s doel is om de Ubuntu en OpenStack ecosysteem uit te breiden door het testen van duizenden producten van derden tegen OpenStack compatibiliteit en prestaties te garanderen, met behulp van de OIL OpenStack Interoperability Lab, zei Radwan.

De samenwerking met Microsoft is een onderdeel van die schijf en betrokken Canonical gaan door het certificeringsproces onder Microsoft Windows Server Virtualization Validation Program of SVVP.

Als gevolg hiervan, Microsoft afgetekend de software als een stabiele en betrouwbare plug-in, zei ze. Het gecertificeerde ook de volledige platform, onderschrijven het vermogen Ubuntu om Windows gasten stabiel draaien.

“Het uiteindelijke doel is om een ​​betrouwbaar platform te bieden voor al onze klanten en geef ze een keuze om Ubuntu of Windows even goed lopen,” zei Radwan.

Canonical klanten kunnen toegang krijgen tot de chauffeurs via de Ubuntu Advantage steunprogramma. Het bedrijf zegt dat het zal zorgen voor Windows-stuurprogramma’s worden bijgewerkt als onderdeel van Ubuntu’s halfjaarlijkse hardware enablement kernel release.

De bestuurders zullen draaien op elke Ubuntu Server versie ondersteuning op lange termijn, alsmede eventuele OpenStack-versie ondersteund onder die release.

Windows is goed voor 6,2 procent van het gastbesturingssysteem beelden op de dominante Amazon EC2-infrastructuur-as-a-service platform, blijkt uit cijfers van TheCloudMarket.com. De leiders zijn Ubuntu met 52,3 procent en andere Linux distributies met 26,2 procent.

Cloud software maker Coupa bestanden voor $ 75.000.000 IPO

Cloud computing groeit op, een API in een tijd

Canonical biedt ‘Chuck Norris Grade’ OpenStack private cloud service; OpenStack top besturingssysteem: Ubuntu Linux, SUSE releases Icehouse OpenStack cloud; Red Hat CTO beweert OpenStack buzz is meer dan alleen hype; Red Hat gaat vooruit met de nieuwe OpenStack vrijlating; Red Hat CEO Whitehurst op VMware, OpenStack en CentOS

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Wolk, Cloud software maker Coupa bestanden voor $ 75.000.000 IPO, Cloud, Cloud computing opgroeit, een API in een tijd, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE winkelhaken zelf een Linux-distro, Cloud; Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Meer op Ubuntu en OpenStack