Tiener aangehouden voor eBay fraude

Een tiener die Internet veilingsite eBay gebruikt om meer dan honderd mensen te bedriegen werd veroordeeld tot twaalf maanden detentie en training op woensdag.

Phillip Shortman, 18, van Pontypool, Zuid-Wales, verkregen meer dan £ 45.000 door de verkoop van goederen die niet daadwerkelijk bestonden op eBay. Hij had eerder toegegeven 21 tellingen van het verkrijgen van eigendom door misleiding over een periode van 13 maanden.

Cardiff Crown Court hoorde dat Shortman het geld had uitgegeven aan dure elektronica kit – met inbegrip van computerapparatuur, hifi-installaties en een flatscreen-televisies – merkkleding en het inhuren van stretch limousines.

De politie heeft gewaarschuwd dat criminelen steeds meer richten op Internet veilingsites zoals eBay. Een techniek die meestal gebruikt door fraudeurs is om een ​​slachtoffer te krijgen om te betalen met contant geld of een cheque voor ze het item ze hebben betaald voor ontvangen.

eBay zelf raadt klanten betalen met een kredietkaart of via PayPal – waarvan zij eigenaar is – of gebruik maken van een escrow service die het geld van de koper zal houden in het vertrouwen tot het item is overgedragen. Het loopt ook een kopersbescherming programma, maar de maximale korting mogelijk is slechts £ 105 – oplopen tot £ 250 als de klant via PayPal betaald.

Brazilië en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst

Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel Britse regering

Uit deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand dacht voorheen

Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen

Innovatie, Brazilië en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst; Government: UK, Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel de Britse overheid, veiligheid, deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand gedacht tevoren, Beveiliging, Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen