Telecom om de naam te wijzigen, voert internet tv-business

Telecom New Zealand is Spark geworden.

Het bedrijf wist te begraven zijn eigen nieuws van een vlakke nettowinst over het eerste halfjaar eindigend op 31 december vandaag met twee grote aankondigingen, een verandering van het merk en de lancering van een nieuwe internet-tv-business.

Chief executive Simon Moutter zei dat de investering in digitale diensten is essentieel voor de toekomstige groei.

“Met name, hebben we besloten om de internet-tv-markt te betreden, met een stand-alone en kwalitatief hoogwaardige internet TV merk ShowmeTV, om later in het jaar worden gelanceerd,” zei hij.

Moutter zei dat de migratie van entertainment op het internet is het creëren van significante verstoring van de huidige uitzending tv-business-modellen en mogelijkheden voor nieuwe online bedrijven.

De snelle groei van betere breedband via glasvezel en VDSL betekent dat tv-kijken via streaming via het internet is nu een veel meer haalbare optie is voor Nieuw-Zeelanders. Wij geloven dat de tijd rijp is om deze markt te betreden en bieden Nieuw-Zeelanders met spannende nieuwe keuzes als het gaat om het bekijken van video-entertainment is. ”

Moutter zei Spark een betere afspiegeling van het bedrijf nieuwe richting.

“Als bedrijf hebben we veel verder dan de huistelefoon verplaatst. Spark beter weergeeft wat we vandaag zijn – het is allemaal over digitale diensten, vezels, mobiel, data, cloud, entertainment, apps, of wat dan ook nieuwe technologie is om de hoek, “zei hij.

Telecom kondigde een nettowinst na belastingen van NZ $ 167.000.000 voor het halfjaar eindigend op 31 december 2013. Voorzitter Mark Verbiest zei Telecom is gericht op een lange-termijn business improvement strategie en is het verzamelen van momentum.

“Onze investeringen in vernieuwing van onze massamarkt merken, Telecom en Skinny, hebben een grotere cut-through in belangrijke markten geleverd, zei hij. “Dit heeft ons de overtuiging gegeven verder te gaan dan de naam Telecom, en een betere afspiegeling van onze digitale dienstverlening vermogen en de toekomstige focus.

Later dit jaar willen we onze bedrijfsnaam en de kern van de klant merken Spark veranderen. ”

Telecom heeft een aantal jaren reisde onder een afbeelding “vonk”, maar is nu aan het veranderen naam aan de afbeelding aan te passen.

Telco’s; Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; Cloud;? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen; telco’s; Refrein winst stabiel op NZ $ 91m op koper pricing beslissing; Innovatie;? Domino’s partners met Flirtey voor pizza drone levering

Telecom zei dat de winst waren vlak, terwijl de onderliggende indicatoren en omzetontwikkeling, vooral in de mobiele, waren bemoedigend.

Echter, de aanhoudende daling van de markt in legacy vaste data en spraak, samen met de keuzes die gemaakt zijn tijdens de 2013 marktaandeel voorsprong op de financiële prestaties op korte termijn te zetten, heeft invloed op de winst.

Die impuls voor het aandeel heeft gezien Telecom krijgen 200.000 mobiele klanten in de afgelopen 12 maanden.

“We verwachten dat de positieve draad indicatoren uit het eerste halfjaar zien beginnen te meer in onze financiële resultaten vloeien voort uit de tweede helft verder en in het financiële jaar 2015,” zegt Verbiest.

De totale bedrijfsopbrengsten van de voortgezette activiteiten daalde met 3,0% naar NZ $ 1840000000, grotendeels toe te schrijven aan een daling van 9,2% in de inkomsten uit de vaste lijn. Mobile de omzet steeg met 5,8%, terwijl de operationele kosten voor de voortgezette activiteiten daalde met 2,1%.

De winst voor rente, belasting, afschrijvingen en amortisatie (EBITDA) uit voortgezette bedrijfsactiviteiten daalden met 5,8%, terwijl de netto winst uit voortgezette activiteiten daalde met 12,5%.

De investeringen voor de voortgezette activiteiten steeg met 18,2% tot NZ $ 266.000.000 voor de lopende re-engineering, upgrades van het bedrijf kerngegevens vervoer en investeringen mobiele netwerk, met name in 4G LTE.

Moutter zei Telecom is doorgegaan met “enorme” investeringen in digitale netwerken van Nieuw-Zeeland te maken, de lancering van 4G mobiele onderbouwd door een gloednieuwe kerngegevens vervoer, het bouwen van meer datacenter capaciteit en het kopen van digitale dividend 700MHz spectrum op de veiling.

Telecom heeft er ook toe verbonden NZ $ 149.000.000 tot vier percelen (2 x 20 MHz) van de nieuw beschikbare 700 MHz-band van het radiospectrum om sneller en beter 4G mobiele dekking voor minder bevolkte delen van Nieuw-Zeeland in te schakelen.

Regulator het Commerce Commissie nog steeds beslissen of de aankoop van de fouth stuk kan gaan. Dit besluit zal worden gevolgd door een veiling door de verdeling van de posities in de band te bepalen.

“We hebben de [Australische] AAPT in Australië verkocht aan al onze inspanningen op het krijgen van het recht voor Nieuw-Zeelandse klanten richten,” zei hij.

In de eerste helft werden plannen aangekondigd om nieuwe greenfield datacenters te bouwen voor Telecom Gen-i IT-services bedrijf in Auckland en Wellington en een nieuw datacenter geopend in Christchurch, op basis van gegevens van de onderneming hosting mogelijkheden na de overname van Revera laatste jaar.

Gen-i zal worden omgedoopt tot Spark Digital Solutions bij Telecom verschuift naar de nieuwe naam.

Telecom zei een doorlopend programma om re-engineeren van de IT-stack voor het bedrijf vordert goed, met de release van IT-verbeteringen op doel voor de tweede helft van dit boekjaar. De eerste release zal zich richten op pre-paid mobiele.

Telecom landelijk WiFi-netwerk, in de eerste plaats met behulp van vernieuwde telefooncellen, heeft nu meer dan 900 hotspots en 300.000 geregistreerde gebruikers, aldus het bedrijf.

Moutter zei Telecom anticipeert op een betere prestatie in de tweede helft van dit boekjaar, met een omzet van breedband begint te stabiliseren, mobiele groei voort te zetten en onze Turnaround programma tastbare vrije kasstroom verbeteringen. ”

Adjusted EBITDA uit voortgezette bedrijfsactiviteiten voor het volledige jaar zal naar verwachting in de range van NZ $ 925.000.000 tot 945.000.000 $, met uitzondering van de verkoop van AAPT en rebranding kosten.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen

Refrein winst stabiel op NZ $ 91m op koper prijsbeslissing

? Domino’s partners met Flirtey voor pizza drone levering