Tablet-pc’s grote potentieel voor het bedrijfsleven in 2011

Ik ben enorm vereerd en enthousiast om hier en bloggen op de website Azië.

Ik ben al een fervent blogger hier in Thailand, die social media, technologie en digitale in Azië, waar bespreek ik mijn gedachten over technologie en digitale in de lokale zakenwereld.

Als een wachter die is sterk gericht op digitale en mobiele in Zuidoost-Azië, kon ik niet helpen, maar houd mijn ogen en oren open voor nieuws in de voorgaande week Mobile World Congress in Barcelona, ​​Spanje.

Ik twee keer deelgenomen aan de show, een paar jaar voorafgaand aan de verhuizing naar Azië, en het was daar toen de betekenis van mobiel internet voor de derde wereld – waar de toegang tot internet is vaak buiten het bereik van velen als gevolg van financiële problemen en een slechte infrastructure– was echt aangelegd voor mij.

Belangrijkste thema’s voor de show van dit jaar opgenomen betaalbare mobiele breedband, massamarkt smartphones en tablet-pc die in een zakelijke omgeving, is een even fascinerend onderwerp.

Thailand was te laat om de partij met de iPad, zo was en is nog steeds het geval is met de iPhone. Dus, cultureel het land is een beetje achter op tablets. De Samsung Galaxy Tab is momenteel rivaliserende de iPad naast een aantal budget Android-gebaseerde aanbod, met de RIM Playbook waarschijnlijk niet ver van fenomenale marktaandeel startschot gegeven RIM’s in het land.

Een gevolg van de positie van Thailand als een minderheid iPad markt, in combinatie met het ontbreken van 3G, is dat de tablet-pc markt nog moet het bedrijfsleven in te voeren in een significante manier.

Ik zeg “nog”, omdat, op een recente bezoek naar huis naar Londen, een aantal vrienden vertelde de vreugde van het hebben van hun corporate technology arsenaal uitgebreid van alleen een laptop en een BlackBerry om een ​​iPad te omvatten. Dat klopt, Angry Birds, met dank aan het bedrijf … maar ik weet zeker dat er een werkelijke waarde voor hen op een corporate niveau.

Ondanks het ontbreken van een fysiek toetsenbord (die draadloos kan worden aangesloten op het apparaat, zoals ik vaak herinnerd), werd mij verteld dat de iPad kan vrijgave hogere productiviteit en is vooral handig tijdens vergaderingen.

Ik ben echt nog om te worden verkocht op deze – misschien omdat ik nog niet een iPad eigenaar zijn – hoewel ik getuige van een uitstekend voorbeeld van een wordt recent gebruikte.

Het nemen van mijn twee-jaar-oude naar de artsen voor de tweede keer in een week, gevraagd medicatie en bespreking van de follow-up behandeling opties die de dokter naar behoren toegelicht – met de hulp van een video op haar iPad.

De visuele verwijzingen waren enorm behulpzaam bij het bepalen van de volgende behandeling te gaan met, en ik was in staat om de eerste hand te waarderen het gemak van een bijna onmiddellijk opstarten en snelle toegang tot draadloos internet, dat is een proces dat vijf minuten kan duren een laptop.

Laptops, Snelle en eenvoudige manier om te voorkomen laptop netsnoeren rafels, mobiliteit; Razer verfrist Blade, Blade Stealth laptops met Intel Kaby Lake CPU, Nvidia Pascal graphics, laptops, Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop , Laptops; ASUS ZenBook Flip UX360CA, First Take: Een lichtgewicht 13,3-inch 360-graden converteerbare

Echter, artsen terzijde, en ondanks mijn scepsis over het gebruik ervan, de belofte van de op handen zijnde 3G en de vorming van een steeds meer concurrerende markt van tablets ziet ernaar uit dat meer bedrijven in Thailand aan te moedigen om te overwegen het uitrollen van dergelijke apparaten te veel van hun personeel.

Net als de smartphone markt en de stormloop voor de gebruikers massa-markt, zal het interessant zijn om te zien welk merk het voortouw neemt als tablet-pc gaat de potentieel lucratieve zakelijke markt.

RIM zou haar bestaande aanwezigheid, en enterprise security en footprint, gebruiken om vooruitgang te boeken met zijn Playbook, terwijl de iPad altijd populair zal worden als een optie top-of-the-markt en op de lagere-end, de overvloed aan Android-gebaseerde apparaten bieden een voordelige optie.

De Galaxy Tab blijft een merkwaardig apparaat dat, van wat ik hoor en zie, heeft een enorme plons niet gemaakt in Thailand. Is dat waarschijnlijk veranderen met het bedrijfsleven publiek?

Hoe dan ook, executives in Bangkok kan een nieuw speeltje om mee te spelen dit jaar te krijgen.

Wat zou uw keuze van het apparaat zijn voor uw bedrijf, en waarom?

Snelle en eenvoudige manier om te voorkomen laptop netsnoeren rafelen

Razer Blade verfrist, Blade Stealth laptops met Intel Kaby Lake CPU, Nvidia Pascal graphics

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop

ASUS ZenBook Flip UX360CA, First Take: Een lichtgewicht 13,3-inch 360-graden converteerbare