Symantec beschermt ivd apparaten tegen zero-day cyberaanvallen

Symantec

Symantec heeft de Embedded Critical System Protection, een nieuwe beveiligingsoplossing ontworpen om verder te beschermen Internet of Things (IoT) apparaten wereldwijd gelanceerd.

Kondigde op dinsdag, Symantec zei dat het bedrijf investeert in de bescherming van de ivd producten die worden gebruikt in de aangesloten huis, en als onderdeel van deze inspanning, is momenteel het veiligstellen van meer dan een miljard ivd-apparaten. De firma’s uitgebreide security portfolio, samen met de nieuwe embedded Critical System Protection oplossing, zal naar verwachting ivd de veiligheid verder te verhogen binnen het ecosysteem.

Ivd-apparaten zijn op de stijging. Smart beveiligingssystemen, thermostaten die kunnen worden gecontroleerd via uw smartphone, verlichtingssystemen die spraakgestuurde of gemanipuleerd door middel van mobiele apparaten kunnen zijn – de lijst is eindeloos. Hoewel deze apparaten thuis het leven gemakkelijker te maken, het moment dat u een apparaat aan te sluiten op een netwerk, bent u ook een pad voor potentiële veiligheidsrisico’s smeden.

De uitdagingen van het beveiligen van uw smart home

Volgens onderzoeksbureau Gartner, 25 miljard aangesloten en genetwerkte apparaten in gebruik zal zijn tegen het einde van 2020. Dit zal blijken te zijn een uitdaging voor zowel leveranciers en beveiligingsbedrijven die reeds een toename van cyberaanvallen in alle sectoren hebben te kampen zijn.

Als onderdeel van het ivd de strategie van Symantec, wordt het beveiligingsbedrijf biedt nu Embedded Critical System Protection. De beveiligingsoplossing beschermt ivd-apparaten “door het blokkeren van vaststelling van de software die is ingebouwd in het apparaat te beschermen tegen zero-day-aanvallen en compromissen te voorkomen”, aldus het bedrijf.

Er zijn al enterprise spelers aan boord, met inbegrip van Wincor, een IT-solution provider bekend in de financiële en retail industrie.

Shankar Somasundaram, Senior Director van Internet of Things Veiligheid bij Symantec commentaar

Daarnaast Symantec werkt samen met chipmakers wereldwijd en cryptografie specialisten, waaronder Texas Instruments en wolfSSL, om de veiligheid van de hardware niveau te brengen. Het bedrijf hoopt te ontwikkelen wat Symantec noemt de ‘Roots of Trust’, een hoeksteen voor ivd-apparaten om veilig te versleutelen en authenticeren gebruikers. Symantec is ook het aanbieden van code signing certificaten en een cloud-gebaseerde ondertekening-as-a-service aan ivd product fabrikanten.

In juli, Symantec bracht een whitepaper documenteren van de groei van de cybercrimineel groep Black Vine, die wordt verondersteld te zijn achter de high-profile Anthem overtreding. Volgens het bedrijf, Black Vine maakt deel uit van een netwerk dat hacking zero-day kwetsbaarheden distribueert voor gebruik tegen high-profile doelen.

Lees verder: Top picks

in foto’s

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren; Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Hoe toegang krijgen tot Wi-Fi anoniem uit mijl afstand, Apple OS X zero-day lek handen over root-toegang, zonder het systeem wachtwoorden; Getting fysieke: A $ 10 apparaat om RFID sneltoetsen klonen op de weg, Amazon dromen van alleen-drones luchtruim; Strike de bron: RIAA targets BitTorrent-protocol om piraat inhoud te blokkeren; Drie tips om aangesloten auto’s te beschermen tegen hackers

Top 5 security practices in om veilig online: Vanaf de deskundigen; Cybersecurity leest die behoren bij elke boekenplank; Must-have iOS, Android productiviteit apps; Safari-browser-extensies die u nooit wist dat je nodig

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië, veiligheid, FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; Veiligheid; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer