Startups winnaars Equinix is ​​van plan $ 68m Melbourne datacenter

Datacenter operator Equinix zal actief samenwerken met de technologie startups om hen te helpen profiteren van de uitbreiding van de infrastructuur footprint zodra zijn ME1 faciliteit – vandaag aangekondigd als de focus van een $ US60m ($ A68m) investering in een nieuwe Victoriaanse faciliteit – opent aan het eind van het jaar heeft het bedrijf de lokale managing director heeft gezegd.

De ME1 International Business Exchange (IBX) faciliteit zal in eerste instantie bieden 375 kabinetten ‘waarde van de ruimte over een 105.000 vierkante voet gebouw in stedelijke Port Melbourne dat vijf negens beschikbaarheid en 24×7 support evenals het creëren van 20 lokale werkgelegenheid zal bieden in 2015.

Capaciteit in de faciliteit – die directeur Tony Simonsen zei eindelijk groen-verlicht door globaal beheer na een aantal jaren waarin klanten gelobbyd het bedrijf om een ​​Melbourne website geopend – zal uiteindelijk bereiken 1500 kasten en een aanvulling op de bestaande drie Sydney faciliteiten.

“Melbourne heeft consequent is een van de staten die onze klanten hebben gevraagd voor ons om in te zijn”, zegt Simonsen.

We gaan door een zeer rigoureus proces over onze business cases, maar het voelt als het juiste moment op basis van wat we zien in de markt en wat onze klanten willen.

Het bedrijf was “de afronding van de onderhandelingen” met internationale en lokale klanten op basis van de geplande voltooiing van de faciliteit, waarvan de bouw zal binnenkort in het Bayside voorstad net kilometer van Melbourne’s CBD beginnen.

Equinix is ​​actief meer dan 95 andere datacenters in 32 landen, met 19 datacenters in 17 landen over de hele regio Azië-Pacific alleen.

Groeiende vraag naar cloud-computing-diensten zou een belangrijk deel van het bedrijf de toekomst te vormen, zei Equinix Asia-Pacific president Samuel Lee, die ook gewezen op de waarde van een Melbourne-faciliteit in het helpen van bedrijven “push hun applicaties dicht bij de klanten.”

De beschikbaarheid van een Melbourne site zou helpen bedrijven te verminderen “latency, kosten te verminderen en verbeteren van de customer experience,” zei Lee. “We zien grote kans om te helpen Australische en multinationale klanten besteden hun IT-platforms. Wij zijn zeer toegewijd aan het helpen onze zakelijke partners en klanten met elkaar te verbinden, en met de verschillende ecosystemen in het datacenter.

“Het voelt als het juiste moment op basis van wat we zien in de markt en wat onze klanten willen.” – Tony Simonsen, Equinix

Startups alsmede gevestigde bedrijven zouden profiteren van de toenemende beschikbaarheid van de Australische infrastructuurcapaciteit, Victoriaanse ICT minister Gordon Rich-Phillips zei bij de aankondiging van de Equinix investering, die recent soortgelijke investeringen door de wil van de volgt: Vocus, Digital Realty, en de ; NAB.

Hoewel hij niet kon zetten een dollar figuur op de voordelen plukken van de vroegere investeringen van andere bedrijven in de staat, Rich-Phillips zei dat de beschikbaarheid van de infrastructuur was cruciaal bij het mogelijk maken van de groei van het opstarten en gevestigde bedrijven gelijk.

We weten dat als we niet de infrastructuur hebben, zullen we niet het opstarten van activiteiten aan te moedigen, “zei hij.” Als ze hun weg te navigeren door de horden, we [ervoor zorgen] dat hebben we basisinfrastructuur in de plaats van de startup gemeenschap aan te moedigen en andere gebruikers van de faciliteit.

Rich-Phillips wees op snel groeiende industrieën zoals biotechnologie en nanotechnologie, die beide zijn enorme consumenten van de rekenkracht en zijn goed vertegenwoordigd in Melbourne aanzienlijke startup gemeenschap.

Als we niet dat de infrastructuur hebben, kunnen we niet ontwikkelen dat startup gemeenschap, “zei hij.” We zien dit als een van de grote troeven van het Victoriaanse infrastructuur: we hebben een zeer sterke R & D capaciteit, dat is wat drijft ons startup vermogen.

Simonsen is overeengekomen, en merkt op dat de Equinix faciliteit in Sydney was geworden “een incubator voor startende organisaties in vele opzichten. We zullen absoluut doen hetzelfde in Victoria.”

Data Centers, IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen, Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, datacenters, Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen, Data Centers; Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen

Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren