Start-up soepen up bewakingscamera’s

Ze toegewezen scores van agenten om de videobeelden van alle camera’s te beoordelen, zegt Tim Ross, mede-oprichter van San Francisco start-up 3VR Security. De meeste surveillance operators niet hebben dat mankracht – vaak, er is slechts een paar paar ogen kijken naar foto’s. Om die leemte op te vullen, is 3VR komen met een software alternatief waarmee gebouweigenaren en security officers snel beelden te kammen van videocamera’s.

Surveillance video is de grootste massa van ongestructureerde gegevens die er zijn, maar als je structuur te brengen, kunt u nieuwe mogelijkheden op te bouwen “, aldus Ross, die opmerkt 3VR was niet betrokken bij de Britse inspanning.” Er zijn drie incidenten een decennium waarin je kunt veroorloven om “een groot aantal agenten om naar te kijken.

Bottom line; Veiligheidsdiensten kunnen 3VR software gebruiken om sneller te beoordelen camera video’s die, in sommige gevallen, zou grote teams van security officers te nemen om zo grondig te herzien.

Meer verhalen over dit onderwerp

In plaats van security officers kijken gearchiveerde videobeelden op een lineaire manier, de software breekt de beelden in de belangrijkste scènes en creëert een index van doorzoekbare miniaturen. Zodra het een persoon is het label – laten we zeggen, als bezoeker No. 1430 – de software gezichts-herkenning motor zal optrekken andere scènes met die persoon of soortgelijke uitziende mensen.

Als dat klinkt conceptueel vergelijkbaar met de navigatie TiVo’s en hakken van video, het is. Een van 3VR andere mede-oprichters, Bob Vallone, gebruikt om TiVo’s vice-president van engineering.

Het bedrijf, samen met concurrenten als IBM en Pixlogic, is van mening dat een rijpe markt bestaat voor trouwen informatietechnologie om de fysieke beveiligingssystemen zoals camera’s.

Simpel gezegd, de huidige surveillance technieken zijn niet erg efficiënt. In het najaar van 2002, Security Solutions, een Australisch tijdschrift gewijd aan de fysieke veiligheid, herzien van een reeks studies uitgevoerd op verschillende militaire installaties wereldwijd. Zij stelde vast dat na ongeveer 12 minuten continu bekijken van twee monitors, operators zullen missen om 45 procent van de scene activiteit, en het cijfer stijgt naarmate de tijd vordert. Om beelden van een verdachte te vinden, bewakers moeten uitpluizen uur video vergaard door meerdere camera’s.

Miljarden uren van veiligheid video wordt opgenomen in de week in de Verenigde Staten, zei Ross. Immers, elk van deze camera in casino’s, banken en buurtwinkels vangt actie 24 uur per dag, 365 dagen per jaar. In Londen, hebben de openbare beveiligingscamera’s alomtegenwoordig al jaren. Er is een camera voor elke 14 mensen in de stad, volgens analistenbureau Frost & Sullivan, en het aantal is klimmen.

In de toekomst, digitale videorecorders (DVR) die analoge beelden via een IP-netwerk om te zetten in digitaal formaat voor transmissie waarschijnlijk een cruciaal onderdeel van video surveillance oplossingen “, aldus een verslag van juni van Frost & Sullivan, die geschat dat de surveillance software zal groeien van 23,4 procent per jaar tot $ 670.700.000 in 2011.

In close-up; 3VR technologie probeert in wezen om te filteren op het lawaai en irrelevante gegevens die zijn vastgelegd door de camera’s. In de traditionele systemen, security officers bewaken lopende activiteit door middel van een bank van monitoren. Onder 3VR systeem, enige sleutel scènes – wanneer iemand opent de voordeur, wanneer mensen vertrekken een conferentiezaal – worden getoond aan de bewaker. Elke scène wordt geleverd als een statisch beeld, wanneer erop geklikt wordt, levert een paar seconden van de beweging. (Het volledige video wordt opgeslagen in bedrijfsdatabases, natuurlijk.)

Deze miniaturen worden ook gepresenteerd op een enkel scherm. Presentatie op deze manier vermindert de kans dat cruciale momenten krijgt gemist, zei Ross.

De software probeert ook de beeldkwaliteit rond het gezicht te verbeteren, door het comprimeren van de gegevens minder zijn dan in andere delen van de foto, zei Ross. Die techniek is ontworpen om het gemakkelijker maken om exacte overeenkomsten tussen de verschillende beelden van een gezicht krijgen in een zoekopdracht.

3VR De technologie is gebaseerd op patroonherkenning, of samen trekken van een groep van vergelijkbare gezicht vangt, en vergelijkt ze met een foto in een database. De software is bedoeld om een ​​individuele sporen in plaats van hem te identificeren om toegang tot een gebouw.

Het bedrijf verkoopt haar technologie als software alleen of gebundeld met servers. De prijs komt tot ongeveer $ 1.000 per bewakingscamera.

Klanten zijn onder meer Raytheon, Morgan Stanley en de US Coast Guard, zei Ross. Hij merkte op dat financiële instellingen de goedkeuring van dit soort instrument om fraude tegen te gaan, te gebruiken om beter watch lists te creëren. Als iemand passeert een ongedekte cheque in een vestiging in West Covina, Calif., Kan de bank een foto van de persoon die de cheque uit van die tak videostream gepasseerd halen en stuur het naar alle andere uitlaat via het bedrijfsnetwerk. Sommige klanten adverteren dat hun systemen maken het makkelijker om individuen in videobeelden te identificeren, Ross zei, terwijl anderen houden het stil.

Banking;? CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie, veiligheid, de Hyperledger Project groeit als gangbusters; CXO; ANZ Bank tech executive dek shuffle, Banking, Visa om te testen blockchain systeem voor internationale overschrijvingen geld

Hotels gebruiken voor beveiligingsdoeleinden ook. Aan de Talbott Hotel in Chicago, een gast meldde een kamer break-in, zei Ross. Beveiliging ambtenaren snel magere zekerheid hoogtepunten voorgeschoteld door software 3VR en vond beelden van een persoon die probeert om een ​​bos van de ruimtes in het hotel te openen. Zij kort na veroverde de dief, die bleek te zijn een bezoeker door een andere gast in het hotel gebracht worden.

De 28-persoons bedrijf onlangs sloot een serie B financieringsronde. Beleggers zijn onder andere Kleiner Perkins Caufield & Byers en VantagePoint Venture Partners.

? CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie

De Hyperledger Project groeit als gangbusters

ANZ Bank shuffle tech executive dek

Visa om te testen blockchain systeem voor internationale overschrijvingen geld