SoftBank te spinnen uit de mondiale en binnenlandse ondernemingen

Japanse telecommunicatie gigant SoftBank heeft haar voornemen aangekondigd om de organisatie te splitsen in twee afzonderlijke, volledige dochterondernemingen.

Met voorzichtige handelsnamen van Binnenlandse Operations Management Company en Global Operations Management Company, SoftBank zei in een verklaring te willen beide kernactiviteiten te positioneren als de toekomstige groei chauffeurs.

Beide bedrijven zullen uit dezelfde locatie werken in Japan, met SoftBank vertegenwoordiger directeur, president en chief operating officer Nikesh Arora verwacht dat de wereldwijde business hoofd, en regisseur Ken Miyauchi aan op de lokale operatie.

Op dit moment, SoftBank verwacht dat de beleggingen in effecten worden overgebracht naar beide bedrijven in fasen. De binnenlandse tak is waarschijnlijk op de SoftBank Corp en Yahoo Japan Corporation de aandelen over te nemen, terwijl de wereldwijde arm wordt naar verwachting verantwoordelijk voor SoftBank’s Starburst I, Inc, de holding die de aandelen van Sprint Corporation, evenals aandelen geïnvesteerd in het bezit te zijn Chinese e-commerce gigant Alibaba Group.

SoftBank zei dat de voorgestelde overdracht zal worden uitgevoerd nadat het krijgt de goedkeuring van de aandeelhouders, ontvangt toestemming van alle verbonden partijen, waaronder regelgevende instanties, en voldoet aan de naleving van de relevante wet- en regelgeving, zoals de juiste wijze omgaan met een contractuele zaken.

De timing en de wijze van de overdracht zal worden overgelaten aan het oordeel van Masayoshi Son, SoftBank voorzitter en CEO, zei het bedrijf.

De overdracht is momenteel gepland voor 31 december 2016, met de overdracht van de dochteronderneming aandelen aan begonnen zodra deze maand.

Vorige maand, SoftBank onthulde haar plannen om een ​​voorraad inkoopprogramma ter waarde van maximaal $ 4400000000 lanceren, met het bedrijf zegt dat het was om zijn koers van het aandeel te vergroten.

Op het moment, SoftBank zei dat de meest recente inkoop van eigen aandelen zal plaatsvinden in de loop van een jaar en zal worden gefinancierd door middel van kasreserves en de verkoop van objecten in het bedrijf portfolio. In het afgelopen jaar heeft SoftBank ongeveer ¥ 300.000.000.000 ontvangen in de verkoop van beleggingen in effecten en andere activa.

In augustus 2015, SoftBank startsein geven voor een ¥ 120.000.000.000 inkoopprogramma, wat leidt tot een tijdelijke verhoging van de koers van het aandeel van het Japanse bedrijf.

SoftBank’s in afwachting van splitsing volgt de wil van Sony, die haar voornemen aangekondigd om de apparaten divisie operationele structuur herschikken in december, de oprichting van een nieuw bedrijf, Sony Semiconductor Solutions Corporation, en intern opnieuw toewijzen van de batterij en opslagmedia zakelijke verantwoordelijkheden.

“Het doel van deze maatregelen is duidelijk toe te rekenen aansprakelijkheid en verantwoordelijkheid vanuit het perspectief van de aandeelhouders, het beleid het management met de nadruk op duurzame winst, en de versnelling van de besluitvorming en de versterking van het concurrentievermogen van bedrijven te garanderen,” Sony gezegd worden van de splitsing .

De beslissing om Sony Semiconductor Solutions vast onderdeel van deze strategie.

De Japanse conglomeraat zei dat de voltooiing van zijn zakelijke herschikking zal naar verwachting tegen het einde van volgende maand.

Computer reus Hewlett-Packard onlangs ook opgesplitst in twee, met een bedrijf dat zich toelegt op pc’s en printers, genaamd HP Inc, en de andere, Hewlett Packard Enterprise, bezig met commerciële technologie.

Op dinsdag, Japanse media meldden dat rivaal telecom SoftBank’s Nippon Telegraph & Telephone (NTT) zal naar verwachting meer dan $ 3520000000 bieden computer gigant Dell om zijn IT-services bedrijf te kopen.

India ‘anti-koloniale’ om zijn economische nadeel: Marc Andreessen in onsamenhangend Twitter rant; LG Pay zal een no show op MWC: Rapport; Singtel krimpt nettowinst met SG $ 16m; Facebook terugtrekt Gratis Basics project in India, Samsung te voorzien de openbare veiligheid netwerk in Zuid-Korea

De overname zal komen door middel van een dochteronderneming NTT’s, NTT Data, met zijn president Toshio Iwamoto naar verwachting een formeel bod van Dell later deze week te maken in de Verenigde Staten.

Er werd gemeld dat de verhuizing is gericht op versterking van de aanwezigheid van de Japanse bedrijf in het buitenland en dat Dell is op zoek naar deze kant van haar activiteiten te verkopen om geld in te zamelen voor de 67000000000 $ overname van EMC.

Zuckerberg onder vuur: ‘Facebook verkeerd om beroemde Vietnam pic van napalm kind censureren’

MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen

Tech industrie; Zuckerberg onder vuur: ‘Facebook verkeerd om beroemde Vietnam pic van napalm kind censureren; Big Data Analytics; MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen; After Hours, Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociale commentaar; tech industrie, British Airways passagiers geconfronteerd met chaos als gevolg van IT-uitval

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociale commentaar

British Airways passagiers geconfronteerd met chaos als gevolg van IT-uitval