SAP’s groeispurt: 6800000000 $ voor Business Objects

SAP nam een ​​pagina uit van Oracle’s grow-by-consolidatie playbook in het verwerven van business intelligence leider Business Objects voor $ 6800000000 (42 euro per aandeel). SAP CEO Henning Kagermann gepositioneerd de overname als onderdeel van de strategie van zijn bedrijf om snel te groeien zijn klantenbestand. SAP wil 100.000 klanten in 2010, meer dan een verdubbeling van de huidige basis van ongeveer 41.200.

De aanstaande Business ByDesign is ook onderdeel van de groeistrategie, gericht op het onderste deel van het middensegment van de markt, met 25 tot 100 gebruikers van de software per klant. Business Objects heeft meer dan 40.000 klanten, maar er is enige overlap tussen de twee bedrijven op het gebied van gezamenlijke klanten en SAP’s eigen analytics software afgestemd op haar platform. In maart nam Oracle Business Objects rivaal Hyperion van de tafel voor $ 3300000000.

Business Objects zal opereren als een stand-alone business en meer nauw geïntegreerd met het SAP-platform, aldus het bedrijf. De acquisitie Business Object levert het bewijs dat SAP is bereid om serieus geld om te groeien, te besteden in het bijzonder in de sleutel analytics gebied op te vullen, met een veel breder bereik, dat het risicomanagement en business performance management investeringen aanvult.

Volgens het persbericht, zal John Schwarz verder als de CEO van de Business Objects divisie en mee te doen en de Raad van Bestuur van SAP, en oprichter Bernard Liautaud is gepland om te worden verkozen tot de SAP Raad van Commissarissen. Doug Merritt, die de leiding van de zakelijke gebruikers werken othen was lid van de Business Objects divisie en rapporteren aan John Schwarz.

Cloud software maker Coupa bestanden voor $ 75.000.000 IPO

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Wolk, Cloud software maker Coupa bestanden voor $ 75.000.000 IPO, Enterprise Software;? TechnologyOne tekenen AU $ 6,2m deal met de landbouw; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro