? Safe Harbor was voor de EU-privacy: Maar hoe veilig is de Amerikaanse data in Europa?

Het Europees Hof van Justitie in Luxemburg, waar de VS-EU Safe Harbor-regeling op 6 oktober ongeldig werd bestuurd;. Europese Commissie; Sinds de hoogste rechtbank van Europa heerste over de Safe Harbor overeenkomst tussen de EU en de VS ongeldig is, een groot deel van de focus heeft is op de veiligheid van de gegevens van Europese burgers op Amerikaanse bedrijven. Maar een recente zaak betreffende Google in Nederland roept vragen op over privacy bescherming op Amerikaanse gegevens in Europa.

Een dag voor de Safe Harbor uitspraak eerder deze maand, een Nederlandse rechtbank Google te overhandigen persoonlijke gegevens van een Google Play-gebruiker de Stichting BREIN, een Nederlandse non-profit organisatie die zich inzet voor auteursrechten oorspronkelijke makers te beschermen in Nederland.

BREIN stelt de Google Play-gebruiker was de verkoop van illegale kopieën van de Nederlandse taal e-books in zulke grote hoeveelheden dat de oorspronkelijke content creators nu verdienen financiële compensatie voor schending van het auteursrecht.

BREIN weet niet of de gegevens van de Google Play gebruiker wordt opgeslagen in de VS of de EU. Tot op heden is Google exploiteert zeven datacenters in de Verenigde Staten en vier in de EU.

In Duitsland zullen de gegevens waakhonden deze week bijeen om de toekomst van de Safe Harbor-overeenkomst te debatteren in de post-Snowden wereld.

Google al een einde aan de gebruiker Google Play-account in antwoord op een eerder verzoek van BREIN. Nu dat het bedrijf het rechterlijk bevel heeft ontvangen, wordt het bestuderen van de beslissing van de rechtbank.

“In het algemeen, zodra we ons bewust van de illegale activiteit die zijn gemaakt op een van onze platforms, we actie ondernemen – zoals beëindiging van de rekening in kwestie,” Mark Jansen, communicatie en public affairs manager voor Google Benelux, vertelde de website in een e-mail.

“Wat we niet doen, is echter hand over informatie voor de gebruiker zonder ervoor te zorgen dat als gevolg van juridische procedures wordt gevolgd -. Bijvoorbeeld een rechterlijk bevel Dit heeft ons beleid voor vele jaren”, aldus Jansen.

Onder de gegevens BREIN probeert te krijgen van Google is de Google Play naam gebruiker; fysiek, e-mail en IP-adressen en bankgegevens. Met deze gegevens, zal BREIN een staakt-het-and-desist pleidooi en vergeldingen van de gebruiker namens een consortium van de uitgevers van de boeken ‘te vergemakkelijken. Deze stappen kunnen leiden tot meer juridische procedures als private onderhandelingen mislukken.

Terwijl de Stichting BREIN zegt dat respecteert het recht van de Google Play gebruiker op privacy, is zij van mening dat de entiteit achter de rekening dient te worden beschouwd als een corporatie. Bedrijven zijn meestal ingeschreven bij een lokale Kamer van Koophandel, waar zaken namen en adressen zijn publiekelijk toegankelijk.

Daarom BREIN stelt, moet de persoonlijke levenssfeer niet voorkomen dat Google het maken van informatie van de gebruiker ter beschikking van de stichting.

“Natuurlijk, iedereen heeft recht op hun privacy. Maar met betrekking tot een bedrijf, is het zo dat de wetgeving inzake consumentenbescherming bedrijven nodig heeft om zich te identificeren”, zegt Tim Kuik, directeur van de Stichting BREIN.

Microsoft’s top advocaat: Wij worden geconfronteerd met ‘digital dark ages’ zonder Safe Harbor-oplossing; Safe Harbour: Gegevens delen regels zijn ongeldig, zegt de Europese rechter expert; Top EU-hof zakt Safe Harbor over de Amerikaanse spionage en rammelaars tech industrie

Een class action rechtszaak die door een Europese privacy groep vooruit dankzij de beslissing van vandaag door een Weense hof.

De Europese Commissie stelde het Safe Harbor-overeenkomst in 2000 om te vergemakkelijken het verplaatsen van digitale informatie tussen de VS en de EU met de nodige voorzorgen om de privacy van de Europese burgers te beschermen. Zonder de overeenkomst op zijn plaats, het Europese Hof van Justitie oordeelde dat elk van de EU-28 lidstaten afzonderlijk moeten regelen hoe bedrijven verzamelen en gebruiken online persoonlijke gegevens.

De uitspraak van invloed kunnen zijn Amerikaanse tech bedrijven, zoals Google, de meest omdat ze vertrouwen op hun wereldwijde netwerk van datacenters om hun wereldwijde consumentenmarkt bases beheren. Met name is de persoonlijke zoekgegevens vaak gebruikt om gerichte online advertising te ontwikkelen. Om toegang te krijgen tot de digitale gegevens die zijn opgeslagen in de EU, zullen Amerikaanse bedrijven nu moeten voldoen aan strenge Europese privacyregels via andere wettelijke kaders.

De Stichting BREIN vestigt zich meestal inbreuk op het auteursrecht vorderingen via particuliere dialogen. Maar omdat Google in het algemeen een gerechtelijk bevel om door te gaan met een gebruikersgegevens verzoek vereist, zegt BREIN had om juridische stappen te zoeken.

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië, veiligheid, FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; Veiligheid; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Wanneer u schade toebrengen aan een ander, dan is dat een andere persoon heeft een belang bij te weten wie je bent “, zegt Kuik.” Intellectuele eigendomsrechten. Dat is een fundamenteel recht als goed.

Safe Harbor

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer