Pew: Cloud computing zal domineren in 2020

In 2020, cloud computing zal waarschijnlijk alleen worden bekend als “computing.”

De resultaten van een onderzoek van het Pew Internet & American Life Project vandaag vrijgegeven blijkt dat, in 2020, de meeste mensen verwachten dat “de toegang software-applicaties online en delen en toegang tot informatie via het gebruik van externe server netwerken, in plaats van voornamelijk afhankelijk van gereedschappen en gegevens gehuisvest op hun individuele, personal computers. ”

Zoals in het verslag opmerkt, zijn we al op dat pad. We een praatje maken in de cloud, via Facebook en Twitter. Wij communiceren in de cloud met behulp van diensten zoals Yahoo Mail en Gmail. We winkelen in de cloud via Amazon of eBay. We luisteren naar muziek in de cloud op Pandora, video’s bekijken op cloud sites zoals YouTube en Hulu, en we delen onze foto’s in de cloud op Flickr.

Sommigen van ons zijn zelfs het gebruik van diensten zoals Google Docs, Scribd of DropBox te maken, delen of opslaan van documenten in de cloud.

Maar we hebben nog een lange weg te gaan voordat we afscheid van de desktop computing. En die overgang zal niet ‘s nachts gebeuren. Uit het rapport

Sommige respondenten opgemerkt dat de invoering van alle of de meeste van het geloof in op afstand toegankelijk gereedschappen en data legt veel vertrouwen in de mensen en apparaten regelen van de wolken en het uitoefenen van gatekeeping functies over de toegang tot die gegevens. Zij vrezen dat dominantie wolk door een klein aantal grote ondernemingen kunnen de openheid van het internet en zijn capaciteit om innovatie te inspireren vernauwen – dat mensen het opgeven van een zekere mate van keuze en controle in ruil voor een gestroomlijnde eenvoud. Een aantal mensen zeiden dat cloud computing presenteert moeilijke veiligheidsproblemen en verder bloot prive-informatie aan overheden, bedrijven, dieven, opportunisten en mens en machine fouten.

Cloud computing groeit op, een API in een tijd

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie

Wolk, Cloud computing opgroeit, een API in een tijd, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud; Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid, Cloud, Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie