? Niet opgestart voor de komende jaren, maar deze zeldzame Apple 1 draagt ​​een behoorlijk prijskaartje

De Apple 1’s handleiding is geschreven door Ronald Wayne, die zijn aandeel van Apple voor $ 800 verkocht;. Christie’s

Een zeldzame Apple-1 computer, een van waarschijnlijk slechts 60 in de wereld, zal naar verwachting gaan voor maar liefst £ 500.000 ($ 773.000) op een veiling van een Christie’s in Londen later deze maand.

Naast haar staat, wat maakt deze Apple 1 in het bijzonder zeldzaam, volgens het veilinghuis, is dat het komt met de handleiding geschreven door Ronald Wayne, de Apple mede-oprichter, die zijn aandeel in de nu $ 629bn bedrijf voor $ 800 verkocht.

De Apple 1’s £ 240.000 ($ 371.000) uitgangspunt prijs maakt het verreweg het duurste onderdeel in Christie’s Zeven Eeuwen of Science online veiling, met een voorsprong van een £ 60,000 ($ 93,000) Enigma-machine en een £ 50,000 ($ 77,000) 14de eeuw Engels uurhoek Kwadrant.

Volgens Christie’s, de Apple punt was laatste werkdag in 2005, maar is nog niet ingeschakeld sinds.

Steve Jobs en Steve Wozniak bleek ongeveer 200 Apple 1s in hun garage gedurende vier maanden in 1977, hoewel slechts een handvol vandaag bestaan.

Mike Willegal Apple-1 Registry, met ingang van juni, omvat 66 Apple 1s. Zelfs een aantal van hen kan vervalsingen met reproducties steeds moeilijker om te vertellen van de originelen, volgens Willegal. Gezien de prijzen die afgelopen originelen hebben bereikt, zijn er mogelijkheden voor fraude.

De Apple 1 up te koop bij Christie’s omvat het moederbord, witte keramische MOS Technologies 6502 microprocessor, 8K RAM in 16-pins 4K geheugenchips, en originele 3 Big-Blue power-supply condensatoren. Het is ook uitgerust met de originele Apple cassette-interface-kaart letters met een ‘G’ in een driehoek, aldus Christie’s.

Een andere Apple 1 opgedoken in juni nadat een vrouw gedumpt een e-waste fabriek in Silicon Valley, blijkbaar niet bewust van de waarde van de computer. De recycler verkocht de Apple 1 voor $ 200.000 en zocht hulp van de media in het lokaliseren van haar om haar een 50 procent cut te geven.

De meest een Apple 1 ooit heeft verkocht voor was $ 905.000 op een veiling bij Bonhams vorig jaar, het verslaan van de $ 300.000 tot $ 500.000 verwacht. Dat voorbeeld was een van de 50 die werden met de hand gebouwd door Wozniak voor de ByteShop in 1976.

Zoals voor de handmatige, Christie’s merkt op dat Wayne’s logo symbolisch het bedrijf naar het andere wetenschappelijke precedent verbonden, voorstellende een gloeiende appel, als over te vallen op het hoofd van Sir Isaac Newton.

Biedingen voor de Apple 1 sluiten op 29 oktober.

Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren; Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld

$ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval

Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 heeft geen betrekking op vloeibare schade

Apple; Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september, Mobility, T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld, mobiliteit; $ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval, de iPhone, Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 niet vloeistof schade