Inbreuken op de beveiliging bedreigen NZ e-government

De inbreuk op de beveiliging bij het ministerie van Sociale Ontwikkeling van Nieuw-Zeeland vorige week, eerst gemeld door een blogger die uitgeschakeld werd getipt door een politieke activist, toegevoegd aan de eerdere vernederingen via datalekken bij ongevallenverzekering afdeling van de overheid.

Uiteraard zijn onderzoek bevolen naar hoe het heeft plaatsgevonden, in een poging om zoiets te voorkomen dat dit opnieuw gebeurt.

Zeker, toen de Nieuw-Zeelandse regering duwt e-government in een grote weg, het is van het grootste belang dat het publiek, die naar verwachting zal worden gebruikt en misschien worden geduwd in het gebruik van deze nieuwe e-services, hebben vertrouwen in hen. Anders, Nieuw-Zeeland zal niet de beloofde voordelen te zien.

Dit soort dingen moet boven partijpolitiek. Politici van de oppositie kan tweet en proberen om politiek kapitaal te scoren via deze laatste overtreding, maar de; Nieuw-Zeeland van de Partij van de Arbeid, kan niet worden vertrouwd op de beveiliging van gegevens, hetzij, als een andere blogger onlangs onthuld.

Vragen kunnen leiden naar gangen dat noch de politiek links noch rechts te bevorderen.

Zal de regering ooit in staat van omgaan met beveiliging, of moet de technologie uit de handen van Wellington worden genomen en doorgegeven aan de experts?

Misschien is de regering niet heeft voldaan aan haar IT-personeel genoeg betalen, dus dat het niet de professionals met voldoende vaardigheden te krijgen om hun werk goed te kunnen doen. Is het proberen om dingen op het goedkoop doen?

Zeker, zou geen middel onbeproefd gelaten met deze onderzoeken worden gelaten.

Wanneer honderden miljoenen, zo niet miljarden dollars worden geïnvesteerd in e-government, dan komen de kosten van outsourcing of betaling van het personeel meer is, relatief gezien, kippenvoer.

De laatste overtreding is ook in twijfel getrokken de rol van ethische hackers, en het betalen van premies aan degenen die ter plaatse gaten in de beveiliging.

Met het falen van eerdere security audits om problemen met het ministerie van Sociale Ontwikkeling ter plaatse, lijkt het erop dat witte hoed hackers en de betaling van premies aan ethische spelers een verantwoorde ontwikkeling zou zijn. Het lijkt de gangbare praktijk voor andere organisaties, ook.

Regering, de oppositie en de vakbonden moeten de onderzoeken te gaan met een open geest. De taakomschrijving voor het onderzoek moet breed zijn, zodat alles en nog wat wordt beschouwd.

De toekomst van e-government in Nieuw-Zeeland op het spel staat, en zonder dat, kan het land niet verplaatsen naar een meer efficiënte online leeftijd.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen

Refrein winst stabiel op NZ $ 91m op koper prijsbeslissing

Telco’s; Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; Cloud;? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen; telco’s; Refrein winst stabiel op NZ $ 91m op koper pricing beslissing; Innovatie;? Domino’s partners met Flirtey voor pizza drone levering

? Domino’s partners met Flirtey voor pizza drone levering