De Microsoft zwart scherm ‘van de software legitimiteit

Microsoft is gekomen met een nieuwe manier van omgaan met softwarepiraterij. Met behulp van de Windows Genuine Advantage-tool, wanneer een niet-geautoriseerde versie van zijn Windows XP Pro besturingssysteem is gedetecteerd, elk uur gebruik werpt een zwart scherm dat kan worden teruggezet naar iets anders op de gebruikelijke manier, maar elke 60 minuten zal het terug veranderen in het gewone zwarte achtergrond. Dit zal blijven gebeuren, tot dat exemplaar van Windows legitiem is.

Deze zwarte scherm is dus een heel ander uit bekende blue screen of death van Microsoft. Microsoft heeft deze geïmplementeerd om de Chinese versie van Windows, omdat zijn positie is dat softwarepiraterij tiert welig in China. Het zal waarschijnlijk slechts een kwestie van tijd voordat dit wordt uitgevoerd naar andere taalversies van Windows, evenals andere Microsoft-producten (en heeft). Dit hoeft niet te betekenen dat Microsoft zijn eerdere manier van het aanpakken van softwarepiraterij verlaten, maar deze beweging raakt huis veel dichterbij.

Zoals verwacht, heeft deze beweging een protest in China veroorzaakt, met klachten en rechtszaken bedreigd. Het blijft ook te bezien of en hoe de Chinese overheid zal reageren op deze op hun eigen unieke manier.

Er zijn argumenten uit de Chinese geweest dat deze stap neer op “hacken” van Microsoft. Microsofts eigen balie was dat het gebruik van illegale software opent de gebruiker in staat om informatie veiligheidsrisico.

Als we dit hacken kwestie in het kader van Singapore wet te onderzoeken, artikel 7 (1) van de Computer Misuse Act bepaalt dat “Eenieder die, bewust en zonder autoriteit of rechtmatig excuus

(A) interfereert met of onderbreekt of belemmert het rechtmatig gebruik van een computer, of

(B) belemmert of verhindert de toegang tot, of schaadt het nut of de doeltreffendheid van programma’s of gegevens die zijn opgeslagen in een computer

is schuldig aan een strafbaar feit “.

Op het eerste gezicht lijkt, is enige inmenging verboden – dus, als sommige kwaadaardige spyware installeert zichzelf op uw computer en brengt het naar beneden, de persoon die dat spyware geschapen is in hete soep. Maar kijk eens goed naar de woorden “zonder autoriteit of rechtmatig excuus”.

Als een software-fabrikant kan vermelden op zijn softwarelicentie dat als je zijn software licentie gebruiken zonder toestemming, dan kunt u de werking van uw computer beïnvloeden – als je ervoor kiest om zijn software te installeren, dan gaat u akkoord met deze voorwaarden, die onder meer een lockdown in het geval dat de software niet is gevalideerd.

Het wordt meer ernstige voor een besturingssysteem software fabrikant, omdat de beperkingen die op de werking van de server software legitiem zou de werking van de hele computer beïnvloeden. De softwarefabrikant heeft daarom autoriteit voor het uitvoeren van de handeling van inmenging in het gebruik van de computer en niet in strijd zijn met de Singapore definitie van hacking.

Kan het ook worden beschouwd als wettig excuus voor een software-fabrikant stappen te ondernemen om haar intellectuele eigendom te beschermen? Ik heb geen sympathie voor software piraten maar de academische in mij zou vragen in welke mate kan een daad gerechtvaardigd door rechtmatig excuus worden uitgebreid tot.

Telco’s, TPG geldt om deel te nemen in Singapore mobiel spectrum veiling, veiligheid, VPN verbod ter bescherming van het auteursrecht discriminerend zijn, zullen de gebruikers ondergronds rijden; Innovatie; Self-rijden taxi’s naar gratis ritten aanbieden in Singapore; Banking; Singapore opent lab voor FinTech experimenten

Aan het eind van de dag, op een paar zou willen beweren dat Microsoft met hun computers had bemoeid omdat dit zou zijn bezit tot schending van het auteursrecht, dat strafrechtelijke sancties in Singapore zou kunnen dragen.

TPG geldt om deel te nemen in Singapore mobiel spectrum veiling

VPN verbieden ter bescherming van het auteursrecht discriminerend zijn, zal ondergronds rijden gebruikers

Zelf rijden taxi’s naar gratis ritten in Singapore bieden

Singapore opent lab voor FinTech experimenten