? Australische regering om super inlichtingendienst vormen

Twee van AustraliĆ«’s rechtshandhaving en strafrechtelijke informatie agentschappen, CrimTrac en de Australian Crime Commission (ACC), hebben het groene licht gegeven door de wet, misdaad, en de Raad Community Safety om te fuseren.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; NBN zal AustraliĆ« in een ‘leidende positie’: Bill Morrow; Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen; quantum computing kan hebben gescoord in Australisch onderzoek subsidieronde

Als onderdeel van de fusie zal CrimTrac IT-specialisten en ACC intelligentie analisten samenwerken, het delen van informatie met betrekking tot de nationale beveiligingsrisico’s.

Op dit moment, CrimTrac is verantwoordelijk voor het handhaven van de nationale informatie-uitwisseling oplossingen voor de politie van Australiƫ en handhavende instanties om informatie over de staatsgrenzen en territorium rechtsgebieden te delen, terwijl de ACC is het land de bestaande nationale criminele inlichtingendienst.

Veiligheid; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond, veiligheid, Chrome etikettering HTTP-verbindingen beginnen als niet-veilige, veiligheid, de Hyperledger Project groeit als gangbusters

Minister van Justitie Michael Keenan zei dat de fusie zal de twee wetshandhavingsinstanties in staat stellen om informatie en inlichtingen nauwkeurig te delen, waardoor hun reactie op een onmiddellijke dreiging zou verbeteren.

“In deze zekerheid landschap moeten we voldoende en instant informatie die de patronen en verenigingen die kunnen helpen bij het opsporen en verstoren belangrijke bedreigingen identificeert,” zei hij.

We willen niet in een situatie waarin we falen in onze plicht om onze natie te beschermen, omdat terroristen informatie sneller kunnen delen dan we konden.

Volgens Keenan, zal het Australische Instituut voor Criminologie van de functies ook worden samengevoegd in de ACC.

Keenan zei dat wetgeving om de verhuizing te vergemakkelijken zal worden opgenomen voor het debat in de komende week van het Parlement. Het agentschap zal naar verwachting operationeel zijn door 1 juli 2016, met Keenan en merkt op dat dit elk rechtsgebied voldoende tijd om de nodige wijzigingen in de wetgeving te maken zal zorgen.

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond

Chrome etikettering HTTP-verbindingen als niet-beveiligde start

De Hyperledger Project groeit als gangbusters