UK Gov’t lanceert hackathon voor next-gen cybersecurity specialisten

De Britse regering lanceert een hackathon naar de volgende generatie van cybersecurity specialisten samen te brengen om de huidige veiligheidsproblemen te verkennen.

Aangekondigd op donderdag, is de drie-daagse hackathon ontworpen om samen te brengen van 50 studenten om “samen te werken aan ideeën ontwikkeld om de cybersecurity problemen waarmee bedrijven en kritieke infrastructuur aanbieders aan te pakken.” De deelnemers, geplukt uit 13 Britse universiteiten bestempeld als ‘Academic Centres of Excellence in cybersecurity onderzoek, “zal worden gegeven hands-on training, tutorials en advies gedurende het gehele evenement.

Poolse team Dragon Sector pakte vorig jaar is de concurrentie, en ze zijn nu op zoek naar de volgende uitdaging.

: PhishMe verhoogt $ 13m om te trainen enterprise personeel in phishing-detectie

De Accelerator Network, waarvan partners zijn onder andere Dell en SoftLayer, werkt samen met het Department of Business, Innovatie en Vaardigheden (BIS) om het evenement te lanceren. Het vindt plaats in juni van dit jaar, zal de studenten werken aan commerciële toepassingen die moderne veiligheidsproblemen bedrijven en organisaties op te lossen nu worden geconfronteerd. De Hackathon zal eindigen met een worp evenement waar oplossingen ontworpen door de studenten zal worden voorgelegd aan het bedrijfsleven, de overheid ambtenaren en de industrie leiders.

Ed Vaizey, minister voor de Digitale Economie zei

Cyberdreigingen zijn in een constante staat van evolutie, en dus zowel bedrijven en overheden moeten houden – en beginnen met het opleiden van meer specialisten van netwerken in de toekomst veilig te houden.

Meer dan 2015 FireEye gelooft dat we waarschijnlijk een toename van mobiele malware, ransomware en point-of-sale (POS) aanvallen zien.

Lees verder: In de wereld van beveiliging

Lees verder: Fixes en gebreken

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

Yahoo lanceert wachtwoord-vrij logins; Feds hot op het spoor van JPMorgan hackers; EquationDrug: Sophisticated, stealthy diefstal van gegevens voor meer dan een decennium; Symantec onderzoek wijst veiligheid storingen in de aangesloten huis, New CryptoLocker ransomware targets gamers

Adobe geeft patches voor 11 kritieke kwetsbaarheden in Flash Player, Google Apps fout bloot WHOIS gegevens voor 280.000 domeinen; Samsung beveiliging: Hoe lang is ‘te lang’ op te lappen; Dropbox patcht Android veiligheidslek?

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië, veiligheid, FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; Veiligheid; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer