Toen de Amerikaanse overleefde een aandelenoptieplan hardhandig optreden

Aandelenopties waren de instrumenten die worden gebruikt voor het opstarten van Silicon Valley.

Aussie startups en aandelenopties

Atlassian maakt de balans, andere Aussie start-ups hebben weinig mogelijkheden; Swan’s voorhamer verplettert startups; campagne Unie verlicht aandelenopties fallout; regering aandelenoptieplan puinhoop werpt vruchten af ​​voor ‘legale startups; Toen de VS een aandelenoptieplan hardhandig optreden overleefd; Aandelenopties zijn virale ingrediënt die nodig zijn om het opstarten cultuur vonk

Veteraan journalist Michael S Malone opgegroeid in de voorsteden tech Mekka, een uur ten zuiden van San Francisco, en zoals de San Jose Mercury’s eerste high-tech journalist, was hij getuige van de evolutie en de groei van wat het hoofdkwartier van de wereldwijde innovatie zou worden.

Het was frustratie over [flitsfotografie R & D-bedrijf] onwil Fairchild Camera’s zijn rijkdom in de vorm van aandelenopties dat de werknemers van de dochteronderneming Fairchild Semiconductor leidde tot vertrekken massaal en begint Intel, AMD, National Semiconductor delen, en alle andere pionierende bedrijven van Silicon Valley “, aldus Malone.” Voor de laatste 40 jaar, hebben aandelenopties de meest egalitaire kracht in de Amerikaanse economie.

Een optie was niet alleen een dollar figuur op een stuk papier, het was uw eigen tastbaar stukje van het bedrijf, bloeiende uit je bloed, zweet en tranen.

Hun moment kwam in de jaren 1980, toen de poster jongen van de desktop-revolutie, Apple Computer, op voorwaarde dat de mogelijkheid voor mama en papa beleggers om een ​​deel van het bedrijf bezitten. De IPO creëerde meer dan 100 miljonairs: van executives om secretarissen en griffiers. Vervolgens, Cisco, Siebel, eBay, Microsoft, Oracle en deed hetzelfde voor veel meer. Meer recent, Google en Facebook, hebben deze trend voortgezet.

Atlassian personeel zal, snel lid worden van deze club, – zelfs de receptioniste.

Aandelen zijn niet alleen de levensader van startups, Malone zei, het is hun voedsel, water en lucht.

Waarom anders zou u een comfortabel, goed betaalde baan te verlaten op een gevestigde onderneming op de lange uren, hard werken en een hoog risico op een tech-startup te nemen, zo niet voor de aandelenopties en de kans om een ​​tycoon worden op de rug einde?

Zonder aandelenopties, zou er geen halfgeleider chips, geen personal computers, geen video games, en geen internet. Gooi in de software, ook, omdat Gates, Ellison, en de anderen nooit zou kunnen hebben hun bedrijven begonnen – en behouden van talent – zonder het aas van de oprichters voorraad.

Malone’s manifest werd uitgelokt door een regulerende bedreiging voor de Silicon Valley manier van leven.

In de vroege jaren 2000, de roekeloze capriolen van hoog-betaalde corporate executives die leidde Enron en Worldcom gevraagd de Financial Accounting Standards Board (FASB) om zijn eenmaal gedwarsboomd aandelenopties hardhandig optreden te doen herleven.

Deel regelingen, de FASB geloofden, waren grotendeels een instrument voor toegeeflijk leidinggevenden om hun acties te belonen zonder schuld.

Bedrijven moeten de werknemer aandeel activa op hun balans kosten. Deze informatie zou elke voorraad skeletten in de kast van een bedrijf bloot te leggen (hoewel op het moment, werden bedrijven al verplicht om deze waarde in de voetnoten van de regelgevende aanmeldingen te melden).

Silicon Valley was woedend.

Start-Ups, Deakin Uni, Ytek kick off machine learning algoritme onderzoek voor de simulatie opleiding; E-commerce; Flipkart en Paytm worden direct rivalen, het instellen van het podium voor de e-commerce strijd; Start-Ups,? Waarom de Chinese India’s Hike bode in een getransformeerd ? eenhoorn en wat WhatsApp kunnen leren, e-commerce; Uber lijdt $ 1.2b halfjaar verlies: Aangeven

Cisco kondigde in 2004, het jaar van het hardhandige optreden, dat aan lasten aandelenopties zou zijn driemaandelijkse winst verlaagd met 60 procent.

Het woord doorkruist de vallei, en werd zelfs gehoord over het hele continent, waar The New York Times meldde op de honderden technologie werknemers die uit gemorst uit hun verduisterde kantoren in de zonovergoten straat op om deze fundamentele bedreiging van hun bestaan ​​te protesteren. Ze droegen spandoeken met slogans als “Save our stock options”.

oorzaak van de geek werd verdedigd door high-profile Silicon Valley durfkapitalist John Doerr, die ook zijn zaak pleitte de FASB boekhouding bord.

“Het voorstel overgeleverd door FASB vandaag kan net zo goed worden omgedoopt tot de Vacatures Export Act van 2004,” Doerr, dan is general partner bij Kleiner Perkins Caufield & Byers, een prominente Silicon Valley venture capital firma, vertelde de Wall Street Journal op het moment.

De middelen waren aan dovemansoren gericht. De FASB succes verschoof de balans doelpalen. Silicon Valley overleefd.

De boekhoudkundige wijziging van de regel zou alleen van invloed op die bedrijven die aandelenopties uitgegeven, want het was de rigueur, volgens Corey Rosen, directeur van het National Center for Employee Ownership, niet de bedrijven die aandelen aangeboden aan werknemers aan te moedigen om harder te werken.

“De achterban bij de bedrijven die werden uitdelen van wat waren grotendeels symbolische optietoekenningen zullen in het algemeen zie je die verdwijnen,” zegt Rosen.

Sterker nog, ze waren levend en wel in 2012, volgens de voormalig CEO van PayPal en Intuit, Bill Harris.

Venture financiering up – $ 28400000000 in de Vallei gegoten in 2011, bijna het dubbele van het niveau van twee jaar eerder, “zei Harris, nu CEO van Personal Capital, een financieel adviesbureau.” Deze financiering ging in 3700 verschillende bedrijven, die bijna allemaal die waren emittenten van aandelenopties.

De Amerikanen getemperd de democratische geest van het aandelenoptieplan met de stringente regelgeving om verantwoorde toekenning van aandelen af ​​te dwingen om de onderdelen van het bedrijf waar het de grootste impact zou hebben – de medewerkers.

Het is jammer dat de Australische regering kon niet hetzelfde doen.

Morgen: Wat is het antwoord voor Australië?

Deakin Uni, Ytek kick off machine learning algoritme onderzoek voor de simulatie training

Flipkart en Paytm worden direct rivalen, het instellen van het podium voor de e-commerce battle

Waarom de Chinese India’s Hike boodschapper hebben omgevormd tot een eenhoorn en wat WhatsApp kunnen leren

? Uber lijdt $ 1.2b halfjaar verlies: Aangeven