KMO gevoel uitgesloten van EC octrooiraadpleging

Een intellectueel-eigendom actiegroep heeft de manier waarop de Europese Commissie is het hanteren van een openbare raadpleging over het octrooisysteem, beweren dat het “ernstige gebreken” bekritiseerd.

In januari heeft de EC een raadpleging die particulieren en bedrijven uitnodigt om opmerkingen te maken over de communautaire voorstellen Patent en de daarmee samenhangende wijzigingen in de huidige octrooisysteem, zoals de lancering van een Europees octrooigerecht.

Maar de Free Information Infrastructure (FFII) zei op woensdag dat klachten van vele kleinere software bedrijven in heel Europa, die beweren dat ze worden uitgesloten van de consultatie omdat het niet beschikbaar zijn in hun eigen taal en als gevolg van de complexiteit van het overleg vragenlijst heeft ontvangen.

De Europese Unie heeft 20 officiële talen en heeft zijn wetgeving in alle van hen te publiceren. Hoewel de raadpleging toekomstige wetgeving van invloed zijn, zijn vragenlijst is alleen beschikbaar gesteld in vijf talen – Engels, Frans, Duits, Nederlands en Spaans.

Ignacy Miedzinski, de chief executive van de Poolse IT-bedrijf BPSC, zei dat het ontbreken van de Poolse documentatie maakt het moeilijk voor hen om deel te nemen.

We verwachten dat de officiële EU-documenten te ontvangen in het Pools “, zei hij in een verklaring.” Werken met Frans, Duits of Engels teksten is duur en traag en een echte barrière voor onze deelname aan dit overleg.

Het complex achtergrond informatie die nodig is om de raadpleging vragenlijst te beantwoorden is ook een barrière, volgens sommige kleine en middelgrote ondernemingen.

“Het is echt lijkt erop dat we niet geacht worden deel te nemen aan dit proces. Voor zover ik kan zien, alleen een specialist in de EU-octrooirecht kon echt de vragenlijst in te vullen”, aldus Joachim Carvalho, de chief technical officer van Portugees IT bedrijf X64 , in een verklaring.

Laura Creighton, de oprichter van de Zweedse venture capital firma Sekans, wees erop dat, gezien het belang dat kleinere bedrijven hebben in deze kwestie, ze is verbaasd dat de EC meer moeite om ze mee te doen niet heeft gemaakt.

“Voor zo’n belangrijke kwestie, die is besproken jaren, zouden we verwachten dat veel betere informatie verstrekt aan de kleine en middelgrote ondernemingen die betrokken zou moeten worden, ‘zei ze in een verklaring.

De opname van het MKB in het overleg is belangrijk omdat zij verantwoordelijk zijn voor de helft van de omzet in Europa en hebben meer dan 53 procent van de Europese beroepsbevolking. Bovendien, kleine en middelgrote ondernemingen een belangrijke rol gespeeld in de succesvolle campagne van vorig jaar ten opzichte van de richtlijn voor softwarepatenten.

UEAPME, een vereniging die meer dan 11 miljoen bedrijven met ongeveer 50 miljoen mensen vertegenwoordigt, de Confederatie van Europese verenigingen van kleine en middelgrote ondernemingen, die meer dan 500.000 bedrijven vertegenwoordigt, alsmede een aantal individuele bedrijven hebben hun verzet tegen de richtlijn. Echter, niet alle kmo’s zijn tegen softwarepatenten, met pro-patent organisatie EICTA beweren te vertegenwoordigen 10.000 “kleine, middelgrote en grote bedrijven” in Europa.

De FFII stelt dat de voorstellen van de Commissie heeft in het consultatiedocument gezet zou kunnen leiden tot de EU-brede invoering van software-octrooien en de overdracht van de macht van individuele octrooibureaus bij het Europees Octrooibureau, dat is blijven softwarepatenten toe te kennen, ondanks de verwerping van het Europees Parlement van de richtlijn voor softwarepatenten.

Florian Mueller, de oprichter van NoSoftwarePatents.com overeengekomen woensdag dat de beantwoording van de raadpleging vereist dat mensen “waden door honderden pagina’s van de wetsvoorstellen en de bijbehorende documentatie”, maar riep op het MKB en particulieren om niet laat ze af.

“Het is de gebruikelijke EU lobby-cratie. Toch is het heel belangrijk dat velen van ons te schrijven aan de EC, om te benadrukken dat het merendeel van de Europese IT-industrie is tegen software-octrooien en octrooiaanvragen inflatie,” zei hij.

Mueller heeft gepubliceerde informatie om mensen te helpen te reageren op de consultatie op zijn blog.

Innovatie, Brazilië en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst; Government: UK, Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel de Britse overheid, veiligheid, deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand gedacht tevoren, Beveiliging, Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen

Brazilië en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst

Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel Britse regering

Uit deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand dacht voorheen

Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen