Drie Uitdagingen voor Avaya Aura

Er is l ots van buzz over Avaya’s nieuwe Aura Session Manager kondigde eerder vandaag en voor goede reden. Aura lijkt een nieuw paradigma met een gemeenschappelijke programmeerinterface in PBX-systemen en sociale media bieden. Ontwikkelaars kunnen Aura gebruiken om een ​​enkele applicatie die telefonie en de aanwezigheid kon combineren met informatie uit Facebook te creëren.

Een traditionele communicatie-sessie kan worden uitgebreid met een sociaal netwerk profiel op de deelnemers, “schrijft Allan Sulkin bij No Jitter,” Dit zou de communicatie-ervaring te verbeteren door het verstrekken van meer nuttige contextuele informatie over de sessie partijen dan momenteel door relatief eenvoudige beller-ID Naam of informatie. In theorie zou aangepaste widgets aan social network homepages ook worden toegevoegd aan real-time communicatie te vergemakkelijken en te verrijken klantenservice transacties.

Toeters en bellen terzijde, de huidige markt wil kostenbesparende maatregelen niet productiviteitsverbeteringen en de verkoop op dat punt gaan om een ​​hardere argument voor Avaya zijn. Kijk maar naar Covergence. Het bedrijf is de verkoop van een PBX-onafhankelijke bemiddeling voor meer dan twee jaar nu. Net als Aura, de Covergence Session Manager biedt ook een Web 2.0-interface die het mogelijk maakt Widgets te lopen over Cisco en andere PBX systemen. Covergence nooit voor een gebrek aan vraag voegde de integratie van sociale media, zegt Rod Hodgman, vice-president van marketing voor Covergence.

De gelijkenis tussen de twee platforms moet niet als een verrassing voor iedereen. Het gerucht gaat dat Avaya was dicht bij de samenwerking met en mogelijk zelfs het kopen van Covergence tot twee jaar geleden. Avaya verbrak de relatie en ging naar zijn eigen oplossing te ontwikkelen.

Hoe dan ook, Covergence vermijdt de productiviteit argument, omdat het zo’n moeilijk te verkopen en vandaag de dag is gericht op kostenbesparingen. Het argument gaat ongeveer als volgt. In plaats van te betalen voor telecom-poorten en nieuwe telefoons organisaties kunnen massaal de kosten gesneden door de afbouw van de gebruikers met thin-clients die worden uitgevoerd in een webbrowser tegen de Covergence platform.

Het is een overtuigend argument, maar wel een die ik denk dat Avaya zou moeilijk te maken om drie redenen te vinden. Voor een, een enorme integratie uitdaging in het verschiet ligt voor Avaya als het bedrijf gaat te binden in de honderden PBX binnen een grote onderneming. Geen wonder dat de aankondiging gewezen op Avaya Strategic Consulting, die waarschijnlijk een grotere inkomstenbron dan Aura verkoop zal worden.

Bovendien moet Avaya organisaties die een enterprise applicatie leverancier een betere partner voor front-end infrastructuur dan Cisco te verkopen. Dat zal niet makkelijk zijn.

Tot slot, terwijl een klein derde partij, zoals Covergence, kunnen pleiten voor de haven en de telefoon reducties het gaat veel moeilijker voor Avaya, waarbij de verkoop van havens en telefoons nog steeds een aanzienlijk deel van het bedrijf, om dat argument te maken. Zeker, er zullen andere gebieden waar Avaya kostenbesparingen kan laten zien, maar op een gegeven moment het gaat te hebben om die kritieke gebieden aan te pakken ook.

Cisco koopt container startup ContainerX

De tech erfenis van de Olympische Spelen in Rio

Cisco zal snijden 5.500 banen in de nieuwste herstructurering

? Cisco te bijl aan 14.000 medewerkers: Rapport

? Networking, Cisco koopt container startup ContainerX; Innovatie; De tech erfenis van de Olympische Spelen van Rio, internet van de dingen; Cisco zal 5.500 banen te schrappen in de nieuwste herstructureringen; netwerken; Cisco om bijl aan 14.000 medewerkers: Rapport