De harde weg naar BlackBerry 10: CEO BlackBerry’s over de reden waarom hij negeerde advies aan Android te gaan

Gedurende de twee jaar is gewerkt aan de BlackBerry 10, het bedrijf voorheen bekend als RIM heeft zichzelf getransformeerd.

BlackBerry is veranderd van een van de meest geheimzinnige technologiebedrijven, werken aan zijn eigen ritme, een die gedraagt ​​zich meer als een start-up, het delen van haar stappenplan met ontwikkelaars en zelfs het uitdelen van duizenden, gratis tablets en smartphones.

BlackBerry 10 – en, de Z10 en, Q10 handsets, dat het OS draaien – zijn van vitaal belang voor de, toekomst van de BlackBerry, die zijn marktaandeel heeft gezien consequent uitgehold dankzij het succes van iOS en Android-apparaten.

Hoewel de verleiding moet zijn geweest om te overwegen over te schakelen naar een ander besturingssysteem terug te winnen gebruikers, BlackBerry CEO Thorsten Heins zei dat het bedrijf wist dat het moest zijn eigen verse OS te bouwen concurrerend te houden.

Ik nam deze rol niet alleen omdat ik weet hoe de herstructurering te doen, maar omdat ik hield van de kern van innovatie in de BlackBerry. We hebben dit idee van mobiel computergebruik en we moesten naar een nieuw platform te creëren. Het is niet een gedegradeerd pc-besturingssysteem, het is niet afgeslankt – het is een platform dat volledig nieuw is gemaakt om deze kans te schakelen.

Overschakelen naar Microsoft of Google’s besturingssysteem zou niet knippen, aldus de CEO. “Ik betwijfel of we zouden het zelfde ding gewoon bewegen op Android of op Windows Phone hebben bereikt – we zouden slechts een van de vele proberen om een ​​gedifferentieerde ervaring op te bouwen.”

Ondanks het feit dat herhaaldelijk verteld om andere besturingssystemen te overwegen, Heins is ervan overtuigd steken met BlackBerry’s eigen OS was het rechte pad. “Toen ik overnam, kreeg ik een veel advies om te verhuizen naar Android, het was allemaal goed bedoeld. Maar met de visie van mobile computing en weten waar we moeten dit bedrijf te nemen, ik ben trots op wat we hebben gelanceerd. ”

Ik heb veel respect voor alle andere mobiele platforms die er zijn, “voegde hij toe.” Bouwen BlackBerry 10 vanaf de grond opgebouwd en niet op de top van een ander OS we konden hebben gekozen was een moeilijke weg, maar we zien nu dat er een plaats voor BlackBerry in de markt.

De sleutel tot het bereiken van de “crazy multitaskers ‘dat hij richt met BlackBerry 10 is het platform van de look en feel, aldus Heins.

Het bedrijf had een onderscheid te maken, zonder het opgeven van de BlackBerry erfgoed, merkte Todd Wood, senior vice-president van het ontwerp op BlackBerry. “Onze kansen als het ontwerpteam was om voort te bouwen op het verleden, maar echt na te denken over wat moeten we zien in de toekomst,” zegt hij.

RIM’s drastisch gereviseerd BlackBerry OS is wedden op een nieuwe virtuele toetsenbord met handige woordherkenning te helpen bij het maken van een splash wanneer het aankomt later dit jaar. Maar maakt het zijn belofte?

Ontwerp inspiratie kwam ook van klassiekers zoals de Farnsworth House, een 1951 Mies van der Rohe gebouw dat Wood noemt “de belichaming van de moderne architectuur en minimalistisch design”. De witte lijnen van het Farnsworth huis te zien in het begin van ontwerpschetsen, evenals in de lijnen van het schermtoetsenbord.

Mobiliteit, T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld, de iPhone; Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, mobiliteit; $ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen toch te verhogen, Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

ontwerp inspiratie

Maar Wood niet echt willen dat je ze opmerkt: hij liever werd je ondergedompeld in de ervaring en de telefoon was bijna onzichtbaar.

“Het industrieel ontwerp niet vechten met de blik op de wereld De UX van BlackBerry 10 wordt het podium, wordt het de prestaties -. De filmische ervaring,” zei hij.

En dat stadium is een BlackBerry vindt het niet erg te delen. “We geven de ontwikkelaars elke pixel, we hebben geen voor de statusbalk of de navigatie te houden,” voegde Don Lindsay, vice-president van user experience design.

Maar hoe geef je de ontwikkelaars het hele scherm en nog steeds kunnen gebruikers controleren hun e-mail? BlackBerry’s oplossing was om een ​​OS afhankelijk schmiert en gebaren, gebouwd rond de concepten van Hub, Peek en Flow ontwikkelen. Door het gebruik van een bepaald gebaar, die begon in de PlayBook-interface kunnen gebruikers snel een ‘kijkje’ in hun boodschap en updaten ‘hub’ te nemen zonder dat daarbij de app ze in.

We evolueerden het gebaar door middel van prototyping en testen “, zegt Lindsay.” A swipe werd een haak om de hub te komen – en als ik achteruit het gebaar ik ben terug waar ik vandaan kwam. Ik kan in een app en kijk naar een andere app, en terug te gaan zonder ooit te verliezen context.

Hardwareontwerpen ontwikkeld op dezelfde wijze, beginnend met schetsen en CAD modellering en snel bewegen op prototypes gemaakt op 3D-printers, volgens Wood.

“Het heeft een ‘fiddle factor’. Je merkt dat je willen om het aan te raken.” – Todd Wood, Senior VP Design, BlackBerry

We gingen door honderden, zo niet duizenden, van prototypes voor de Z10. Je krijgt een stelletje vormen en houd ze in je hand houdt ze tegen je oor, zet ze in je zak, zodat je een gevoel voor het ontwerp te krijgen. En doe je dat opnieuw en opnieuw totdat het precies goed.

Evenzo de textuur op de achterzijde van de handset – een glas weefsel samengesteld uit de luchtvaartindustrie zonder koolstof radio- signalen – is ontworpen dat het verdwijnt enigszins aan de randen, zodat de grip te geven en een sensueel gevoel. “Het heeft een ‘fiddle factor’,” verklaarde Paul Wood. “Je merkt dat je willen om het aan te raken.

Slim, het weefsel op de bias – truc van het maken, voegde hij eraan toe. “Je zet het op een hoek, dus als je het niet hebt uitgelijnd in massaproductie is het geen probleem, terwijl als het recht en de hoek was uitgeschakeld zou je het in een keer te zien.”

Al meer dan een decennium heeft BlackBerry synoniem met het toetsenbord geweest. Als de markt wilde een vleugje apparaat, het moest de BlackBerry toetsenbord ervaring hebben.

De evolutie van hardware

We waren niet blij met blind typen – typen op de glazen was nooit bevredigend op een concurrerend product of zelfs onze eigen, “zegt Wood Hij noemt de vaststelling dat.” Een zeer goed voorbeeld van de hardware team werken met de software-team om volledig BlackBerry worden ” .

De lancering van RIM’s nieuwe BlackBerry 10 toestellen en het besturingssysteem is net om de hoek, hier is wat je moet weten.

Het moest reageren op, zei toetsenbord ontwerper Thad White: “We hebben laboratoria met gerobotiseerde vingers die dit toetsenbord honderdduizenden keren hebt gedrukt, met een high-speed camera’s meten van de latentie van de details.”

Het ziet er ook vertrouwd. “Je herkent het ontwerp, het draagt ​​de voortgang van de BlackBerry heritage Het is de horizontale frets,.”, Maar de toetsen zijn anders: “We hebben veel tijd testen met de gebruikers om de beste vormen en maten van de sleutels te creëren.

De meest bijzondere kenmerk is de volgende woordvoorspelling – het is vergelijkbaar met de Windows Phone 8 woord stroom, maar met een heel andere interface die woordsuggesties overlapt op het toetsenbord zelf.

Velen van ons zijn snel typisten “, zei White.” We gebruiken twee duimen bonzen snel weg op het toetsenbord, maar op andere momenten moet je typen met één hand – als je het dragen van een zak via de luchthaven of met een kind en de boodschappentassen. We proberen de voorspellingen op een manier die hen gemakkelijk bereikbaar met één hand maakt presenteren. Als uw oog is het bijhouden van de volgende toets, wilt u de voorspelling daar te raken.

Afgezien van de fijne kneepjes van het ontwerpproces is de realiteit van de markt. BlackBerry is bullish over de vroege verkoop van de nieuwe Z10 geweest, maar met machtige rivalen zoals de iPhone en de op handen zijnde, Samsung S4, BlackBerry is zich ervan bewust dat elegante ontwerp is het begin en niet het einde van de strijd.

T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone

$ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice