Windows 9, prijs en Microsoft’s Innovator’s Dilemma

–De Gegevens rond Windows 9 — codenaam ‘Threshold’ — beginnen te ontstaan, maar de echte actie zal veel verder dan functies en de vraag of Microsoft Windows 8 kan zetten in de achteruitkijkspiegel te gaan. echte uitdaging Microsoft met Windows wordt het navigeren dilemma van een klassieke innovator en hoe het een naald kan draad tussen het behoud van een cash cow en uiteindelijk geven Windows afstand hardware makers.

Apple niet meer in rekening brengen voor zijn Mac OS;. Google Chromebooks zijn steeds populairder geworden;. Pc-makers zijn nu; het toevoegen van Android desktop-systemen, omdat ze kunnen aanpassen en waarschijnlijk betere marges te krijgen;. De prijs zal koning in de pc-markt en Android en Chromebooks, kan worden tegenwicht tegen Microsoft;. mobiele besturingssystemen rijden computers;. Windows 8 was een blauw oog voor Microsoft en het gaat om een ​​uitdaging om terug te komen van een Vista-achtig flop twee keer;. De pc-markt is wordt versplinterd in meerdere besturingssystemen.

Geef Windows gratis weg?!? Wat?!? Hoe?!?

Die plaats is waar Microsoft is van plan om te gaan als het wil zijn Windows-ecosysteem en het marktaandeel te behouden. En hoe Microsoft navigeren dat business model verandering gaat vertellen. De mensen in Redmond kan lachen het idee van het geven van Windows gratis weg aan original equipment manufacturers, maar het schrijven is aan de wand. Overwegen

Toen ik rekening te houden met bewegende delen, is het niet zo verwonderlijk dat Microsoft heeft problemen met het benoemen van een nieuwe CEO. Het gaat om zuigen aan de nieuwe CEO. Om te beginnen, is Microsoft niet dat verpest dus een nieuwe leider kan geen held te zijn. Denk John Chen bij BlackBerry. Chen heeft weinig keerzijde. Als hij zich omdraait BlackBerry hij is een legende. Als BlackBerry niet Chen draagt ​​geen van de schuld.

nieuwe CEO van Microsoft zal moeten twee cash cows — Windows en Office te behouden — worden opgezadeld met een lage marge Nokia en waarschijnlijk houdt het bedrijf bij elkaar als een breuk meer zin kunnen maken. Met Microsoft meer mis kan gaan op wacht de nieuwe CEO te gaan dan naar rechts te gaan.

Windows 9 komt in zicht; Microsoft Windows Threshold plannen op Build 2014 tonen delen: Rapport; Moeten Windows consument en het bedrijfsleven smaken in sync blijven; Microsoft codenaam ‘Threshold’: De volgende grote Windows golf krijgt vorm

In boeken Clay Christensen op innovatie is er een thema dat herhaaldelijk afspeelt. Een leider in een sector wordt bedreigd van onderaf door rivalen. Die rivalen gebruik prijs als een wapen en winst aandeel. De leiders upstream bewegen om de marges te behouden. De parvenu bewegen upmarket en de leider heeft geen ruimte om te manoeuvreren. Een voorbeeld van dit scenario de Amerikaanse autoindustrie Toyota en Honda op de markt. De PC en server markten zijn ook voorbeelden als contract apparatuur spelers uiteindelijk merken.

Spreken op het Gartner Symposium en ITxpo in 2011, Christensen merkte

Als u zich zorgen maakt over wat je kunt doden bent, kijk naar beneden.

Down to Microsoft’s Windows is Android en Google’s Chromebook franchise. Chromebooks zijn populairder en functioneel geworden. Android is in opkomst als een PC-optie. Beide computing-besturingssysteem van Google’s zijn vrij om hardware makers. Microsoft kan Windows werpen als een premium OS, maar de marges steeds moeilijker te verdedigen.

De verhuizing van Microsoft zal zijn om af Windows vrij om hardware makers en de winst van het ecosysteem — abonnementen, apps en andere inkomstenstromen. Hier is het probleem: Windows is een enorme business. Microsoft zal moeten behouden en te navigeren een overgang naar vrij nauwkeurig timing.

In een onderzoek notitie een week geleden, Stifel Nicolaus analist Brad Reback maakte het geval van Windows zal uiteindelijk vrij zijn.

Vandaag de dag, als we kijken naar de totale OS-markt (telefoon / tablet / PC), Microsoft is de enige leverancier die expliciet kosten voor de OS-software. Wij geloven dat dit zou kunnen onhoudbaar blijken in de komende jaren, dwingt Microsoft om de OS weg te geven en probeert Windows verbruik / support via verschillende methoden, afhankelijk van de eindklant geld te verdienen. Wij geloven dat dit is de grootste uitdaging de nieuwe CEO van Microsoft’s zal worden geconfronteerd in de komende jaren.

Op zijn minst, Windows gemiddelde verkoopprijzen zullen tank. Er is geen andere uitkomst. Af te weren Chromebooks en nu Android, zal Microsoft moeten concessies te geven aan hardware makers, zodat ze sub- $ 300 apparaten kan bieden. Reback betoogde dat OS licentiekosten Microsoft vandaag tot $ 10 zal dalen tot $ 30 voor elk apparaat neer van $ 40. Die concessies zijn echter nog maar het begin.

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 niet vloeibare schade; $ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in elk geval;? Google’s DeepMind claimt belangrijke mijlpaal in het maken van machines praten als mensen

reback voortgezet

Op de middellange tot langere termijn, zijn wij van mening Microsoft zal worden gedwongen om Apple en Google te volgen en weg te geven aan de OS, vooral in de consumentenmarkt, en het gebruik van diensten zoals Bing, Skype, Office 365, enz. Als belangrijkste motor te gelde maken. Dat gezegd hebbende, we verwachten Enterprises te blijven betalen voor ondersteuning via verschillende overeenkomsten onderneming.

Het goede nieuws voor Microsoft is dat het zal in staat zijn om Windows melk op de onderneming kant voor de nabije toekomst.

Eerlijk gezegd zie ik niet veel gaten in het geval Reback’s. Het enige punt van discussie over Windows gaat vrij voor de consumentenmarkt is de timing. Deze grafiek vertelt het verhaal

Wolk, Cloud software maker Coupa bestanden voor $ 75.000.000 IPO, Enterprise Software;? TechnologyOne tekenen AU $ 6,2m deal met de landbouw; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Cloud software maker Coupa bestanden voor $ 75.000.000 IPO

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro