Wat zal Apple doen met zijn $ 100.000.000.000 contant geld?

‘S werelds rijkste bedrijf, Apple, zal naar verwachting morgen aan te kondigen 06:00 PDT (09:00 EDT, 14:00 GMT) dat het bedrijf de mijlpaal van $ 100 miljard aan haar cash reserves heeft bereikt.

Apple’s Cook bespreekt supply chain, zal maandelijkse updates te publiceren; Laatste iPad kan Apple’s app, muziek inkomsten te verhogen; R & D van Apple uitgaven klappen bodem als percentage van de omzet; Apple pakte Q4 wereldwijde smartphone-lood, Samsung wint 2011; Ed Bott: Microsoft, Apple, en Google: waar komt het geld vandaan; de website overheid:? Apple: made in China, belastingvrije winst offshore-bewaard

Apple CEO Tim Cook en chief financial officer Peter Oppenheimer zal een conference call organiseren om de beslissing over zijn kassaldo, die bedroeg $ 97600000000 bij telling van het laatste kwartaal te kondigen.

Het bedrijf kan slechts vier dingen doen: beleggen, verwerven, filantropie of dividend. Het kan ook niets doen, maar Apple niet gaan vaak voor het opscheppen in zijn media-evenementen.

Laten we beginnen met wat we weten

Tim Cook, spreken in februari op de Goldman Sachs-conferentie in zijn eigen woorden, wijst in eerste instantie in de richting van een dividend, in ieder geval lijkt het

Ik zou de eerste zijn om toe te geven hebben we meer geld dan we nodig hebben om de dagelijkse gang van zaken uit te voeren. Dus we actief te bespreken. Ik alleen maar vragen om een ​​beetje geduld, dus kunnen we het doen op een manier die het beste is voor de aandeelhouders.

Wijlen Steve Jobs zei in 2010 dat hij de voorkeur aan het geld voor investeringen te behouden, in plaats van beschietingen uit een dividend aan de meer dan trouwe beleggers. Maar nu dat Cook is in de bestuurdersstoel, kon hij trek een geheel andere strategie en toekomstige investeringen te promoten.

Hier is wat de experts zeggen

The New York Times richt zich direct op Apple’s fiscaal probleem. van de website David Gewirtz bedekt dit in detail. Het zal een lastige tijd voor het bedrijf als het besluit om hark in haar geld uit het buitenland, goed wetende de financiële fiscale boetes zal oplopen

Terwijl Apple vorig jaar werd afgesloten met een kaspositie van $ 97600000000, kan het niet gemakkelijk toegang tot de meeste van die te krijgen voor een dividend, omdat ongeveer 66 procent van het geld dat wordt gehouden door de buitenlandse dochterondernemingen. Om dat geld terug naar de Verenigde Staten te brengen, zou Apple moeten forse repatriëring belasting te betalen, zeer waarschijnlijk meer dan 30 procent.

Forbes volgt op een andere, maar vergelijkbare nemen. Als het bedrijf teruggebracht voorraad om zijn positie te versterken, zou het Apple sterk kosten

Houd in gedachten dat slechts ongeveer een derde van het geld van het bedrijf daadwerkelijk in de VS wordt gehouden De rest is voor de kust – en brengt het terug naar de VS om te betalen als dividenden of om het te gebruiken om terug te kopen voorraad zou een aanzienlijk oplopen fiscale boete. Ze konden een stapel van terugkoop van aandelen. Niet iets wat ze hebben gedaan in het verleden, maar in het verleden hebben ze niet $ 100.000.000.000 hebben in de bank.

MG Siegler beschouwt een Google – Motorola deal, waarin Apple de Samsung patent strijd problemen kon oplossen. Maar meer interessant, als Apple staat op het punt haar tenen duik in het ijskoude water van de tv-bedrijf, zou het zinvol

Te dien einde, misschien gek, maar hoe zit het met het kopen van Samsung? Het zou zowel schadelijk voor Google (Samsung is veruit de meest succesvolle Android-partner) en helpen bij Apple (die nog steeds sterk afhankelijk is van Samsung chips en schermen, etc). Ze hebben niet genoeg geld om dat te doen (maar bijna!), Maar het geld dat ze hebben kunnen een deal zeker veraangenamen.

Apple; Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september, hardware; Terwijl de wereld kijkt iPhone 7, Apple werkt stilletjes iPad range, Apple, Apple iPhone 7 evenement: Door de nummers, Apple, Hoe om te kijken naar de iPhone van Apple event vandaag live

Matthew Panzarino met The Next Web ziet de toekomst van Twitter in Apple’s handen. Het zou niet een belachelijke zet, gezien hoe ver Apple sinds de iOS 5-integratie heeft geïnvesteerd in de microblogdienst

Apple niet beweegt als dit licht te maken en uiteraard beschouwt Twitter een veilige gok. Als die inzet blijkt echter verkeerd zijn, zal Apple doen wat nodig is om ervoor te zorgen dat Twitter blijft een deel van de service. Ervoor zorgen dat Twitter de levensduur lang zal zijn.

Jacqui Cheng met ArsTechnica benadrukt de “te investeren, te verwerven, filantropie, of dividend”. Een overweging Cheng maakt niet elders gezien is het bedrijf “geld te investeren in de verbetering van de voorwaarden voor fabrieksarbeiders”. Het is veel die er zijn, maar weten Cheng’s ‘menselijke’ perspectief van de vennootschap die met geloofwaardige denken

Het is in tegenstelling tot Apple om een ​​oproep voor het enige doel van de bespreking van haar kaspositie aan te kondigen, dus er misschien wat nieuws op zijn pad komen maandagochtend zijn.

The Register heeft meer met zijn gebruikelijke satirische rotatie

We zullen zien. Andere mogelijkheden zijn overnames, en misschien zelfs – de oprichting van een Stichting Apple filantropische arm – hoeft je adem niet vast te houden. Immers, eleemosynary-minded Cook bekend te geloven in de openbare filantropie meer dan deed Jobs.

Om Malik gaat met het “niets doen” benadering, en vergeet over wat Wall Street-analisten en beleggers denken. Het bedrijf kon gewoon vasthouden aan wat zij in haar reserves

Ik, voor een, geloven dat het bedrijf moet gewoon zitten op het geld en niet te veel zorgen te maken over Wall Street gewoon nog niet. Het is belangrijk dat ze gebruiken het geld om lock-up van de levering van onderdelen voor haar producten. De cash kussen geeft het bedrijf ruimte om actief te concurreren voor talent, evenals eventuele toekomstige startups zij nodig heeft om te verwerven om haar algemene ambities te verbeteren.

Gizmodo — — zoals altijd denkt buiten de doos van gezond verstand en de werkelijkheid

Mijn geld is op een project $ 90,000 miljoen naar Steve Jobs te klonen en de ontwikkeling van de groei versnellen en de hersenen informatie downloaden technologieën.

Advies blijft verdeeld over wat Apple gaat doen met zijn voorraad. $ 100.000.000.000 in contanten is genoeg opgestapeld om ‘s werelds duurste (en grotesk en kleinbedrijf) woonkamer koffietafel zijn.

Apple aandelen sloot op net iets meer dan $ 585 per aandeel op vrijdag, een stijging van 45 procent sinds het begin van het jaar. Het skirted kort de $ 600 mark vorige week.

Het krediet: Stephen Shankland /.

Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september

Terwijl de wereld kijkt iPhone 7, Apple werkt stilletjes iPad range

Apple iPhone 7 evenement: Door de nummers

Hoe om te kijken naar de iPhone van Apple event vandaag live