Waarom ik krijg geen Surface RT handel voor een Surface Pro

Zoals we weten met ingang van vandaag, zal Microsoft’s Surface Pro gaan op de verkoop start op 9 februari.

Apple; geweldige deal: Best Buy is de verkoop van originele Apple horloge voor slechts $ 189, Apple, Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september, Mobility, T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld, de iPhone; Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone

Nog voordat de; beloofde Surface Pro januari leverdatum in februari gleed, heb ik een aantal lezers mij vraagt ​​of ik van plan om te “upgraden” en de handel in mijn Surface RT voor de Pro-model. Het antwoord: Nee.

Ik kocht een Surface RT op 26 oktober, de eerste dag dat het beschikbaar was. Ik had een kans om te spelen met één kort in de uren voordat het gelanceerd (dankzij Windows SuperSite Paul Thurrott) en besloten het was de moeite waard om de sprong te wagen. Ik deed dit ondanks de vele collega’s waarschuwen me het zou niet meer dan een ondermaatse en dure speelgoed zijn.

Ik begon te proberen de Surface RT te gebruiken met een rode Touch Cover. Vlak voor Kerstmis, gaf ik het op herhaalde pogingen om de Touch Cover (de kleurrijke degenen met platte, nontactile toetsen) daadwerkelijk werken voor mij. Ik kocht een Type Cover en mijn relatie met mijn Surface veranderde meteen. Het werd veel meer van mijn go-to-apparaat, omdat de gecombineerde toetsenbord / deksel werkte eigenlijk als een toetsenbord.

Net als, degenen die de Surface RT heb beoordeeld, heb ik mijn frustraties mee gehad. Het scherm soms niet mijn aanrakingen registreren. Ik ben niet overdreven enthousiast dat IE10 is mijn enige Metro-stijl browser keuze. Het is moeilijk om de stroomkabel correct aan te sluiten op het apparaat te krijgen. De magneten dat het scherm dicht te houden zou sterker zijn. Mijn levensduur van de batterij is goed (gemiddeld acht uur, veel minder wanneer ik Xbox Music), maar niet in de iPad grondgebied. En spreken van Xbox Music en de ingebouwde Mail-app … beide zijn van alfa kwaliteit, op zijn best.

Stem nu; Het Grote Debat: Windows RT: Waardeloos of de toekomst van Windows?

Aan de positieve kant, de Surface RT is licht, draagbaar en, voor mij, duurzaam. Ik heb geen behoefte aan de stroomkabel te dragen wanneer ik neem het met mij in mijn tas voor de dag. Het past goed in mijn persoonlijke Windows-centrische ecosysteem. Ik heb het gebruikt om blog posts op vliegtuigen, treinen en metro’s te schrijven.

De Surface Pro – uit de verslagen van degenen die beperkte hands-on tijd werden toegekend met het apparaat op de Consumer Electronics Show – heeft een hogere resolutie display, een betere magnetische connector voor het opstarten, en, natuurlijk, de mogelijkheid om te draaien bestaande Win32 apps. Het heeft ook slechts de helft van de levensduur van de batterij van een Surface RT, zodat in de vijf-uur of zo bereik. (Van alle rekeningen, het is niet van plan om het lagere vermogen maar hogere-battery-life-enabling versie van Intel’s Core i5-processor, in tegenstelling tot sommige rapporten bevatten.)

Het is niet het prijsverschil dat gaat me weg van de $$ 899 / $ 999 Surface Pro te houden. Het is het feit dat het echt een PC in kleding tablet. Ik ben geïnteresseerd in het kopen van een nieuwe Windows-pc dit jaar. Maar ik wil een met een uitstekende levensduur van de batterij. (Ik ben totaal onverschillig als mijn volgende pc heeft een touch screen. Ik hoef niet een, zolang ik heb een touch-enabled muis, zoals de Logitech degene die ik heb de laatste tijd uit te testen.)

Nogmaals, voor mij – en uw kilometerstand waarschijnlijk zullen variëren – gebruik maken van de Surface RT heeft me laten zien dat het ontbreken van Win32 (en zelfs Metro-stijl) apps is geen big deal. Ik ben uitgaven ongeveer 99 procent van mijn tijd op de Surface RT in de Metro-omgeving. Ik heb heel weinig Metro-style apps Ik beschouw het downloaden waard gevonden. In plaats daarvan veel van de dingen die geprikt aan mijn Start Screen zijn websites. veel beter dan de metgezel apps: Ik heb het web versies van veel sites (de New York Times bijvoorbeeld) gevonden. De mogelijkheid om foto’s en documenten op te slaan in mijn SkyDrive cloud bedoel zelfs de 32 GB model dat ik kocht heeft veel opbergruimte voor mij.

Dit, door de manier, is een groot probleem voor Microsoft. Al jaren, een van de grote redenen Windows heeft bloeide is omdat gebruikers gekocht machines die make-or-break apps die op Windows alleen beschikbaar waren kon lopen. Als er geen ‘killer apps’ voor Windows 8 / Windows RT, is er echt veel van een argument voor het kiezen van een Windows 8 of Windows RT-apparaat op; een aanzienlijk goedkoper ChromeBook ;?

Mijn tablet is een verbruik apparaat in de eerste plaats, met de mogelijkheid om te maken (blogberichten, in mijn geval) een leuke bonus. Ik heb geen rekening met de Surface RT een vervanging voor mijn pc, hoewel, ik aanvankelijk dacht / hoopte dat het zou in staat zijn om op te treden in die hoedanigheid. Ik beschouw het als een metgezel apparaat, net als mijn iPad was voordat ik eind vorig jaar geschonken. De Surface RT is een versie 1.0 product, maar het heeft me geholpen te wennen aan Windows 8 / Windows RT, want het is hardware die de software verteerbaar maakt.

Geweldige deal: Best Buy is de verkoop van originele Apple horloge voor slechts $ 189

Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september

T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone