Waarom Apple een 7-inch iPad niet nodig

Google’s lancering van de “Jelly Bean” -powered Nexus 7 is de discussie die Apple moet vergroten de 9,7-inch iPad met een kleinere 7-inch model nieuw leven ingeblazen.

Apple; geweldige deal: Best Buy is de verkoop van originele Apple horloge voor slechts $ 189, Apple, Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september, Mobility, T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld, mobiliteit; $ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval

Echter, alleen omdat Google doet iets betekent niet dat Apple nodig heeft om dit voorbeeld te volgen.

Volgens Patrick Moorhead, president en principal analyst van Moor Insights & Strategy, Apple heeft een 7-inch tablet, want zonder een van de Cupertino reus geconfronteerd met het vooruitzicht van het verlies van marktaandeel en winst dollars.

De Google Nexus 7 zal goed verkopen “, schrijft Moorhead,” wat goed is voor Google, Android, ASUS en NVIDIA, maar slecht voor Apple, tenzij zij handelen voor de feestdagen “.

Hier ben ik het eens met Moorhead. Amazon’s 7-inch Android-Kindle Fire heeft veel succes, ondanks het feit dat het nog steeds een zeer eenvoudige tablet gezien. In feite, terwijl de Kindle Fire marktaandeel ongetwijfeld heeft gestolen van Apple en de iPad, het grootste slachtoffer van de tablet Amazon’s heeft andere Android-tablets geweest.

In een tijdsbestek van slechts een paar maanden, de Kindle Fire werd de meest populaire Android-tablet, het vastleggen van 54 procent van de markt en hameren de concurrentie in de grond.

Moorhead gelooft ook dat Apple een 7-inch tablet rendabel kon vinden

Apple zou zeer winstgevend zijn als goed, als de duurste stuk-onderdelen van een tablet zijn de display en touch-screen, die enigszins zijn geprijsd lineair met grootte. Apple kan een deel van de ingewanden van de nieuwe iPad 2 is ingericht als ze de prijs verlaagd, maar lang niet genoeg om de $ 100 prijsverlaging te compenseren, zodat een mini-iPad zou additief zijn, niet verwaterend, zoals de $ 399 iPad 2.

Laten we aan de ene kant voor het moment dat het hele onderwerp van het hoe en waarom 7-inch tablets zuigen omdat de user interface is ook onhandig en de meeste inhoud is ofwel ontworpen voor 10-inch tablets of smartphones en zich te concentreren op een enkel probleem: de prijs.

Er is een prijs oorlog komen. Amazon definieerde de begroting van de slotkoers van 7-inch tablets met de Kindle Fire op $ 199, maar nu dat Google de markt is aangegaan met de Nexus 7 en geprijsd dit veruit superieur tablet ook op $ 199, Amazon heeft slechts één lijn van de aanval geopend – slash de prijs verder.

Denk dat het niet mogelijk is voor Amazon om de prijs van de Kindle Fire verder te snijden? Denk opnieuw.

Vorige week een gerucht opgedoken beweert dat Amazon het voorbereiden was om zowel onthullen een bijgewerkte Kindle Fire 2 tablet tijdens het snijden van de prijs van de bestaande Kindle Fire naar $ 149.

En dit is de reden waarom Apple heeft geen behoefte aan een 7-inch iPad.

De 7-inch tablet markt is al racen naar de bodem, en hoewel er is geen twijfel dat Google en Amazon gaat om marktaandeel te veroveren, zal het ten koste van hoger geprijsde Android-tablets. We hebben al gezien hoe effectief de Kindle Fire tegen de Android-powered competitie is geweest, en de Nexus 7 is gewoon om het nog moeilijker voor Android tablet OEM’s om uit te spitten een markt te maken.

Alle Apple moet doen is achterover leunen, kijken terwijl Amazon en Google tegelijkertijd vernietigt de concurrentie en drijft de prijs van Android-tablets in de grond, en houd het maken van 9,7-inch iPads en ze te verkopen aan een gezonde 30 procent winstmarge.

Geweldige deal: Best Buy is de verkoop van originele Apple horloge voor slechts $ 189

Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september

T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld

$ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval