? Voor de Web: Online diensten van weleer

Wie had dertig jaar geleden hebben gedacht dat we 60Mbps internetverbindingen in onze huizen zou moeten? Toen ik online begon, in de late jaren ’70, de enige manier waarop je hebt op het internet was bij de grote universiteiten en onderzoeksinstellingen, door de vroege jaren ’80, begon een parallelle online wereld aangedreven door 1981’s Hayes Smartmodem. Dit was de wereld van online diensten, zoals AOL, Bulletin Board Systems (BBS) s, CompuServe en Prodigy.

Vóór de Web: het internet in 1991, Happy birthday, Mosaic: 20 jaar van de grafische web browser; Good-Bye Alta-Vista, Delicious

De “speed-demon ‘van de dag: The Hayes 300 baud Smartmodem opende de deur voor online diensten.

De Smartmodem, met zijn razendsnelle 300 bits per seconde, maakte het alleen mogelijk voor mensen om verbinding te maken met online diensten. Je hebt nog steeds, met zeldzame uitzonderingen na, kon geen gebruik maken van het begin van de modems om verbinding te maken met internet.

Telco’s; Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s, Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G proeven; Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia

Er waren geen Internet Service Providers (ISP) s nog. Het web was nog steeds meer dan een decennium verwijderd. Het internet die je kent en elke dag gebruiken dateert uit 1991 en de Commercial Internet eXchange (CIX). Voordat CIX als je wilde om online te zijn moest je een account hebben op een van de online diensten zoals America Online (AOL), BIX, CompuServe, genie, Prodigy, of een BBS.

In 1983 lanceerde drie voormalige Texas Instruments executives de eerste IBM PC compatibele computer dat het begin van de mobiele pc-industrie was. De Compaq Portable aangetoond dat mobiele computers waren de golf van de toekomst.

Die net zo goed zijn. T hij pre-Web Internet was niet gebruiksvriendelijk.

Wat Internet-gebruikers, zoals ondergetekende, gezien als gebruiksvriendelijk: programma’s zoals iep en dennen voor e-mail, gopher voor information retrieval, en Archie voor de jacht naar beneden bestanden, waren slechts gebruiksvriendelijk door Unix programmeur normen. Linux? Het is nog steeds meer dan een decennium weg ook.

Wat was gebruiksvriendelijk en beschikbaar voor een maandelijks tarief waren de online diensten.

Online diensten

Vanaf de jaren ’80 tot het midden van de jaren ’90, moest je een dial-up modem te gebruiken op te roepen of een lokaal nummer of meer waarschijnlijk, een X.25 pakketgeschakelde wide area network (WAN) verbinding met deze diensten te bereiken. Deze verbinding alleen zou ergens kosten van een bok een uur om een ​​portemonnee-busting $ 30 per uur. De online dienst zou ook typisch betaalt u een maandelijkse vergoeding plus een extra vergoeding van $ 1 tot $ 6 per uur.

Dus voordat je mopperen over uw kabel- of DSL-internet bill, vergeet niet het vroeger veel erger.

Naast het feit dat prijzig, deze diensten waren traag als het wachten op een utility reparateur. Voor de meeste van de levensduur van de online-diensten ‘, gebruikers waren blij om 1200 tot 14,4 kilobits per seconde (Kbps). In 1994, toen V.34 modems kwamen met hun “amazing” snelheid van 28.8Kbps, ISP’s en het web was afwerking van de online diensten.

Om deze diensten werk helemaal te maken, had je bijna altijd to-ASCII gebaseerde interfaces te gebruiken. Door de normen van vandaag, interfaces zelfs de beste online diensten ‘zijn hopeloos ruwe olie.

Achter die lelijke interfaces waren er bekende diensten, zoals e-mail en instant messaging (IM), maar ze waren veel beperkter. Bijvoorbeeld, tenzij u een e-mail expert waren, je kon alleen schrijven naar mensen op dezelfde service. Hetzelfde gold voor IM.

Een groot pluspunt voor online diensten in die dagen waren hun dossier bibliotheken. In deze gouden eeuw van freeware en shareware mensen zouden een dienst op basis van hun dossier bibliotheek en hoeveel het kost per uur om ze te downloaden uit de online service om uw pc te halen.

Dan, net als nu, wat echt online diensten gaan was dat ze mensen nodig om verbinding te maken via online communities. Lang voordat er Facebook of Google+ was, de mensen kwamen bij elkaar op online forums de verschillende diensten ‘om te praten over hun favoriete honkbal teams, bands of games. Ik maakte vriendschappen op deze diensten dan dat ik nog steeds vandaag.

AOL

Vergeet niet wanneer u uw mailbox niet kon openen zonder nog vinden van een andere AOL-cd? Het was vervelend, maar het werkte. Met dank aan die cd’s, werd AOL de meest populaire van de online diensten. Op het hoogtepunt, in de late jaren ’90 en vroege jaren ’00, AOL had meer dan 30 miljoen leden.

AOL was ook een van de eerste online-diensten naar het web te omarmen. Een van de grote selling points in de jaren ’90 was dat je het zou kunnen gebruiken om het internet te krijgen. Dit stelde AOL om knock-out de andere online diensten die veel langzamer te beseffen dat de komst van het internet veranderde alles waren.

zie dit

Beelden van de belangrijkste releases van drie decennia van de geschiedenis van het besturingssysteem.

Zelfs zonder de mensen netto gebruikt AOL voor alles online. Je sprak met je vrienden op AOL Instant Messenger (AIM), je uit gehangen in chatrooms, en, voor eHarmony en Match.com verscheen, zag u voor uw partner in de AOL contactadvertenties.

Voor een korte terwijl AOL was een echte macht over de media. Het is Time Warner fusie in 2000 voor 350 miljard, was een van de grootste fusies van alle tijden. Het werd ook een van de grootste zakelijke fiasco’s aller tijden.

Dat was in niet geringe mate, want zodra gebruikers zagen de “echte” Internet, haar klanten uit al overtekend dial-up modems AOL’s aan het begin van de ISP’s gevlucht.

AOL leeft nog steeds. Het is geprobeerd, zonder veel succes, om zichzelf opnieuw uit te vinden als een uitgeverij site met de aankoop van Huffinton Post. Hoewel het niet langer een online dienst per se, het biedt nog steeds toegang tot het internet en een oude-stijl internetportaal dial-up.

BBS

Met de opkomst van de “relatief” goedkoop modems, het was niet alleen grote bedrijven die het opzetten van online diensten. Individuen, te beginnen met Ward Christensen en Randy Suess, in 1978 opgericht PC-gebaseerde online diensten. Hun Computergestuurde Bulletin Board System (CBBS) zet de patroon voor home-made online diensten.

Hun werk werd gevolgd door duizenden andere sites. Stewart Brand en Larry Brilliant stichtte de Whole Earth ‘LEKTRONISCHE Link (The Well) in 1985. Vandaag de dag, deze prominente community site gaat verder op als een website.

Programmer’s Corner: De BBS-tijdperk voorouder van de programmering sites zoals GitHub.

Andere sites, zoals Gary Smith (vandaag Ignite Media ‘s CIO) van de programmeur’ Corner maakte de weg vrij voor het programmeren van sites zoals DZone, stack overflow, en GitHub.

Zonder het internet, de BBSes creëerden hun eigen netwerken, zoals FidoNet, op te slaan-and-forward e-mail en online forum berichten tussen BBSes. Dit leek op het internet Unix-to-Unix Copy (UUCP). Net als UUCP, FidoNet is nog steeds rond, maar het is niet meer vaak gebruikt.

BIX

Voor, en de website, was er BIX.

BIX (Byte Informatie-uitwisseling) was een text-based online service van Byte magazine. Het was een kale-uitgebeend plaatse en had nog nooit dat veel leden.

Wat het had al was technologische kenmerken, nieuws en discussies. Het was de voorouder van de huidige technologie nieuws sites, met inbegrip van de website.

CompuServe

CompuServe, aka CI $, de eerste online service.

CompuServe, ook wel bekend als CompuServe Information Service (CIS of CI $), was de eerste grote online service. Waarom CI $? Omdat tussen de uurlijkse online service-tarieven en de X.25 kosten, kon je $ 30 per uur te branden op. Been there, done that, betaalde de credit-card bill.

Ondanks het prijskaartje, CIS had miljoenen trouwe gebruikers. Heck, weet ik nog steeds mijn CIS ID, 72441.464, na al die jaren.

Wat CompuServe had gaat voor het waren honderden zeer actief online forums. Elk forum opgenomen tal van online discussie ruimtes en downloaden van bestanden bibliotheken. Dat is vandaag de dag gewoon. Maar terug in de dag, maar er was niets om het te evenaren.

Wat zijn een paar eenvoudige tips, trucs en best-practice methoden van het houden van jezelf en je digitale identiteit te beschermen tegen hackers?

CIS begon toen haar mede-oprichter Jeff Wilkins een Digital Equipment Corp. PDP-10 minicomputer kocht in 1969 voor zijn vader-in-law verzekeringsmaatschappij. Natuurlijk, hij het niet kopen om het opzetten van een online service. Hij kocht het aan zijn bedrijf te runnen. Maar, met ongeveer 1 MB RAM-geheugen, het was veel te veel computer voor zijn bedrijf, zodat hij bood time-sharing services.

In 1979, kort voordat wordt uitgevoerd gekocht door H & R Block, CompuServe begonnen met het aanbieden van haar online diensten aan particulieren. H & R Block, wiens eigen minicomputers verzamelde stof in de fiscale off-season, besloot CIS was precies wat er nodig is om de inkomsten blijven komen tussen 1040s CIS bracht maar liefst 15% van de inkomsten van de belasting reus.

Op het hoogtepunt van zijn populariteit (het midden van de jaren ’80 tot medio jaren ’90), CompuServe was de “computer nerd’s online service.” Zoals Roger Blackwell, een voormalig Ohio State University marketing professor en een verleden CompuServe directeur, zei in een 2011 CompuServe reünie, “Alle organisaties hebben een cultuur. CompuServe had een sekte. Het was de Google van de jaren ’80.

Concurrentie van AOL, een mislukking om te innoveren, en het web snel nam CIS beneden. De online service kant uiteindelijk stierf in 2009. Vandaag de dag, een schaduw van zijn oude glorie, CompuServe hinkt op als een portaalsite.

Geest

Genie was nooit zo populair, maar het pionier online gaming.

Genie (General Electric Network for Information Exchange), kwam nooit in de buurt van de aanpassing van AOL of CIS. Bij de meeste, het had enkele honderdduizenden gebruikers. Net als CIS, genie liep op computers – General Electric mainframes in plaats van december minicomputers – in het bedrijf off-time.

Wat Genie ontbrak in aantallen het maakte in de kwaliteit “rondetafelgesprekken.” Deze online forums aanbevolen schrijvers, zoals J. Michael Straczynski, de schepper van Babylon 5.

Wat echt hield Genie in het bedrijfsleven was haar games. De eerste massively multiplayer online role-playing games (MMORPG) begon op Genie. World of Warcraft en Guild Wars kregen hun start vanaf nu grotendeels vergeten games zoals halfedelsteen, Dragon’s Gate, en BattleTech.

Het zou zijn uitgegroeid tot een grote gaming site, maar GE nooit veel in de dienstensector geïnvesteerd en was zeer traag om het te integreren met het internet. Tegen het einde van 1999, Genie het gesloten deuren.

Wonderkind

Het is nooit maakte vele fans, maar Prodigy was een belangrijke online dienst in zijn dag.

Prodigy, die werd opgericht door IBM, Sears en CBS, was niet bedoeld om een ​​online dienst te zijn. Het was bedoeld om een ​​online shopping en nieuws bezorgservice gebruik van televisie set-top boxen. Bij het CBS viel uit, de beslissing was het een verspilling van geld, IBM en Sears veranderde het in een online service.

Bekend om zijn krijt-color graphics, veel techies gehaat Prodigy. Niet alle deed. De website van de eigen Jason Perlow ontmoette zijn vrouw op de service.

De meeste mensen vonden het leuk om zijn one-prijs service en nieuws en tijdschriften aggregatie. Dat is niets bijzonders nu. Daarna was het een big deal.

Prodigy, ondanks bijna een miljoen leden, nooit hardcore fans. Het beheer geërgerd gebruikers met een steeds wisselende prijzen regelingen. Op een gegeven moment probeerde ze het opladen extra voor e-mail en online chat. Ze kreeg ook een slechte naam voor censuur. Het domste voorbeeld was ze verboden het woord “beaver” in de zoölogie forums. In vergelding mensen maken gebruik van de Latijnse naam, Castor canadensis

In 1996, Prodigy geprobeerd en mislukt, een combinatie ISP en de website te worden. Vandaag alleen stukjes en beetjes van de service te overleven.

Gisteren en vandaag

Terugkijkend, de online diensten kijken hopeloos onhandig en traag. Sterker nog, ze waren, maar ze pionierde websites van vandaag.

True, de look en feel zijn heel verschillend. Maar, ik kan het niet helpen, maar merkt dat online communities nog steeds hetzelfde, ongeacht wat de interface voelt, En, ten slotte, dat de intra-persoonlijke communicatie, terwijl veel meer verfijnd nu, zijn wat trok ons ​​tot de online diensten van gisteren en ze brengen ons nog steeds naar de Facebook, Twitter en Google+ vandaag.

 verhalen

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G trials

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’