Verslag: Alibaba prepping IPO met hulp van Credit Suisse, Goldman Sachs

Terwijl Dell zou kunnen zijn; in het midden van going private, er is een andere tech reus eventueel de voorbereiding van het publiek om te gaan dit jaar – maar deze gaat het om meer dan ontmoet het oog.

Alibaba is naar verluidt de voorbereiding van een beursgang, volgens een rapport van Bloomberg – na hot op de hielen van het nieuws dat het bedrijf mede-oprichter en CEO, Jack Ma, wordt aftreden in mei.

Onder verwijzing naar twee niet nader genoemde “mensen met kennis van de materie,” Bloomberg voegde eraan toe dat de Chinese e-commerce gigant hulp heeft ingeroepen van Credit Suisse en Goldman Sachs dingen het rollen te krijgen.

Toch lijkt er geen niets op de plaat nog net. Erkennen dat er geen officiĆ«le commentaar van beide beleggingsonderneming, Alibaba woordvoerder John Spelich vertelde Bloomberg dat het bedrijf “heeft geen banken ingehuurd in verband met een IPO.”

Natuurlijk, dat is niet van plan om iemand te stoppen van het theoretiseren over het nu.

Maar een van de grootste vragen die zullen moeten worden aangepakt als / wanneer een IPO officieel wordt is hoe deze Yahoo zal betrekken. En tot nu toe, het lijkt te werken in het voordeel van Yahoo.

Afgelopen september, Alibaba kocht de helft van het belang dat Yahoo bezat in het bedrijf voor $ 7600000000 – speculaties over een beursgang op dat moment al tekenen.

Gezien het feit dat Yahoo bezit nog steeds ongeveer een kwart van Alibaba nu, Forbes wees erop vandaag dat Yahoo’s aandelen is tot ongeveer $ 20.

Dit is belangrijk, volgens Forbes, omdat Yahoo bezit een aanzienlijk deel van Alibaba, die nu waarschijnlijk als steeds dan eerder rond de Yahoo verkocht deel van zijn aandeel waard.

Dus, terwijl een beursgang ongetwijfeld een grote stap voor Alibaba zou zijn, zou het wel eens een grotere staatsgreep (en payday) voor Yahoo zijn.

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen

Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en vrije stem, Cloud;? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen; MKB; GoDaddy koopt WordPress management tool ManageWP, E-Commerce; PayPal breidt samenwerking met MasterCard

GoDaddy koopt WordPress management tool ManageWP

PayPal breidt samenwerking met MasterCard