Veiligheid van A tot Z: Antivirus

Wanneer geïnstalleerd op een pc, antivirus software bewaakt en scant inkomende, uitgaande en bestaande bestanden om te controleren op sporen van besmetting. Traditioneel, doet dit met behulp van wat bekend staat als een ‘signature database “, een bibliotheek van bekende kwaadaardige code wordt gebruikt om verdachte bestanden te identificeren.

Maar aangezien kwaadaardige software is altijd in beweging is, is het essentieel dat de database bevat de meest recente bedreigingen – vandaar de noodzaak om regelmatig antivirus updates te downloaden. Maar handtekeningen worden gezien als een steeds achterhaald verdediging – door hun aard, ze achter bij de bedreigingen. Om die reden zijn veel leveranciers van antivirusprogramma’s die meer voorspellende technologieën, gebaseerd op slimmere analyse van de gegevens die belooft om de tweede-raden potentiële bedreigingen voordat ze toeslaan – “. Heuristiek” een aanpak bekend als

Antivirus-software werkt ook door het analyseren welke applicaties proberen te doen. Kwaadaardige programma’s kunnen hun dekking te blazen door het weergeven van verdachte patronen van gedrag (zoals het zoeken uit executable of mail box-bestanden om te verspreiden), of door die code die alarmbellen rinkelen sets (instructies om een ​​harde schijf te formatteren, bijvoorbeeld).

Zodra een virus is gedetecteerd, zal de antivirus-software is in quarantaine, zodat het niet kan verspreiden. Het zal dan proberen om het te wissen en te herstellen elk bestand schade veroorzaakt.

Tegenwoordig moet het vanzelfsprekend voor een bedrijf waarvan de medewerkers hebben Web toegang tot up-to-date antivirus software via het netwerk geïnstalleerd zijn. De wereldwijde antivirus markt bereikte $ 3700000000 van de omzet in 2004, volgens marktonderzoeker IDC, die voorspelt het zal zwellen tot $ 7300000000 in 2009.

Natasha Lomas gerapporteerd voor Silicon.com in Londen.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië, veiligheid, FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; Veiligheid; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer