Teardown schattingen iPhone 6 kost $ 200 te maken; iPhone 6 Plus slechts $ 15

Apple besteedt ongeveer $ 200 op onderdelen en fabricage tot de iPhone 6 te bouwen en slechts $ 15 op de grotere iPhone 6 Plus, volgens een demontage analyse.

Proberen om de winst van Apple te schatten per eenheid op de iPhone 6 en 6 Plus, hebben analisten van onderzoeksbureau IHS hun dissectie van nieuwe apparaten van Apple uitgevoerd, schatten van component en productiekosten van $ 200 voor de 16GB iPhone 6 en $ 215 voor de 16GB iPhone 6 Plus.

Apple kondigde op dinsdag, na maanden van speculatie, de nieuwste iPhone. Hier is wat je moet weten, evenals een roundup van de website en de dekking deskundige.

De teardown keek naar de darmen van Sprint versies van de twee modellen, het vinden van identieke component kosten in beide apparaten met uitzondering van het grotere scherm en duurdere batterij en de camera in de iPhone 6 Plus.

IHS schat dat de 5,5-inch display, de grootste ticket onderdeel in de iPhone 6 Plus, kost $ 52,50, terwijl de 4,7-inch scherm in de iPhone 6 kost $ 45. Andere bronnen van verschil vandaan iets duurder batterij en de camera van de iPhone 6 Plus ‘.

Gezien het feit dat de analyse is een schatting van de brutomarge – het maakt niet omvatten onderzoek en ontwikkeling, licenties, software, verkoop en marketing, en ga zo maar door – het is slechts een ruwe bal park figuur en een die sommigen geloven dat biedt weinig betekenis als de werkelijke kostprijs.

Niettemin gaan volgens IHS Het openbaart een nieuwe benadering van Apple, dat het opladen een premie voor geheugen hogere capaciteit, zoals het traditioneel gedaan, maar ook voor een grotere weergave. De iPhone 6 Plus begint bij $ 749 off-contract in de VS – $ 100 meer dan de iPhone 6, ondanks dat het slechts kost $ 15 in materialen en productieprocessen.

De nieuwe prijsstrategie kunnen sommige weg te gaan tot het compenseren van de kleinere bruto marge op de iPhone 6 in vergelijking met de iPhone 5S, die de detailhandel voor $ 649, maar alleen kost $ 195 in materialen en fabricage, volgens een eerdere IHS demontage.

“In het verleden, de premium versies van de iPhone aangeboden hogere geheugen configuraties voor extra winst. Terwijl Apple gaat dit geheugen strategie, is het bedrijf ook het nemen van een soortgelijke aanpak met de iPhone Plus, het structureren van de prijs aan bottom-line winst toe te voegen aan modellen die hebben een zeer wenselijke eigenschap: een grote phablet-sized scherm “, zegt Andrew Rassweiler, senior director van de kosten benchmarking services voor IHS.

Anderzijds, gezien, berichten over de iPhone 6 Plus buiging in mensen zakken, misschien Apple moeten een harder en eventueel duurder gekozen materiaal dan aluminium voor de backplate.

De andere opmerkelijke bevinding is om de chips in de smartphones. Ondanks Apple en Samsung’s smartphone oorlogen, had Samsung als enige chip van Apple maker bleef in eerdere modellen. Niet zo in de iPhone 6 en 6 Plus.

Een ander Teardown door Chipworks ge├»dentificeerd die de nieuwe A8 Apple’s processor werd gebouwd door Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSMC). IHS back-up dit, maar zegt dat Apple orders voor de A8 tussen TSMC en Samsung heeft gesplitst.

Wat zit er in de iPhone 6 Plus; iPhone 6:? Cool functies u zou moeten gebruiken; Is de iPhone 6 Plus net groot, of is het te groot, Apple iPhone 6 Plus: In foto’s en screenshots; In eerste weekend van de verkoop, Apple verkoopt 10 miljoen iPhone 6, 6 Plus apparaten; Apple iPhone 6 Plus (review): Groter scherm, batterij die langer meegaat steelt de show

Alle Apple dekking

Rassweiler vertelde Recode dat Samsung behield ongeveer 40 procent van de orders voor de A8, terwijl TSMC de rest gebouwd.

de iPhone 6