Tablets notebooks outsell 6-1 2017: NPD

2013 is het eerste jaar dat ziet tablet zendingen sneller dan die van notebooks, en in 2017 zullen we het kopen van zes keer zoveel leien als notebooks, heeft marktonderzoeksbureau NPD geclaimd.

NPD’s nieuwste studie suggereert dat tablet zendingen zal groeien met 67 procent dit jaar tot 256.500.000, en dit zal blijven groeien totdat het bereikt 579.400.000 in 2017. Dit alles terwijl notebook verkoop naar verwachting dalen met 10 procent ten opzichte van dezelfde periode, gaande 203.300.000-183.300.000.

Maar het is niet allemaal slecht nieuws voor de notebook. De eerste glimp is dat de verkoop van touch-enabled notebooks 48 procent zal ontploffen tijdens 2014, gaande van vrijwel nul in 2012 tot ongeveer 100 miljoen in 2015, en blijft toenemen voor de komende paar jaar.

Een ander groeigebied is premium ultra-slim notebooks – een segment dat Windows-aangedreven ultrabooks en OS X-aangedreven MacBook Air apparaten omvat – zal goed zijn voor ongeveer 60 procent van de touch-enabled notebooks verkocht in 2013, en het verhogen tot 80 procent in 2017.

De mobiele pc-industrie heeft aanzienlijke veranderingen ondergaan, “NPD senior analist Richard Shim vertelde de website zei in een verklaring.” De snelle opkomst en vestiging van witte doos tablet-pc’s is onder druk te zetten op de traditionele notebook-pc’s, wat resulteert in kannibalisatie door de tablet-pc’s.

Maar hoe zit het met Windows 8? Is het niet dat het hebben van een herstellende werking op de pc-verkoop? Niet volgens Shim.

Tot nu toe heeft Windows 8 een beperkte invloed op het rijden tintje adoptie in notebook-pc’s had te wijten aan een gebrek aan toepassingen nodig aanraking en de hoge kosten van druk op notebook pc’s.

Hoewel dit enige troost kan bieden PC OEM’s, de bottom line boodschap is duidelijk – de toekomst is aan tablets, en als je denkt dat pc’s verkopen zijn slecht nu, dingen gaan zelfs ruwer in de komende jaren te krijgen.

 verhalen

De volgende PC game-changer: De Android-powered PC

Amazon brengt Alexa stem assistent naar zijn tabletten met verbeterde Fire HD 8

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

De volgende PC game-changer: De Android-powered PC

Tabletten; Amazon brengt Alexa stem assistent naar zijn tabletten met verbeterde Fire HD 8; tabletten; Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen, Laptops; ASUS ZenBook Flip UX360CA, First Take: Een lichtgewicht 13,3-inch 360- graad convertible, tabletten; Huawei MediaPad M3 octa-core tablet

ASUS ZenBook Flip UX360CA, First Take: Een lichtgewicht 13,3-inch 360-graden converteerbare

Huawei MediaPad M3 octa-core tablet