Startup sluit zich aan ACCC strijd tegen valse beoordelingen, testimonials

Het is geen geheim dat zelfs online winkelen aankopen worden steeds meer sociale, met veel kopers op zoek naar online reviews voordat u aankopen doet, maar dit heeft ook geleid tot een stijging van de schaduwrijke tactiek, zoals valse reviews en getuigenissen van concurrenten. Na te zijn verbrand door een concurrent gebruik van deze technieken, ondernemer Sam Johnson besloot genoeg was, en begon zijn eigen bedrijf dat sociale media gebruikt om de rollen om te draaien op de oplichters.

Hoewel het internet de effectiviteit van reclame, inzichten en onderzoeksbureau is veranderd Nielsen blijft vinden dat consumenten nog vertrouwen “verdiend media”, zoals de aanbevelingen van vrienden en familie. In het bijzonder, vorig jaar, blijkt dat online reviews van consumenten waren de tweede meest vertrouwde vorm van reclame.

Maar de opkomst van valse reviews en getuigenissen heeft de mogelijkheid om klanten te misleiden – of ze worden gegenereerd door detailhandelaren of gewetenloze concurrenten – zozeer zelfs dat de Australische Concurrentie en Consumer Commission (ACCC) heeft ze zich in het vizier dit jaar.

De praktijk is niet beperkt tot kleine ondernemingen, met Samsung momenteel gesondeerd door Taiwanese autoriteiten van de vorderingen die het, betaald leerlingen om artikels te vallen HTC schrijven, en het aanbevelen van Samsung mobiele telefoons. Of de beweringen blijken de ware is de schade al gedaan, vooral omdat de identiteit van de beoordelaars niet kan worden geverifieerd.

“Fake getuigenissen zijn nog steeds rond. Je kunt ze te krijgen voor vijf dollar op Fiverr”, zegt Johnson, benadrukken hoe gemakkelijk het is om marketing uit te besteden aan mensen die een bedrijf heeft zelfs nog nooit in wisselwerking met vroeger. Toch Johnson zei dat de toekomst is niet helemaal somber, erop te wijzen dat veel online kopers worden steeds sceptisch over de bron van een beoordeling.

“Consumenten zijn ook steeds veel meer savvy, omdat het steeds meer en meer een sociale internet, en de consumenten graag zien dat die schreef [de recensie of testimonial].”

Het idee achter het opstarten van Johnson’s, feedback Loop, is om deze kloof te overbruggen voor de consument door te controleren identiteit reviewers ‘, terwijl ook de bescherming van eerlijke bedrijven. Hoewel de meeste consumenten kan betrekking hebben op het vermoeden dat een bepaalde recensie is geschreven door een vennootschap van eigen marketing team, heeft Johnson ook bevond zich op de zakelijke kant van de gevolgen van valse beoordelingen, toen een concurrent liep valse beoordelingen van de producten van zijn bedrijf. Johnson koos ervoor om de grote weg door het niet benoemen van het bedrijf te nemen, maar zei dat het een grote invloed op zijn bedrijf had.

Dat was frustrerend om dat oppervlakkig zien, ze bleek een geloofwaardiger bedrijf, maar als je tussen de regels lezen, ze minder waren. Vervolgens had ik moeite met het krijgen van een review van mijn klanten op elk gebruik van het bestaande systeem.

Johnson, die vroeger ook gewerkt als ACCC werknemer, bleek dat het koppelen van beoordelingen met sociale media identiteit de afgifte van bewijzen die een recensent kon oplossen, terwijl ook het maken van de informatie beter beheersbaar voor bedrijven.

Reviews en getuigenissen lopen door de systemen van de Terugkoppel’s, het koppelen van een beoordeling met een Facebook- of LinkedIn-profiel, terwijl ook het verstrekken van de zaken met een centrale plaats om ze te beheren. Vanaf hier kunnen ze worden bevorderd door het bedrijf op andere social media kanalen, worden geanalyseerd op inzichten, of hulp de zakelijke deal met negatieve feedback binnen een gecontroleerde omgeving. Johnson zei dat het werk al begonnen op de integratie van feedback Loop in customer relationship management software suites, winkelwagentjes, en diverse analyses en inzichten gereedschappen.

Dat wil niet zeggen dat reviewers hebben geen controle over hun blootstelling op het web. Johnson benadrukt dat gebruikers de mogelijkheid om te beslissen hoeveel van hun profiel ze gebruiken om geloofwaardigheid te verlenen aan hun getuigenis.

De gebruiker heeft controle over wat er wordt gepubliceerd. We hebben gezien dat sommige mensen ervoor kiezen hun foto’s niet te publiceren. Iedereen heeft tot nu toe blij om hun volledige naam te maken aan wat ze hebben geschreven, en ik denk dat mensen worden steeds meer en meer comfortabel hun publieke profiel te delen.

De opstart is het nemen van een blad uit de boeken van Etsy en oDesk door, het nemen van een globale aanpak van de markt, in plaats van zich te beperken tot een enkel land of regio.

“We zien het hoofdkantoor nog steeds hier, maar we zijn erg gericht op het groeiende waar [en] groeit snel. We hebben een vertaler het testen van ons product in China al kreeg. Omdat het software as a service, kun je gewoon naar buiten waar dan ook, “zei Johnson.

Putting zijn geld waar zijn mond is, het opstarten van plan al haar business development manager Julius Narkus verhuizen naar Europa, waar hij zal werken.

“Onze potentiĆ«le markt is zeer breed, want het is vrijwel elk bedrijf dat een online aanwezigheid heeft en die geeft om haar klanten”, zegt Narkus.

Wolk, Cloud software maker Coupa bestanden voor $ 75.000.000 IPO; Start-Ups, Deakin Uni, Ytek kick off machine learning algoritme onderzoek voor de simulatie opleiding; E-commerce; Flipkart en Paytm worden direct rivalen, het instellen van het podium voor de e-commerce strijd; Start-Ups ; Waarom de Chinese India’s Hike bode in een eenhoorn hebben getransformeerd en wat WhatsApp kunnen leren

Ook het eten van zijn eigen hondenvoer, wordt feedback Loop met behulp van zijn eigen testimonial systeem en nodigt iedereen die het product heeft gebruikt om feedback te geven over de vraag of het werkt.

Het is momenteel self-gefinancierd door haar bestuurders en prijs financiering uit zijn recente InnovationACT winnen, en is het aanvragen van subsidies van initiatieven zoals Commercialisation Australiƫ. Volgende week zal het strijden tegen 10 andere startups bij Echelon Ignite. De concurrentie in het Sydney ronde van Echelon omvat startups Airtasker en; Pocketbook.

Cloud software maker Coupa bestanden voor $ 75.000.000 IPO

Deakin Uni, Ytek kick off machine learning algoritme onderzoek voor de simulatie training

Flipkart en Paytm worden direct rivalen, het instellen van het podium voor de e-commerce battle

Waarom de Chinese India’s Hike boodschapper hebben omgevormd tot een eenhoorn en wat WhatsApp kunnen leren