StarHub lanceert API platform voor spraak- en sms

Software-ontwikkelaars in Singapore zal nu gemakkelijker om apps met telecom en netwerk-gerelateerde functies te maken, met een nieuwe Application Programming Interface (API) platform door telco StarHub.

Called SmartFoundry, zal de beta fase vrijlating voorzien van spraak- en sms-API’s voor gratis. Extra API’s waarmee toegang tot andere netwerkmogelijkheden mogelijk zal worden ingezet in de nabije toekomst, met de volledige suite van API’s beschikbaar gesteld door de tweede helft van 2014, volgens StarHub.

API’s, zijn software-interfaces die een gemakkelijke toegang tot het netwerk mogelijkheden te brengen, zodat software-ontwikkelaars eenvoudig te integreren communicatie functies in hun apps en diensten.

Het platform zal het minder pijnlijk en sneller voor ontwikkelaars om telefonie-functies toe te voegen aan hun producten, met behulp van populaire programmeertalen zoals JavaScript en PHP, zonder de noodzaak voor meer technische kennis en dure hardware te maken. Dit kan zoals specifieke netwerkprotocollen zoals SMPP, SIP, meester configuratie op te nemen en scripts op sms-en SIP-server applicaties te ontwikkelen.

Google wordt steeds meer serieus over het ondersteunen van de ontwikkeling van mobiele apps op de App Engine cloud-platform.

“We zijn verheugd om beschikbaar te stellen onze telefoongesprek en sms-mogelijkheden als API’s om de gemeenschap van ontwikkelaars, innovatie, groei en productiviteit in de app ontwikkeling te bevorderen, alsmede tech start-ups ondersteunen en savvy individuen om fast track hun ideeën aan bedrijven maken en consumenten in Singapore, “zei de heer Stephen Lee, hoofd StarHub’s van i3 (innovatie, investeringen, Incubation).

Voorbeelden van mogelijke diensten, gebruik te maken van de API’s, voorzien van een CRM voor restaurants waar gepersonaliseerde interactive voice app kan helpen om klanten te begroeten. Andere mogelijke functies omvat opname van gesprekken, conferencing en tekst naar spraak;. Tijdens de beta fase, zal StarHub feedback van ontwikkelaars te verzamelen vóór de afronding van het platform business model en het opladen van mechanismen, waaronder eventueel pay-per-use, per API call, het delen van inkomsten en bulk aankopen.

De API is overgenomen uit Tropo, die wordt gebruikt door andere telco als Deutsche Telekom. Om ontwikkelaars over SmartFoundry opvoeden, zal StarHub een hackathon organiseren volgend weekend.

Cloud computing groeit op, een API in een tijd

Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Raspberry Pi raakt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel

Adobe reanimeert NPAPI Flash voor Linux na 4 jaar stasis

Wolk, Cloud computing opgroeit, een API in een tijd, Developer, Google koopt Apigee voor $ 625.000.000, hardware, Raspberry Pi vliegt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel; Veiligheid; Adobe reanimeert NPAPI Flash voor Linux na 4-jaar stasis