SeaMicro: Welkom in de wereld van $ 148K Atom servers

SeaMicro op maandag zei dat het is begonnen met het verschepen wat het ‘s werelds meest energie-efficiënte server die draait op Intel’s Atom processor noemt;. De startup lanceerde de SM10000-64, een doos die 256 Intel Atom dual-core 1,66 GHz processors en 512 64-bit integreert kernen in een 10 rack unit systeem.

Deze machines zijn meestal ontworpen voor hosting omgevingen. SeaMicro zegt dat het kan de macht en de ruimte met meer dan 75 procent zonder software aanpassingen. SeaMicro heeft een 1,28 terabit / seconde stof die zorgt voor meer bandbreedte dan traditionele servers. Deze opstelling maakt het mogelijk dat de server om dingen zoals Hadoop draaien zonder knelpunten in het netwerk.

ARM Holdings en bedrijven als Nvidia zijn ook op zoek naar low-power servers te lanceren.

In een notendop, SeaMicro brengt het moederbord en power management technologie. Intel brengt veel van de Atom-processors.

Het SeaMicro SM10000-64 systeem beschikt over 256 Atom-processors, 1.024 terabyte aan DDR3 DRAM, tot 64 solid state of harde schijven en 8-64 op gigabit Ethernet-uplinks.

En het prijskaartje: $ 148.000.

IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

Nvidia biedt tot AI supercomputer voor non-profit onderzoek

Data Centers, IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen, Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, datacenters, Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren, Kunstmatige Intelligentie, Nvidia biedt tot AI supercomputer voor non-profit onderzoek