SeaMicro ups Atom-gebaseerde server ante: 6 dual core servers in 5 x 11 ruimte

SeaMicro is de lancering van haar tweede Atom-gebaseerde server, de SM10000-64-HD, want het verhoogt de inzet op de macht nippen prestaties.

De startup server verkoper maakte een splash met zijn SM10000, die wordt aangedreven door tientallen Atom-chips van Intel. SeaMicro’s plan is relatief eenvoudig maar toch moeilijk om daadwerkelijk af te trekken: Snijd de macht en ruimte te besparen in het datacenter.

Andrew Feldman, CEO van SeaMicro, zei zijn laatste server packs zes dual core servers veilig in een 5 x 11 inch ruimte met 384 bussen en 768 cores per systeem. De vorige versie had vier dual core servers in een ruimte ter grootte van een creditcard.

Voor SeaMicro de SM10000-64-HD is de tweede aflevering op de weg aan het worden een “full service server bedrijf” door het midden van 2012. SeaMicro is ook op zoek naar processor agnost en zal volgend jaar ARM servers lanceren eens geloofwaardig chips ontstaan. Feldman heeft engineering en productie gebouwd in Santa Clara, Californië. Zijn belangrijkste rundvlees met de server-industrie is dat het gericht is op de kosten en de supply chain is geworden en verwaarloosde de engineering.

In het datacenter de SeaMicro SM10000-64-HD kan vervangen 60 traditionele servers met een kwart van het vermogen en gewicht en een zesde van de ruimte. Feldman zei SeaMicro’s groeiende klantenbestand op vier continenten is meestal van het web variëteit en bedrijven met eenvoudige frequente workloads. Genoemd klanten zijn onder meer France Telecom, eHarmony, Skype, Mozilla en China Netcom.

De SM10000-64-HD geeft ons een kans om nieuwe klanten, vooral Web bedrijven te winnen “, aldus Feldman. De ROI vergelijking voor SeaMicro dozen is duidelijk. Bedrijven die op zoek om te besparen op energie en ruimte zijn de aanneming van SeaMicro. Andere klanten zijn het huren van rekken en op zoek om energie te besparen. Ondertussen zijn hosting bedrijven ook SeaMicro’s waren te kopen, omdat de besparingen kunnen stromen naar de bottom line. “Als u een beheerd gastbedrijf je betaalt voor kracht en ruimte. Dit kunnen marge preservers “, aldus Feldman.

De SM10000-64-HD zal u $ 239.000 een systeem te draaien ten opzichte van zijn voorganger, waarvan $ 150.000 kost.

De grotere vraag is of en wanneer SeaMicro enterprise tractie te krijgen. “De onderneming is langzaam de kloof”, aldus Feldman. “Het Web en Internet wereld zijn een jaar of twee voorafgaand aan de onderneming. Web bedrijven niet een ander bedrijf te maken over hebben. Voor een Web provider uw kosten zijn ingenieurs, servers, kracht en ruimte.

Feldman zei dat het onduidelijk is of SeaMicro de onderneming indirect zal bereiken via de cloud en hosting providers of met partners. “Op de korte termijn hebben we gekozen voor een sales force om iedereen neer te jagen en zal zich richten op de partners niet te krijgen”, aldus Feldman.

Eén ding is duidelijk: SeaMicro de servers zullen worden van belang voor bedrijven als gevolg van de mogelijkheden van het opslaan van $ 20.000.000 meer dan drie jaar op basis van total cost of ownership toonhoogte van het bedrijf. Wat is er niet graag over een heleboel pk in een pakket dat neemt minder ruimte en nipt energie?

Cloud software maker Coupa bestanden voor $ 75.000.000 IPO

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Wolk, Cloud software maker Coupa bestanden voor $ 75.000.000 IPO, Enterprise Software;? TechnologyOne tekenen AU $ 6,2m deal met de landbouw; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro