Schaalbaarheid, self-provisioning topprioriteiten CIO

SINGAPORE – CIO’s in de regio Azië-Pacific zijn niet langer besteden hun budget op het standaardiseren van corporate business processen. In plaats daarvan, het creëren van een IT-infrastructuur die snel kan schalen, alsmede empowerment van werknemers om de verantwoordelijkheid voor hun IT-behoeften zijn nu boven op hun lijsten te nemen, aldus IDC.

Patrick Chan, chief technology adviseur van opkomende technologieën bij IDC Asia-Pacific praktijkgroep, zei deze verschuiving signaleert de veranderende rol van de CIO die nu meer in lijn is met business drivers.

CIO’s in de regio zijn niet langer geïnteresseerd in silo, ivoren toren projecten, maar gericht op het creëren van een duurzame IT-infrastructuur “, aldus Chan, die sprak op IDC’s Asia-Pacific CIO Summit 2010 hier donderdag.

Voorlopige conclusies van een onderzoek van IDC deze week bleek dat IT-beslissers in toenemende mate te verbinden aan projecten die gericht zijn op het stimuleren van de omzet van bedrijven. De studie ondervraagden meer dan 400 CIO’s in de regio, waaronder Singapore, Australië en Hong Kong.

Voortbordurend op de enquête bevindingen, Chan zei 59,8 procent van de ondervraagde CIO’s zullen hun budget besteden aan verfrissende hun bedrijf IT-infrastructuur om een ​​betere schaalbaarheid. Dit is top op hun IT-prioriteitenlijst, de peiling is gebleken.

Chan opgemerkt dat deze behoefte komt voort uit het feit dat een snelle provisioning van cruciaal belang is in veel situaties als CIO’s nodig hebben om snel te reageren op dynamische veranderingen in de zakelijke omgeving.

De tweede kritieke gebied van de investeringen is gericht op het vergroten van ‘self-service IT “vermogens, de analist wees erop. Hij voegde toe dat 46,1 procent van de respondenten zei dat ze op zoek waren op het vergemakkelijken van hun werknemers om de verantwoordelijkheid van hun eigen IT-behoeften te nemen.

Deze richtlijn te machtigen personeel zal zodat bedrijven vrij te maken IT-middelen te richten op nieuwe, innovatieve initiatieven die zullen helpen rijden winstgevendheid, helpen bij het beheren cashflow en tastbare klantenservice verbeteringen, merkte hij op.

Bovendien, schaalbaarheid en self-provisioning zijn kenmerken die cloud computing definiëren, zei hij, eraan toevoegend dat dit een gebied bedrijven in de regio zijn meer aandacht te betalen tot vandaag.

Volgens de IDC-enquête, 44,2 procent van de CIO’s interesse getoond in het creëren van een IT-infrastructuur die zowel private als publieke cloud ondersteunt, ook wel bekend als een hybride cloud. Relatief, werden 35,4 procent van de CIO’s die uitsluitend op zoek naar private cloud-adoptie, terwijl 6,2 procent publieke cloud-aanbod met belangstelling bekeken.

Sommige 14,2 procent van de respondenten gaf aan een gebrek aan belangstelling bij de vaststelling van cloud-infrastructuur of diensten, de enquête blijkt.

Chan zei dat deze bevindingen signaleerde een behoefte aan CIO’s om te kijken naar de aanpassing van IT-projecten tot een hybride cloud-model en bieden services waarmee IT-medewerkers beter te dergelijke omgevingen te beheren. Deze stap zal ook de organisatie voor te bereiden om meer van haar infrastructuur van derden cloud service providers in de toekomst te externaliseren, voegde hij eraan toe.

Echter, hij drong er bij beleidsmakers blindelings niet te springen in de cloud bandwagon en te verplaatsen naar de cloud business model in hun eigen tempo.

Hij beval CIO’s kijken in hun bestaande infrastructuur en identificeren van hardware en applicaties die opnieuw kunnen worden-architectuur van het gebruik van cloud computing technologieën. Hij voegde toe dat bedrijven moeten deelnemen aan gesprekken met de juiste leveranciers en partners om de nodige vaardigheden te verwerven om hun reis kickstart naar cloud.

Best-in-class IT adopters; Aan het CIO-top, IDC Asia-Pacific onthulde ook dat negen Singapore gevestigde bedrijven waren de ontvangers van de IDC-Enterprise Innovation Award 2010.

Zij waren: het Central Provident Fund Board, Energy Market Company, Jurong Port, Neptune Orient Lines, Algemeen ziekenhuis Singapore, Singapore 2010 Jeugd Olympische Spelen Organiserend Comite, Kim Eng Securities, Resorts World Sentosa (RWS) en YCH Group. Hiervan werden geïntegreerde toevlucht RWS en logistieke bedrijf ych Group uitgeroepen tot de top twee winnaars.

MKB; Video: 3 tips voor het huren Millennials, Enterprise Software; Het grootste geheim in de sociale: Brand communities zijn overal; Big Data Analytics; De smerigste kleine geheim over big data: Jobs, Robotics; Het bouwen van een slimmere robot met diepe leren en nieuwe algoritmen

Deze award is in zijn vierde jaar en is gericht op bedrijven die IT gebruiken in innovatieve manieren om een ​​duurzaam concurrentievoordeel te bouwen voor hun bedrijven te erkennen, aldus IDC.

Video: 3 tips voor het huren van Millennials

Het grootste geheim in de sociale: Brand communities zijn overal

De smerigste kleine geheim over big data: Jobs

Het bouwen van een slimmere robot met diepe leren en nieuwe algoritmen