Procesautomatisering verheft virtualisatie-gebruik tijdens het transformeren van IT’s functie om app en cloud service broker

Luister naar de podcast. Vind het op iTunes / iPod en Podcast.com. Lees de volledige transcript of download een kopie. Sponsor:. HP, T hij val van ongecontroleerde virtualisatie complexiteit kan een verstikkend effect op de gunstige spreiding van virtualisatie in datacenters.

Inderdaad, kunnen veel bedrijven denken dat ze al hun virtualisatie terugbetalingen uitgeput, terwijl het in feite, ze hebben alleen de oppervlakte van de potentiële voordelen op lange termijn bekrast.

Automatisering, beleidsgestuurde processen en best practices bieden meer mogelijkheden voor het optimaliseren van virtualisatie, zodat server, storage en netwerk virtualisatie kunnen bewegen van de punten van de vooruitgang in meer holistische niveaus van adoptie.

De doelen dan zijn datacenter transformatie, prestaties en workload behendigheid, en de kosten en energie-efficiëntie. Veel datacenters maken gebruik van automatisering en best practices tot 70 procent en zelfs 80 procent adoptie te bereiken.

Door het nemen van een dergelijke strategische visie op virtualisatie, procesautomatisering zet bedrijven aan het beter benutten van cloud computing en IT-transformatie voordelen in het tempo van hun keuze, niet op basis van kunstmatige beperkingen opgelegd door gedateerde of handmatige management praktijken.

Om te onderzoeken hoe automatisering kan helpen strategisch niveau van virtualisatie te bereiken, BriefingsDirect bracht panelleden Erik Frieberg, Vice President of Solutions Marketing bij HP Software en Erik Vogel, Practice Principal en Amerika’s Lead voor Cloud Resources bij HP samen. De discussie wordt geleid door Dana Gardner, Principal Analyst bij Interarbor Solutions.

Hier zijn een aantal fragmenten

V OGEL: Waarschijnlijk de grootste misvatting die ik zie met klanten is de veronderstelling dat ze volledig gevirtualiseerde, als ze waarschijnlijk maar 30 of 40 procent gevirtualiseerd. Ze zijn gegaan en gedaan het virtualiseren van IT, bijvoorbeeld, en ze hebben niet eens begonnen om te kijken naar Tier 1-toepassingen.

De misvatting is dat we niet kunnen virtualiseren Tier 1 apps. In werkelijkheid zien we klanten doen het elke dag. De breedste misvatting is wat virtualisatie kunnen doen en hoe ver het kan je krijgt. Dertig procent is het low-end drempel vandaag. We zien klanten die 75-80 procent gevirtualiseerd in Tier 1-toepassingen.

F rieberg: De drie misvattingen Ik zie veel zijn, één, automatisering en virtualisatie zijn zowat opnieuw ducing head count. De tweede is dat de automatisering zo veel invloed op compl iance heeft. De derde is als automatisering is echt op het element niveau, ze gewoon niet begrijpen hoe ze dit voor deze Tier 1 workloads zou doen.

Je begint de beweging verder te kijken dan die eerste doelen van het elimineren van de mensen ervan te waarborgen. Ze vragen hoe kan ik stellen en af ​​te dwingen naleving van beleid in mijn organisatie, en buiten dat, echt het vastleggen of het gebruik van best practices binnen de organisatie.

Als je kijkt naar de goedkeuring, moet je kijken waar mensen gaan, zo ver als de afzonderlijke elementen, ten opzichte van het uiteindelijke doel van het automatiseren van de voorziening en de uitrol van een complete zakelijke dienst of applicatie.

Technologie, processen en mensen moeten soepel combineren om strategische virtualisatie voordelen te behalen; Converged Infrastructure Approach maakt weg vrij voor betere Data Center productiviteit, goed geplande Data Center Transformation inspanning levert IT-efficiëntie Paybacks, Green IT Boost voor Valero Energy

Als ik met mensen over automatisering praten, zij consequent praten over wat ik noem “element automatisering.” Provisioning van een server, een database of een netwerkapparaat is een goede eerste stap, en we zien het verkrijgen van goedkeuring markt van het automatiseren van deze fysieke dingen. Wat we ook zien is het idee van het verplaatsen van buiten het individu element automatisering tot volledige procesautomatisering.

Self-service provisioning

Een s bedrijven breiden hun gebruik van automatisering tot volledige service, zijn ze in staat om die tijd terug te brengen van maanden naar beneden om dagen of weken. Dit is wat sommige mensen beginnen te cloud provisioning of self-service business applicatie provisioning noemen. Dit is echt het ultieme doel – provisioning deze volledige toepassingen en diensten ten opzichte van wat is vaak is het doel – het automatiseren van de bouwstenen van een volledige business service.

Dit is waar je begint te zien wat sommige mensen noemen het “lights out” datacenter. Het heeft evenveel of zelfs minder fysieke infrastructuur met een lager stroomverbruik, maar je ziet de afwezigheid van mensen. Deze grote datacenters hebben slechts heel weinig mensen die werkzaam zijn in hen, maar op hetzelfde moment, zijn het leveren van applicaties en diensten aan mensen met een sterk verhoogd tarief in plaats van als traditioneel door IT; V OGEL:. Een van de uitdagingen die onze klanten gezicht is hoe de business case te bouwen voor het verplaatsen van 30 procent naar 60 of 70 procent gevirtualiseerd. Dit is een debat gaande binnen een aantal klanten vandaag, want ze kijken naar dat de eerste upfront kosten en zien dat de investering is waarschijnlijk hoger dan wat ze verwachtten. Ik denk dat in veel gevallen dat houdt onze klanten terug uit echt het bereiken van deze hogere niveaus van virtualisatie.

Wolk, Cloud computing opgroeit, een API in een tijd, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud; Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid, Cloud, Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie

Om echt te maken die sprong, de business case moet worden gemaakt dan alleen inkrimping van het personeelsbestand of minder werk inspanning. We zien klanten hoeven kijken naar zaken als verbetering van de beschikbaarheid, de mogelijkheid om migraties, gestroomlijnde back-up mogelijkheden en verbeterde fouttolerantie te doen. Wanneer u op zoek gaan naar de overkant van de bredere beeld van de voordelen, wordt het gemakkelijker om een ​​business case om te beginnen met de verhuizing naar een hoger percentage van virtualisatie.

Een van de dingen die we zagen al vroeg met virtualisatie is dat alleen maar verhuizen naar een virtuele omgeving niet per se te verminderen veel van het onderhoud en beheer die we hebben, want we hebben niet echt iets gedaan om het aantal OS instances die moeten verminderen worden beheerd.

Meer dan alleen verlaging van het vermogen, T hij profiteert relatief beperkt, als we kijken naar het van alleen een fysieke footprint reductie. In sommige gevallen kan het van belang zijn als een klant is bijna geen data-center ruimte, energie of koelcapaciteit in het datacenter. Dan, virtualisatie maakt veel zin als gevolg van de vermindering van de activa footprint.

Maar als we gaan kijken naar het koppelen van virtualisatie met verbeterde werkwijze en beter bestuur, waardoor het aantal OS instances, applicatie rationalisatie, en dat soort bredere soort proces problemen verminderen, dan beginnen we te zien de grote voordelen in het spel komen.

Nu, we zijn niet alleen maar praten over het verminderen van het actief footprint. We hebben het ook over het verminderen van het aantal OS instances. Daarom zal de beheercomplexiteit van dat milieu verminderen. In werkelijkheid, de grote voordelen van de logische kant en niet zozeer op de fysieke kant.

F rieberg: Wat we zien in bedrijven is dat ze beseffen dat hun zakelijke toepassingen en diensten worden steeds te ingewikkeld voor mensen om snel en betrouwbaar te beheren.

De eisen van provisioning, beheer, en bewegen in deze nieuwe agile ontwikkelomgeving en deze omgeving van hybride IT, waar je consumeren meer zakelijke dienstverlening, is echt verder gaat dan wat een heleboel mensen kunt beheren. Het idee is dat ze op zoek zijn naar automatisering om hun leven gemakkelijker te maken, om het in een compliant manier te bedienen, en leveren ook aan de algemene zakelijke doelstellingen van een flexibeler IT.

Bedrijven zijn bijna gaan door middel van drie fasen van volwassenheid als ze dit doen. Het eerste aspect is dat veel van automatisering draait om “run book automation” (RBA), die deze fysieke boek dat al deze scripts heeft en verwerkt dat zij geacht wordt om naar te kijken.

Maar, wat je kunt vinden is dat hun processen niet erg gestandaardiseerd. Ze zouden hebben vijf verschillende manieren om de configuratie van uw apparaat, het resetten van de server, en het controleren waarom een ​​applicatie niet werkt.

Dus, als we kijken naar de vervaldag, je hebt om te standaardiseren op een aantal manieren. Je moet de dingen consequent doen. Wanneer u methoden te standaardiseren, dan vind je dat je in staat om het tweede niveau van volwassenheid, dat is te consolideren doen bent.

Transformeren van hoe het werkt; V OGEL: Het wordt meer dan alleen over de hardware of de virtualisatie, maar een bredere vraag hoe het werkt en koopt diensten. We moeten om te beginnen met het veranderen van de manier waarop we denken als we gaan om op te staan ​​een aantal virtuele beelden.

Wanneer we beginnen te bewegen naar een cloud-omgeving, we praten over hoe we delen een resource pool. Virtualisatie is uiteraard sleutel en een onderliggende technologie om dat het delen van een virtueel resource pool in te schakelen.

We zien de virtualisatie-providers naar buiten komen met nieuwe versies van hun software die zeer flexibel cloud-infrastructuren mogelijk te maken.

Dit omvat de mogelijkheid om hybride cloud-infrastructuren, die gedeeltelijk een private cloud die zit binnen uw eigen site te creëren, en de mogelijkheid om naadloos barsten publieke cloud, dat bij overcapaciteit, evenals de mogelijkheid om werkbelasting naadloos overdragen en uit een private cloud naar een public cloud provider als dat nodig is.

We zien een verschuiving van IT steeds meer een dienst makelaar, waar de diensten afkomstig zijn en niet alleen intern voorzien, zoals traditioneel werd gedaan. Nu, zijn ze afkomstig van een publieke cloud provider of een openbare-dienstverlener, of inwendig is voorzien op een private cloud of op een speciaal stuk hardware. Het heeft nu meer keuzes dan ooit in de manier waarop ze gaan over de aanschaf van die dienst.

Maar wordt het heel belangrijk om te beginnen praten over hoe we regelen dat, hoe we bepalen wie toegang heeft, hoe we kunnen aanbieden, wat wordt bevoorraad en wanneer …. Het is een veel groter probleem en een meer gecompliceerde probleem, omdat we beginnen gaan hogere niveaus van virtualisatie en automatisering en het creëren van omgevingen die beginnen te lijken op een private cloud-infrastructuur.

Ik denk niet dat iemand zal vragen dat er nog steeds aanzienlijke voordelen, zoals we gaan kijken naar de verschillende cloud computing-modellen. Als we kijken naar wat publieke cloud providers vandaag de dag zijn de tarieven voor de infrastructuur, ten opzichte van wat het kost een klant vandaag de dag om op te staan ​​een gelijkwaardige server in hun omgeving, de economie zijn zeer, zeer dwingende om te verhuizen naar een cloud-type model.

Governance kruisen grens tot strategie

W ithout het goed bestuur in de plaats, kunnen we echt zien stijging van de kosten, maar als we de juiste governance en processen in de plaats voor deze cloud-omgeving, hebben we zeer dwingende economie gezien, en het is waarschijnlijk de meest dwingende verandering in de IT vanuit een economisch perspectief in de laatste 10 jaar.

F rieberg: Als u wilt automatiseren en virtualiseren een volledige service, heb je tot 12 mensen om samen te komen om te kijken naar de standaard manier uit te rollen die omgeving, en hoe dat te doen in de huidige beheerst, compliant infrastructuur.

De coördinatie nodig is, om een ​​term die vroeger gebruikt gebruiken, is niet alleen lineair. Het wordt soms exponentieel. Zo zijn er uitdagingen, maar de beloningen zijn ook exponentieel. Daarom duurt het weken deze in productie. Het is niet de individuele stukken. Je krijgt al deze mensen samen te werken en gecoördineerd. Dit is uiterst moeilijk en dit is wat bedrijven vinden uitdaging.

Het belangrijkste doel is dat we werken met klanten die zich realiseren dat je niet wilt dat een twee jaar terugverdiend. U wilt wraak te laten zien in drie of vier maanden. Haal dat terugverdientijd en dan pakken de volgende uitdaging en de volgende uitdaging en de volgende uitdaging. Het is niet een big bang aanpak. Het is dit idee van continue terugverdientijd en verbetering binnen uw organisatie om te verhuizen naar het einddoel van deze private cloud of hybride IT-infrastructuur.

V OGEL: We hebben een vermogen matrix over zes brede domeinen ontwikkeld om te kijken hoe een klant nodig heeft om te beginnen met virtualisatie operationaliseren in tegenstelling tot alleen het virtualiseren van een fysieke server.

We zeker begrijpen en erkennen dat het deel van de IT-strategie. Het is niet alleen een tactische beslissing om een ​​server van de fysieke machine naar een virtuele machine, maar het wordt een deel van het DNA van een IT-organisatie die alles gaat verhuizen naar deze nieuwe omgeving.

We gaan echt om te gaan kijken naar alles wat als een dienst, in tegenstelling tot een server, als een netwerk component, als een opslagapparaat, hoe die dingen samen komen, en hoe we virtualiseren de dienst zelf, in tegenstelling tot al die unieke componenten.

Het wordt echt gebakken in DNA een IT-organisatie, en we moeten heel goed kijken naar hun vermogen – hoe staat een organisatie vanuit een cultureel oogpunt, een governance-oogpunt, en een proces oogpunt om echt te operationaliseren dat concept.

Luister naar de podcast. Vind het op iTunes / iPod en Podcast.com. Lees de volledige transcript of download een kopie. Sponsoren: HP.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in

Cloud computing groeit op, een API in een tijd

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie