PIPE verzet zich tegen het invoeren van NBN mobiele backhaul markt

NBN Co met behulp van het bereik van zijn glasvezelnetwerk aan backhaul commerciële mobiele bedrijven bieden zou schadelijk zijn voor de concurrentie, heeft PIJP Networks betoogd.

Het vierde rapport van de gemengde parlementaire commissie onderzoek van de National Broadband Network (NBN) uitrol markeerde de mogelijkheid; NBN Co maken van de toren en de backhaul-infrastructuur beschikbaar is; de mobiele telco’s zoals Telstra, Optus en Vodafone om de regionale mobiele dekking te verbeteren. Het is ook iets Shadow Communications minister Malcolm Turnbull heeft gezegd dat zou een belangrijk onderdeel van het NBN het beleid van de Coalitie vorige week zijn.

Maar de bestaande fiber backhaul provider PIPE bezwaar heeft gemaakt tegen NBN Co betrokken te raken in zijn sector, zegt dat het slecht zou zijn voor de concurrentie.

“Interventie in deze markt door een belastingbetaler gefinancierde entiteit zoals NBN Co zal uitbreiding van het netwerk te verminderen door bestaande en nieuwe private fiber aanbieders ten koste van de industrie, de markt en de eindgebruikers,” de onderneming voerde in haar verklaring aan de commissie .

PIPE zei dat zijn netwerk extensies zijn vaak aangewezen op het beveiligen van een grote huurder die backhaul te gebruiken, zoals de 2010 deal PIPE gesloten met Vodafone.

Maar terwijl PIPE is tegen het voorstel, Vodafone zelf heeft gezegd dat het voorstel “moet als een prioritair worden voortgezet”.

“NBN kon de business case voor de dekking uitbreiding aanzienlijk verbeteren door middel van het aanbieden van een lagere kostprijs backhaul optie,” general manager van de industrie en de openbare orde Matthew Lobb Vodafone gezegd.

Naast het inschakelen van mobiele expansie, zou dit ook signficantly verbetering van de business case voor NBN door het toevoegen van een extra inkomstenstroom door het gebruik van het glasvezelnetwerk voor mobiele backhaul.

Het ministerie van Breedband, Communicatie en de digitale economie opgemerkt dat de telco’s vrij waren om de toegang tot NBN Co toren infrastructuur te zoeken, en zei dat NBN Co was al in gesprek met de luchtvaartmaatschappijen over de toegang tot hun sites die in aanbouw zijn. Maar de afdeling zei dat het had niet besloten of om een ​​programma voor mobiele dekking te verbeteren financieren.

“De regering zal de impact van de NBN fixed-wireless netwerk op het verbeteren van de mobiele dekking in regionale gebieden alvorens toezeggingen aan een nieuw programma voor mobiele dekking uit te breiden financiering herzien,” de afdeling vermeld.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

NBN zal Australië in een ‘leidende positie’: Bill Morrow

Telstra zoekt 120 vrijwillige ontslagen als gevolg van SDN omscholing

ACCC zoekt inzendingen op de gevolgen voor de concurrentie van OTT, NBN, mobiele data