Palm m100 Beoordeling

De m100 is Palm’s nieuwe entry-level, consumentvriendelijke zakcomputer. Hoewel het is nauwelijks spannend, is het waarschijnlijk om een ​​succesvolle toevoeging aan het assortiment te bewijzen.

Palm is het bedrijf dat eigenhandig nieuw leven ingeblazen een zieltogende markt nog steeds schrijnende van het falen van de Apple Newton, en tot nu toe heeft gezien van de onheilspellende aandacht van de concurrenten zo gespierd als Microsoft.

Maar succes fokt zijn eigen problemen: hoewel Palm Computing de goede ding heeft gedaan en zijn technologie in licentie, de zogenaamde voortgebracht concurrenten het doen zijn een beetje beter dan het bedrijf zou willen. Handspring Visor, bijvoorbeeld, heeft een aanzienlijk deel van de markt ingerekend door een combinatie van lage kosten en uitbreidbaarheid – en Kerstmis is een geweldige tijd voor het verschuiven van low-cost-eenheden, vandaar de m100.

In alle praktische opzichten, de m100 doet hetzelfde werk als de bestaande Palm IIIe, maar het ziet er beslist anders. De chubbiest van Palm OS machines, het toch een fysiek kleiner scherm, wordt geleverd met een kabel in plaats van een wieg voor het synchroniseren met een desktop, heeft een gebruiker vervangbare hoes voor de coördinatie met uw persoonlijke smaak in kleur en wordt geleverd met een paar nieuwe applets.

Meest opvallend, de m100 heeft een klok applet dat door een raam te lezen in flippable het deksel van de m100’s. De andere innovatie is een Notepad-applet waarmee je de vrije hand tekeningen krabbelen. Niets om over naar huis te schrijven – en dat is net zo goed als er geen e-mailclient.

De specs zijn onopvallend: je krijgt 2Mb RAM-geheugen, een Dragonball-processor draait op 16MHz, een infraroodpoort en macht hoffelijkheid van twee AAA-batterijen. U kunt het RAM-geheugen tot 8 MB upgraden, maar alleen als je een micro-Torx schroevendraaier en een zeer stabiele solderen de hand. Echter, als je een snel geheugen chip te gebruiken, dan is de verschillende speed-up hacks voor PalmOS zijn befaamd om goed te werken tot 28MHz. Hoewel de rand connector voor synchronisatie is hetzelfde als bij de serie III, de M100 de zaak niet bij oude wiegen.

De m100 draait alle Palm-toepassingen, natuurlijk. Het nieuwe scherm is scherp en gemakkelijk te lezen, en de nieuwe plastic scherm plaat moet robuuster dan de oude glas een. Achtergrondverlichting is niet zo goed, maar, want het maakt de pixels zelf gloed in plaats van de achtergrond, waardoor alles wat de uitstraling van een fotografisch negatief. Dit is prima in het pikkedonker, maar wordt uitgewassen in schemerige omstandigheden. De spreker is luider dan alle voorgaande Palms, maar nog steeds niet luid genoeg om de sirene slaper te verhogen.

Om oude Palm handen, kan de m100 lijkt niet erg interessant. Echter, het is taai, curvy, zwart en in staat is, en verdient het door de kerstman worden ingeleverd in grote aantallen. Een waardevolle aanvulling op het assortiment.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Palm m100

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop