Oracle een boete van $ 18K in Australische seksuele intimidatie geval

Het Federale Hof van Australië heeft gevonden dat Oracle aansprakelijk is voor de seksuele intimidatie van een voormalig projectmanager door een vertegenwoordiger in 2008, en heeft het bedrijf pay AU $ 18.000 schadevergoeding besteld.

De voormalige project manager, Rebecca Richardson, die nu werkt voor EMC, Oracle aangeklaagd voor AU $ 450.000 over aantijgingen van seksuele intimidatie door de vertegenwoordiger Randol Tucker tussen april en november 2008, zoals eerst door de Australian Financial Review gemeld.

Op het moment, Oracle werd achter een miljoenen dollars contract met ANZ bank voor een identity management en security project en Richardson en Tucker waren samen aan het bod te werken.

Richardson zei dat Tucker had heel andere opvattingen over hoe het project moet worden uitgevoerd, en hoeveel werk moet worden uitbesteed aan Infosys en 443.

Echter, de zaak gericht op de opmerkingen die Tucker naar verluidt tijdens hun tijd samen te werken aan het project, te beginnen met een suggestie van Tucker dat hij en Richardson trouwden in een vorig leven, en leidend tot intimiderend Richardson voor het niet bijwonen van een feest met hem en niet gaan op een date met hem, tot aan vermeende opmerkingen van Tucker over hoe ‘hot [Richardson] zou zijn in bed. ”

Richardson gevraagd te worden genomen uit de ANZ project in augustus 2008, maar ze niet een reden om te willen worden afgenomen, en haar verzoek werd geweigerd. In november, na de laatste van de 11 gedocumenteerde incidenten, Richardson vertelde haar manager, die ging toen naar Oracle’s HR-afdeling met de klacht.

Richardson dan een formele klacht, en de HR-afdeling vertelde Tucker dat zijn gedrag ongepast was, en gaf hem met een eerste en laatste waarschuwing. Tucker en Richardson bleef om samen te werken aan het project, terwijl de HR-onderzoek was de gang tot en met december, en Richardson kreeg te horen dat haar klacht over Tucker niet bekend te maken aan iemand anders in het bedrijf.

Uiteindelijk besloot het bedrijf om Richardson opstijgen van het project en zet haar op een intern Oracle project, dat Richardson gezien als een degradatie, terwijl Tucker op het ANZ project werd gehouden. Richardson ontslag maart 2009 voor een rol bij EMC.

“Ik heb loyaal en trouw gediend Oracle voor 10,75 jaar. Het is buitengewoon jammer dat Oracle deze situatie zodanig dat ik gedwongen om deze brief ter bevestiging van de beëindiging van onze arbeidsverhouding te geven is slecht beheerd”, zei Richardson in haar ontslagbrief .

Pas na zorgvuldige afweging heb ik het indienen van de formele klacht, en ik had verwacht Oracle deze klacht met de grootst mogelijke professionaliteit te behandelen als gevolg van de ernst van de klacht. Door zijn eigen toelating, Oracle slecht beheerde de situatie en offerde mijn carrière pad naar een $ 1.400.000 deal te sluiten.

Justitie Robert Buchanan vond dat Tucker’s acties waren “aanhoudende en uiteindelijk ongevoelig”, en dat Oracle niet alle redelijke maatregelen om het gedrag Tucker’s te voorkomen heeft plaatsgevonden. Maar hij zei ook dat Richardson Oracle vrijwillig voor een rol bij EMC, die slechts iets minder betaald dan wat ze bij Oracle betaald had achtergelaten. Hij een boete van Oracle AU $ 18.000 in het algemeen schadevergoeding.

Oracle heeft vervolgens een nieuwe werkplek diversiteit opleidingsbeleid voor alle medewerkers. De rechtbank moet nog uitspraak te doen over de kosten.

Big Data Analytics; Oracle verwerft logfire voor cloud-based warehouse management, Enterprise Software; Eyeing Oracle OpenWorld: What’s in store, Enterprise Software, Oracle’s Database 12c R2: Boom, mislukking, of meh upgrade cyclus vooruit; Cloud; Werkdag grijpt mid? -markt momentum, heeft als doel te winnen temidden van Oracle-NetSuite fusie

Oracle koopt logfire voor cloud-based warehouse management

Eyeing Oracle OpenWorld: What’s in store

Oracle’s Database 12c R2: Boom, mislukking, of meh upgrade cyclus vooruit?

? Werkdag pakt mid-momentum in de markt, heeft als doel te winnen temidden van Oracle-NetSuite fusie