Kerstman Joyce levert Xmas breedband vreugde

De feestelijke seizoen staat voor de deur, de winkels zijn hoge vol met speelgoed en andere goodies. En onder die het maken van een last minute stormloop is ICT Minister Steven Joyce.

Hij is bekritiseerd voor het uitstellen van dingen en laat het een beetje laat.

Maar in een laatste vlaag, heeft Joyce eindelijk begonnen met het leveren van zijn zoetigheden van Kerstmis.

Deze week, Northpower begonnen met het uitrollen van de eerste breedband kader van het project ultrasnelle breedband (UFB) in de provinciale Northland.

De stap volgt vorige week de regering aankondiging ook het toekennen van contracten aan WEL Networks, een energiebedrijf leveren van steden en dorpen, zoals Hamilton, New Plymouth en Wanganui in Nieuw-Zeeland North Island. Hun roll-outs zullen in het begin van het nieuwe jaar te beginnen.

Deze week kwam nadere mededelingen over de UFB, met een paar van de macht bedrijven en anderen wordt aangekondigd als ‘preferred suppliers’, en nog veel meer controversieel, dat Telecom NZ zal waarschijnlijk krijgen het grootste deel van het resterende werk.

Deze contracten zijn vastgelegd in het eerste kwartaal van 2011 worden ondertekend.

Afhankelijk van een paar onbeslist regio’s, zullen Telecom krijgen tussen de 70 en 84 procent van het gehele UFB project.

Telecom heeft zich in tweeën om in aanmerking te komen voor een dergelijke breedband werk en vorige week een wetsontwerp werd onder urgentie doorgegeven aan laten gebeuren.

We hebben ook gezien actie op de Rural Broadband Initiative.

Vorige week, Joyce kondigde de voorkeur drie bieders voor de NZ $ 300.000.000 regeling.

Een gezamenlijk bod van Telecom NZ en Vodafone was een van de finalisten, samen met bod van een Maori organisatie en ISP FX Networks vormen de rest. Bindende contracten worden naar verwachting begin worden ondertekend in 2011.

In andere ontwikkelingen, de deadline verstreken deze week voor bedrijven om hun interesse in het leveren van de basis breedbandinfrastructuur Crown Fibre Holdings, de overheid holding samen de breedbandprojecten te registreren.

Nu is er één of twee grinches, zoals de oppositie Labourpartij, die zei dat Joyce te traag is of Telecom heeft te veel werk hebben opgedaan geweest. Maar Joyce verdient terecht de steun en lof die hij heeft ontvangen voor zijn inspanningen uit de hele ICT-sector Nieuw-Zeeland.

Hij is het leveren van giften aan bijna alle. Dit geldt ook voor Vodafone op zoek naar partner met Telecom NZ op de landelijke voorzijde en een paar ISP’s en energiebedrijven die deelnemen aan zowel de landelijke of stedelijke initiatieven. De leveranciers zullen een gevarieerde mix zijn.

Terwijl sommige ongelukkig met hun cadeautjes zal zijn en sommigen zullen moeten wachten tot volgend jaar voor hen, is veel vooruitgang geboekt.

Telco’s; Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s, Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G proeven; Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia

De Nieuw-Zeelandse regering had een 10-jarige termijn voor de levering van breedband-projecten te stellen, en tot nu toe lijkt het erop dat de besluitvorming en het enthousiasme van de ICT-industrie zal ervoor zorgen dat alle doelstellingen worden gehaald.

Als we Kiwis voeren verkiezingsjaar in 2011 met breedband roll-outs in volle gang, kan Joyce met trots zeggen dat hij op zijn verkiezing verplichtingen van 2008 heeft uitgebracht.

Niet alle ministers in de Nationale geleide regering in staat zal zijn om te zeggen dat, het minst van al de minister van Financiën Bill Engels, terwijl hij onderzoekt een nog steeds ziek Kiwi economie.

En als ik kijk naar al de weg bouwprojecten in en rond Auckland, Wellington en de Waikato het heeft Joyce leverde ook veel meer presenteert van zijn andere regering baan als minister van transport!

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G trials

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’